Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Εναλλακτική καριέρα

Διαπίστωσα χθες, από αναρτήσεις σε διάφορα sites, μία έκπληξη σχετικά με έναν νέο τροβαδούρο της Αθήνας, ονόματι Κατσανέβα. Σπεύδω να τους ενημερώσω ότι είχα την τύχη να έχω προ πολλώωωωωων ετών μια απτή απόδειξη του ταλέντου του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, ο οποίος έπαιζε κιθάρα για τους φίλους με τραγούδια εκείνης της μακρινής εποχής. «Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες» και τέτοια.
Ο τροβαδούρος Κατσανέβας γράφει μουσική αλλά και στίχους, γεγονός το οποίο γνωρίζουν ελάχιστοι, μεταξύ τους και εγώ. Ενημερώνω επίσης ότι το τελευταίο του εγχείρημα που προκάλεσε αίσθηση στο Διαδίκτυο λόγω στίχων όπως οι ακόλουθοι:
«Φυλακισμένοι αυτού του τόπου,
Μνημόνιο, ευρώ, φτωχολογιά.
Ο κυρ Πόντικας καλπάζει,
Ροζ στο φως το θαλασσί,
Ο ευρωραγιάς ναι, εδώ καλπάζει,
Σήκω υπναρά μου εσύ,
Σήκω υπναρά μου εσύ»

στην πραγματικότητα αποτελεί διασκευή παλαιότερης στιχουργικής του δουλειάς. Το συγκεκριμένο έργο που περιλαμβάνει και στίχο «η φράου Μέρκελ καλπάζει» μπορεί να το αναζητήσει κανείς στο YouTube, σε εκτέλεση του ίδιου του καλλιτέχνη, ο οποίος το εκτελεί κανονικά!

Αυτά είναι. Χαίρομαι - να το κρύψω; - τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκουν διεξόδους στη ζωή. Δεν του βγήκε το Κόμμα της Δραχμής, το έριξε στο τραγούδι. Οχι θα καθόταν να σκάσει...
Γ Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά