Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τα μνημονιακά σκουπίδια

Αφήνω τις ΜΚΟ στη μοίρα τους και αναδεικνύω ένα μείζον ιδεολογικό ζήτημα το οποίο εισήγαγε χθες στη δημόσια συζήτηση, με τη γνωστή θέρμη που τη διακρίνει όταν πρόκειται για ζητήματα ιδεολογικοπολιτικού χαρακτήρα, η Ρένα «είμαι η πασιονάρια του ΣΥΡΙΖΑ» Δούρου: τα σκουπίδια τα μαζεύουν με τον ίδιο τρόπο μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί; Δημοκράτες και μη;
Η αλήθεια είναι ότι δεν με είχε απασχολήσει το θέμα, διότι πίστευα ότι δεν έχει τόση σημασία το πώς αδειάζει ένας κάδος στο απορριμματοφόρο ή το πώς οι εργάτες καθαριότητας συγκεντρώνουν τις νάιλον σακούλες προκειμένου να τις ρίξουν στο αυτοκίνητο. Ομως ακούγοντας στον Σκάι την υποψήφια  περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατάλαβα, από αυτή την τόσο μικρή παρέμβαση που έκανε, ότι αν κερδίσει τις εκλογές, όλα θα αλλάξουν στη ζωή μας. Τα σκουπίδια θα έχουν και αυτά τη δική τους ειδική, αντιμνημονιακή, μεταχείριση. Τώρα, ας πούμε, στον καιρό του Μνημονίου, έχουμε δει όλοι με πόση σκληρότητα τους συμπεριφέρονται οι εργάτες καθαριότητας. Πετούν τις σακούλες όπως νά 'ναι και μετά πολτοποιούνται στην καρότσα του απορριμματοφόρου, πριν μεταφερθούν στη μοναξιά του ΧΥΤΑ της Φυλής.  Προφανώς με «άνωθεν» εντολές, ειδικά του Βενιζέλου και δευτερευόντως του  Σαμαρά.
Είναι φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠαΣοΚ θέλει να στείλει ένα μήνυμα  στον λαό που υποφέρει: ότι αν δεν υποκύψει, θα πολτοποιηθεί και αυτός όπως τα μνημονιακά του σκουπίδια. Ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ, όλα θα είναι διαφορετικά. Χαρούμενα. Ευτυχισμένα. Υπέροχα. Οι εργάτες θα τοποθετούν με προσοχή τις σακούλες στα απορριμματοφόρα. Υστερα θα τις χαϊδεύουν και συγκινημένοι θα τους ψιθυρίζουν και έναν καλό, αποχαιρετιστήριο λόγο. Οι κάδοι θα είναι φρεσκοβαμμένοι και πεντακάθαροι και θα μοσχοβολούν γιασεμί και λεβάντα. Οι δε εργάτες αντί να βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή, θα τραγουδούν «Αθήνα διαμαντόπετρα στης γης το δαχτυλίδι» και θα πετούν λουλούδια στις αυλές των σπιτιών. Τέλεια, τέλεια!
Ειλικρινά δεν βλέπω την ώρα που θα κερδίσει τις εκλογές η Ρένα. Τέτοια ανυπομονησία με έχει πιάσει...
Γ Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά