Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Συνέχεια στο σήριαλ της ευρωλίστας μετά τα αυτογκόλ


Το παρασκήνιο της «επιστράτευσης Γλέζου» και η ανοιχτή κόντρα για Χριστόπουλο

Χωρίς, ίσως, το άγχος των προηγούμενων ημερών, ένεκα της υποψηφιότητας του Μανώλη Γλέζου, συνεδριάζει σήμερα και πάλι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα. Είναι, παρά ταύτα, χαρακτηριστικό ότι υπάρχει αρκετή δόση αβεβαιότητας ως και λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς οι μεταβλητές παραμένουν:
  • Θα τεθεί θέμα για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόπουλου;
  • Θα επιλέξει όντως το ελληνικό κοινοβούλιο η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου; (Μετά την υποψηφιότητα Γλέζου βρέθηκε ξαφνικά να είναι ταυτόχρονα και υποψήφια για την ευρωβουλή αλλά και πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας).
Για τις κενές θέσεις ακούστηκαν τα ονόματα και δύο δημοσιογράφων, παρότι δύσκολα θα πόνταρε κανείς τα λεφτά του στις υποψηφιότητες των
Σταύρου Λυγερού και Νίκου Μπογιόπουλου
Από τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα εξαρτηθεί προφανώς και ο αριθμός των κενών εδρών, οι οποίες πάντως με βάση τις ως τώρα εκτιμήσεις περιορίζονται σε δύο. Για τις θέσεις αυτές, ακούστηκαν τα ονόματα και δύο δημοσιογράφων, παρότι δύσκολα θα πόνταρε κανείς τα λεφτά του στις υποψηφιότητες των Σταύρου Λυγερού και Νίκου Μπογιόπουλου.
Ο πρώτος, γράφοντας για την υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, το μέρος της οποίας αναφανδόν πήρε, κατηγόρησε αφενός τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έστειλε ένα επικίνδυνο μήνυμα για την ικανότητά του να αντιστέκεται στις πιέσεις», αφετέρου τον ΣΥΡΙΖΑ για «καιροσκοπισμό». Μετά τους χαρακτηρισμούς αυτούς, δύσκολα μπορεί να φαντασθεί κανείς πώς γίνεται να χωρά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ...
Ενώ ο Ν. Μπογιόπουλος έχει σταθερές -εξ αριστερών- διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, και δη με το κυβερνητικό του πρόγραμμα.
Αντιθέτως, για μία από τις δύο θέσεις παίζει δυνατά από την πρώτη στιγμή ο συνταγματολόγος Ηλίας Νικολόπουλος που προέρχεται από το ΔΗΚΚΙ. Μια ακόμη περίπτωση που συζητήθηκε στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου και η οποία στέλνει ενδιαφέρον σήμα, είναι αυτή της Ράνιας Αντωνοπούλου, που είναι καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Νέες γυναίκες που δραστηριοποιούνται και συνδικαλιστικά στο χώρο εργασίας τους, είναι επίσης μια άλλη κατηγορία που ενδιαφέρει πολύ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι δύο σωματοφύλακες
Το ενδιαφέρον πάντως, περισσότερο ίσως και από την πλήρωση των κενών θέσεων, εστιάζεται στο πώς θα κλείσει η υπόθεση Χριστόπουλου, με άλλα λόγια αν ο Αλέξης Μητρόπουλος επιμείνει, και αν ναι, πού θα βρει συμμάχους. Χθες πάντως ο Δ. Χριστόπουλος βρήκε ισχυρούς συμμάχους στο πρόσωπο των Νίκου Βούτση και Πάνου Σκουρλέτη, με την Κουμουνδούρου να διαμηνύει ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται.
«Αφήστε το ταμείο για μετά»
Ενδεικτική πάντως του κλίματος που συναντά κανείς στα κομματικά γραφεία είναι η δήλωση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας Ρούντι Ρινάλντι, που εκφράζει τη δυσφορία του με «το κλίμα που αποπνέουν ορισμένα γεγονότα της εσωκομματικής ζωής του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας την ανάγκη «μαχητικής -όπως αναφέρει- ενότητας». Με δυο λόγια, «οι απολογισμοί μπορούν και πρέπει να γίνουν μετά τις εκλογές», είναι η ενδιαφέρουσα κατάληξη της δήλωσης αυτής.
 http://www.thetoc.gr/
φωτο παρατηρητηριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά