Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Απέσυρε ο Σαμαράς την Ντόρα από την κούρσα για τη θέση του Επιτρόπου. Τέλος εποχής για την οικογένεια Μητσοτάκη;

Ο Αντώνης Σαμαράς, το βράδυ του Σαββάτου, επικοινώνησε με τη Ντόρα Μπακογιάννη και την ενημέρωσε ότι δεν θα είναι η Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν. [euro2day] Από την πλευρά της, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star, είπε στον πρωθυπουργό: «Εντάξει, πρόεδρε, εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ και το πεπόνι». Μετά την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση ακούγονται τα ονόματα της νυν Επιτρόπου, Μαρίας Δαμανάκη, του Δημήτρη Αβραμόπουλου (βλ. αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ) και του Κωστή Χατζηδάκη.
 Epikairo: Άσχετα με το ποια είναι η γνώμη του καθενός για τη Ντόρα Μπακογιάννη, είναι προφανές ότι ο Σαμαράς παρέκαμψε με πρωτοφανή ευκολία μια πολιτικό που συγκέντρωνε αναμφίβολα τις περγαμηνές για τη θέση του Επιτρόπου. Προβεβλημένη πολιτικός, ΥΠΕΞ από το 2006 έως το 2009, επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ και Δήμαρχος Αθηναίων, η Μπακογιάννη συγκέντρωνε όλα τα απαραίτητα προσόντα που
ζητούσε ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν και ομογάλακτος του Αντώνη Σαμαρά Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ. Η απόσυρση της Μπακογιάννη από την κούρσα για τη θέση του Επιτρόπου, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη προώθηση του άσπονδου εχθρού Δημήτρη Αβραμόπουλου (δεν πιστεύουμε ότι το Μητσοτακεϊκο έχει ξεχάσει την αρωγή Αβραμόπουλου για την εκλογή Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ από τη βάση), αλλά και το άδειασμα Μητσοτάκη, τόσο από Λοβέρδο, όσο και από Βενιζέλο για τα θέματα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και της αξιολόγησης στο Δημόσιο, ίσως προμηνύουν και το τέλος της επιρροής της άλλοτε πανίσχυρης οικογένειας Μητσοτάκη στα πολιτικά πράγματα της χώρας και στο εσωτερικό της ΝΔ. Η άρνηση από πλευράς Σαμαρά τοποθέτησης της Μπακογιάννη στην καθ' όλα τιμητική θέση της Επιτρόπου της Ελλάδος στην Κομισιόν, ίσως επισφραγίζει το τέλος των μεγάλων προσδοκιών για την ίδια, σε συνέχεια μιας διαδρομής που ξεκίνησε από την αναπάντεχη ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ τον Νοέμβριο του 2009 (όπου είναι γνωστό ότι το καραμανλικό στρατόπεδο βοήθησε υπόγεια τον Σαμαρά), πέρασε από την διαγραφή της από την Κ.Ο της ΝΔ τον Μαϊο του 2010 επειδή υπερψήφισε το πρώτο μνημόνιο, συνέχισε με το αποτυχημένο εκλογικό πείραμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας και τερματίζει  τώρα απ' ότι φαίνεται στη θέση της βουλευτού Επικρατείας της ΝΔ , ούτε καν της Υπουργού, όπως φημολογείτο πριν τον τελευταίο ανασχηματισμό. Από την άλλη ο Σαμαράς δείχνει να ανταμοίβει τον Αβραμόπουλο (εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία), χρυσώνοντας το χάπι για την απομάκρυνση του από το Υπουργείο Εξωτερικών για χάρη του Βενιζέλου πέρυσι τον Ιούνιο, ενώ βγάζει τον Υπουργό Άμυνας τόσο από την ονοματολογία αναφορικά με την προεδρία της Δημοκρατίας, όσο και από ενδεχόμενη μάχη δελφίνων την επόμενη μετά τον Σαμαρά ημέρα. Ο Αβραμόπουλος από την πλευρά του δείχνει να κερδίζει ένα "χρυσό αλεξίπτωτο", παίρνοντας μια θέση κύρους, μακριά από την τριβή και την φθορά της ελληνικής πολιτικής σκηνής.,, ,,Όπως και να χει, η μη τοποθέτηση Μπακογιάννη στη θέση του Επιτρόπου (για την οποία και η ίδια είχε εκφράσει δημόσια το ενδιαφέρον της), είναι μια εξέλιξη που πιθανόν να γεννήσει εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, εφόσον βέβαια το λεγόμενο "μητσοτακικό" στρατόπεδο μπορεί να κινήσει τα ανακλαστικά του. Διαφορετικά, η τιμητική αποστρατεία για την άλλοτε φιλόδοξο πολιτικό μπορεί να βρίσκεται ante portas..
epikairo.gr

1 σχόλιο:

  1. Προσωπικα θα χαιρωμουν αν απο την πολιτικη της Ελλαδος εξαφανιζοταν και ο τελευταιος γονος του τζακιου των Μιτσοτακιδαιων, οπως και οι αλλοι γονοι εκεινων των μεγαλων πολιτικων τζακιων των Βαρβιτσιωτιδων, Κεφακογιαννιδων και παει λεγοντας. Για παρα πολλα χρονια αυτοι οι γονοι αδειαζουν τον εθνικο κουρβανα χωρις κανενας απο αυτους περα απο το ρολο του διαχειριστη να αφησει πισω του
    καποιες πρωτοποριακες και αξιολογες πολιτικες δραστηριοτητες στο τοπο. Καιρος να φυγουν και να αφησουν νεα αφθαρτα και ικανα προσωπα να αναλαβουν ευθυνες για την πατριδα μας! Η Ελλαδα εχει πλουσια αποθεματα απο νεα πολιτικα προσωπα κι ας μην προερχονται απο μεγαλα τζακια! Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά