Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Με τη δύναμη της θέλησης

Αντιθέτως, δεν ξέρω αν έμεινε ικανοποιημένος από τη γνωριμία του με τον πρόεδρο Αλέξη, χθες το πρωί στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος. Αν κρίνω από μία φωτογραφία - αναμνηστική της συνάντησης - που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάπας έδειχνε βαριεστημένος, κακόκεφος και γενικώς «αλλού» - σαν να είχε φάει αποβραδίς, ας πούμε, καμιά fiorentina και του είχε καθήσει στο στομάχι.
Κρίνοντας δε και από το γεγονός ότι η συνάντηση ήταν της κατηγορίας «ξεπέτα» (μόλις 20 λεπτά), έχω την αίσθηση ότι τα όσα είπε αργότερα εξερχόμενος της συνάντησης στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος Αλέξης ως περιεχόμενο του διαλόγου που είχαν ήταν μάλλον όσα είχε προετοιμάσει να πει αλλά δεν πρόλαβε. Εκτός και αν μιλούσαν σε ρυθμό... πολυβόλου, οπότε...
Τέλος πάντων, δεν επιμένω και πολύ. Αν ο Τσίπρας «θέλει» να έχει πει ο Πάπας αυτά που υποστηρίζει ότι ειπώθηκαν, εγώ δεν έχω κανένα θέμα...
Είχε φάει πόρτα
Φαίνεται όμως ότι η επίσκεψη Αλέξη στον Πάπα δεν ήταν ούτε τόσο τυχαία ούτε τόσο αυθόρμητη. Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Αλέξης προσπάθησε με τρόπο ολίγον... μπαγάσικο θα τον χαρακτήριζα (τον τρόπο) να συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο πριν από τις ευρωεκλογές. Ζητήθηκε, λέει, η συνάντηση μερικές εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, ώστε να πραγματοποιηθεί μέσα στην προεκλογική περίοδο, για να έχουν προφανώς οι συριζαίοι να επαίρονται για το «τι παγκόσμια προσωπικότητα είναι, ρε, ο πρόεδρός μας».
Το Βατικανό όμως, που κάτι παιδιά σαν τον Αλέξη τα έχει για πρωινό με χαμηλά λιπαρά (τι είπα πάλι ο άνθρωπος!) μυρίστηκε αμέσως το κόλπο και ευγενικά είπε στο παλικάρι ότι το αίτημά του θα εξεταστεί αλλά μετά τις εκλογές, και πάντως μέσα στο καλοκαίρι. Πράγμα που έγινε, και έπειτα από διαβουλεύσεις κλείστηκε το χθεσινό ραντεβού.
Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή, και να μην κάνουμε τους... κατάπληκτους.
Γ Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. κ. διαχειριστα!
    Σιγα πια! Η αντιπαθειες σου εναντι του κ. Τσιπρα, ο οποιος, οσα και να πεις, ειναι αρχηγος της αντιπολιτευσης σε ενα δημοκρατικο συστημα, καταντησαν μανιακες και εγγιζουν τις βλασφημιες.
    Τουλαχιστον πριν απο λιγο καιρο που πρωτογνωρισα και γω την ιστοσελιδα σου και συμμετεχω που και που και με σχολια μου εδω φαινοσουν περα για περα οχι τοσο μονολιθικος, αλλα κατανοητος δημοκρατης, καπως αντικειμενικος και απελευθερωμενος απο λαικιστικες και προπαγανδιστηκες καμπανιες προς οφελος καποιου κομματος!! Δεν σου αρκει αυτο το σημερινο χαλι της πατριδας σου?
    Η μηπως ειναι οι επαναπληρωμες αποκοπες μισθων και συνταξεων και των παλαι ενστολων που χαλασαν την σουπα!!Ραχιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα κάνω μια εξαίρεση της πάγιας αρχής μου να μην απαντώ σε ανώνυμους γιατί το σχόλιο είναι ευγενικό.
    Αγαπητέ φίλε σίγουρα δεν με παρακολουθείς τακτικά.
    Προσωπικά δεν έχω κάτι με κανέναν αρχηγό κόμματος αλλά ως νοήμων πολίτης δεν θέλω να περάσω μια από τα ίδια.
    Δύσκολα πια κάποιος θα με κοροιδέψει ας πούμε είμαι λίγο πιο ψιλιασμένος.
    Για το σημερινό χάλι αγαπητέ φταίνε ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ φυσικά με αναλογικό βάρος ευθύνης.
    Η τελευταί παράγραφος για τους ενστόλους προφανώς σου ξέφυγε , σε πληροφορώ δεν έχουμε πάρει ΕΝΑ ευρώ και αν ήταν έτσι ο πολιτικός τρόπος σκέψης θα στήριζα τον Αλέξη που πέρυσι στη ΛΑΡΚΟ μας είπε ότι με ένα νόμο , με ένα άρθρο θα μας επιστρέψει μισθούς και συντάξεις όπως πριν.
    Μείνε όπως παλιά συντονισμένος στην σελίδα όλο και κάτι θα μάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά