Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ιδού το δίλημμα: Θέλει ή δεν θέλει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ή δεν θέλει να πάρει την κυβερνητική εξουσία; Είναι ένα ερώτημα που μου το έθεσαν φίλοι την Παρασκευή το βράδυ στην ταβέρνα. Οι συζητήσεις, οι πολιτικές συζητήσεις, οι διαπληκτισμοί και οι διαμάχες, ο διάλογος αλά ελληνικά ντε, με φωνές, εντάσεις και εξάρσεις που ο αλλοδαπός μας ακούει και νομίζει ότι τσακωνόμαστε, άρχισαν να ανάβουν. Ένα από τα κύρια θέματα που απασχολούν τον κόσμο είναι τελικά τι θέλει και τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει τις εκλογές. Αν το ερώτημα τεθεί σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση θα είναι πως υπάρχει πρόγραμμα, υπάρχουν και οι εξαγγελίες Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.Πολύ ωραία. Είναι η απάντηση καθαρή, διάφανη και σαφής; Να μου επιτρέψουν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ να πως πως όχι. Τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθηση μιας


σημαντικής μερίδας του κόσμου, εκείνου του τμήματος που δίνει τη νίκη στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Γιατί όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπερτονίζει ότι η διαγραφή ενός μέρους του χρέους είναι στόχος αδιαπραγμάτευτος, που έχει συναποφασιστεί στα συνέδρια και όχι μια περιστασιακή θέση, τίθεται το ερώτημα και τι θα κάνουμε αν οι πιστωτές αρνηθούν την πρόταση αυτή, πράγμα πολύ πιθανό, ιδίως για τα χρέη προς άλλα κράτη;

Μία απάντηση την έδωσε ο Γιάννης Τόλιος στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα Παραπολιτικά 90,1. Θα σταματήσουμε να πληρώνουμε. Πιο σαφής δεν μπορούσε να γίνει ο κύριος Τόλιος. Θα κάνουμε στάση πληρωμών.

Αναλογίστηκαν ο κύριος Τόλιος και ο κύριος Λαφαζάνης τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης; Αν οι δανειστές δεν δεχτούν και πουν «κύριοι περάστε έξω από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση», τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα αποφασίσει να πληρώσει και να μείνουμε στο ευρώ ή να επιστρέψουμε στη δραχμή; Κάποιοι θα επέλεγαν τη δεύτερη λύση.

Όχι, όμως και ο κ. Γιώργος Σταθάκης ο οποίος με σαφήνεια τάχθηκε υπέρ της λύσης με διαπραγματεύσεις και κατά των μονομερών ενεργειών που συνεπάγονται οι δηλώσεις Λαφαζάνη και Τόλιου, επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι να μειωθεί η ετήσια δόση στα 4 δις. ευρώ, πράγμα που μπορεί να γίνει με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους σε 100 χρόνια για παράδειγμα. Αυτή, δηλαδή ένα βιώσιμο χρέος, είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είπε κατηγορηματικά ο κ. Σταθάκης..

Και ο νηφάλιος πολίτης (όχι ο οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ.) αναρωτιέται πολύ λογικά. Αλήθεια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η θέση των Λαφαζάνη και Τόλιου ή του Σταθάκη;

Αυτό στα νεοελληνικά λέγεται διγλωσσία φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και όσο εσείς συντηρείτε αυτή την ρευστή και θολή κατάσταση, τόσο θα κρατάτε μακριά από τα ψηφοδέλτιά σας πολίτες που θέλουν καθαρές λύσεις και θα τροφοδοτείτε με επιχειρήματα τους αντίπαλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Και δικαιολογημένα κάποιοι θα αναρωτιούνται όπως στις προηγούμενες εκλογές: Θέλει ή δεν θέλει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Θ. Λυρτσογιάννης- http://www.newsit.gr

1 σχόλιο:

  1. Και να μη θέλει ο σύριζα, ο Ελληνικός λαός ετοιμάζεται να ξαναμαλακιστεί...
    Φτάσανε "και" δεξιοί να ψηφίσουν τσίπρα, για να σταματήσει η αφαίμαξη των βιβλιαρίων καταθέσεων τους !!! ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά