Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Μαθήματα μικροπολιτικής

Από τους 38 γαλάζιους βουλευτές που έστειλαν επιστολή στον Σαμαρά, εγώ είμαι με την Τάνια Ιακωβίδου. Θέλω με το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να τιμωρούνται όσοι αρνούνται όχι μόνο τη γενοκτονία των απανταχού χριστιανών, αλλά και τα κομμουνιστικά εγκλήματα του Στάλιν, του Μάο και των Ερυθρών Χμερ. Για την ακρίβεια, δεν μου φτάνει ούτε αυτό. Απαιτώ παραδειγματική τιμωρία και για όποιον αρνείται τη γενοκτονία των Ινδιάνων, τα εγκλήματα εναντίον των μαύρων και τον αφανισμό των Αβοριγίνων. Επίσης, να υπάρχει παρακαλώ πολύ και ειδική μέριμνα για τη Μέση Ανατολή. Να προβλέπονται ποινές για όσους αρνούνται τη σφαγή στη Σάμπρα και στη Σατίλα και - για να μη μας πούνε αντισημίτες - να τιμωρούνται και όσοι κάνουν ότι δεν βλέπουν την τρομοκρατική δράση της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.  
Διακρίνω ήδη δύο βασικές αντιρρήσεις. Πρώτον, όλες αυτές οι σφαγές δεν συνιστούν επισήμως γενοκτονίες. Ομως αυτό είναι σχετικό, οι ορισμοί τους οποίους δίνουν οι διεθνείς οργανισμοί στερούνται ενδιαφέροντος, οι τύποι που τους επεξεργάζονται είναι κάτι ψυχροί γραφειοκράτες που διακρίνονται συνήθως για τα ανθελληνικά και εν γένει αντιορθόδοξα αισθήματά τους. Δεύτερον, δεν υπάρχουν σχετικά ψηφίσματα του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ούτε αυτό όμως είναι πρόβλημα, μέχρι να ψηφιστεί το Αντιρατσιστικό έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας. Προτείνω, μάλιστα, η σύνταξη του καταλόγου των γενοκτονιών να ανατεθεί στον Χριστόφορο Γιαλλουρίδη, παλιό γνώριμο του Πρωθυπουργού από την Πολιτική Ανοιξη και νυν πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν θα έχει αντίρρηση για όλα αυτά. Εδώ ξεπέταξε με εννιάμισι αράδες τους αμφισβητίες βουλευτές, διαβεβαιώνοντάς τους ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» αφού η τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης θα περιλαμβάνει όλες τις γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από ελληνικά ή διεθνή δικαστήρια. Ολοι θα μείνουν λοιπόν ευχαριστημένοι, και ο Τζαμτζής, και ο Χαρακόπουλος, και ο Μιχελάκης, και ο Στυλιανίδης, και ο Τζαβάρας. Θα παρακαλέσω ξανά να μη μείνει παραπονεμένη η κυρία Ιακωβίδου.
Μπορεί βέβαια να έχουν αντιρρήσεις οι ξένοι. Ή να αντιδράσει η τουρκική κυβέρνηση. Εδώ, τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα. Θα τους κάνει ένα τηλεφώνημα ο υπουργός και θα τους εξηγήσει ότι όλα αυτά είναι για τα μάτια. Οι «38» δεν δίνουν δεκάρα για τους Μικρασιάτες, τους Αρμενίους και τους Ασσυρίους, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κολακέψουν τους ψηφοφόρους των εκλογικών τους περιφερειών. Οσο για την ουσία του θέματος, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μια λεπτομέρεια: η παραβατική συμπεριφορά όσων αρνούνται όλες αυτές τις γενοκτονίες θα πρέπει να συνδέεται με την υποκίνηση βίας ή μίσους. Μπορώ να λέω ότι καλά έκανε ο Χίτλερ, δεν μπορώ να λέω όμως ότι όλοι οι Εβραίοι πρέπει να γίνουν σαπούνι.
Οχι, όχι, δεν περιορίζουμε την ελευθερία της έκφρασης, μικροπολιτική κάνουμε για μία ακόμη φορά.
Μιχ Μητσός-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά