Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η δολοφονία που «χάλασε» τα σχέδια της «σοβαρής» ΧΑ

Η στιγμή που ο Γιώργος Ρουπακιάς σε διατεταγμένη υπηρεσία αφαιρούσε τη ζωή του Παύλου Φύσσα, έγινε η στιγμή που κατεδαφίστηκαν ανομολόγητοι πολιτικοί σχεδιασμοί, πολιτικοί υπολογισμοί και πολιτικά παίγνια με τη Χρυσή Αυγή.
Είτε επρόκειτο για σχέδια συνεργασίας με το «σοβαρό και μετριοπαθές κομμάτι της Χ.Α.» σε περίπτωση που η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κατέρρεε.
Είτε επρόκειτο για την βολική ανοχή των νταήδων της Χρυσής Αυγής και των κοινοβουλευτικών της ψήφων, προκειμένου να επιτευχθεί γρηγορότερα η κατάρρευση της συγκυβέρνησης.
Ηταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα – πολύ πριν από τις εξίσου συνταρακτικές αποκαλύψεις για το  Μπαλτάκος γκέητ  – που «τελείωσε» κάθε
ενδεχόμενο «συννενόησης» με τη Χρυσή Αυγή, όπως είχαν στο μυαλό τους κάποιοι στο γαλάζιο στρατόπεδο.
«Μπλόκαρε» επίσης και όσα στελέχη στο ΣΥΡΙΖΑ δεν «ενοχλούνταν» ιδιαιτέρως από την συνάθροιση των ψήφων τους με τις ψήφους των Χρυσαυγιτών βουλευτών όταν π.χ. στη Βουλή επιχειρούνταν καίρια χτυπήματα κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου σε ψηφοφορίες για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών για το μνημόνιο και τη λίστα Λαγκάρντ.
Στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα δολοφονίας του Παύλου, όλοι εντός και εκτός Βουλής έλαβαν ένα εκκωφαντικό σήμα: πολιτικά παίγνια με την Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς ηθικά απαράδεκτα. Είναι εγκληματικά.  

Το πολιτικό τοπίο πριν και μετά τη δολοφονία 

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μπαίνουν στη Βουλή τον Ιούνιο του 2012 με «στρατιωτική διάταξη» και περίσσιο θράσος που τους εξασφαλίζει η εκτίναξη στο 6,92% και τις 426.024 ψήφους από το ανύπαρκτο 0,29 % των εκλογών του 2009 και τις μόλις 19.624 ψήφους.
Μετατρέπουν τη Βουλή σε αρένα, υβρίζουν, ασχημονούν, απειλούν, προπηλακίζουν φραστικά τους πολιτικούς αντιπάλους. Διακηρρύσουν τον αμόλυντο πατριωτισμό τους έναντι των προσκυνημένων και ανθελλήνων.  
Βουλευτές από άλλες πτέρυγες επιδεικνύουν όχι μόνο ανοχή, αλλά και συμπάθεια για τα παληκάρια του Μιχαλολιάκου
Η κοινοβουλευτική δημοκρατία επιδεικνύει αμήχανη ανοχή
Βουλευτές από άλλες πτέρυγες επιδεικνύουν όχι μόνο ανοχή, αλλά και συμπάθεια για τα παληκάρια του Μιχαλολιάκου.     
Γαλάζιος βουλευτής της ΝΔ – σημερινός υφυπουργός - σπεύδει στην ορκωμοσία να χαιρετίσει δια χειραψίας τους νέους «συναδέλφους» του.
Δεν είναι ο μόνος.
Στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ -ενώ η έξαλλη σύζυγος του Μιχαλολιάκου διασύρει τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη- εκκεντρικός βουλευτής που απειλούσε με λιντσάρισμα τους βουλευτές των μνημονίων έβρισκε ευήκοα ώτα σε Χρυσαυγίτες εκτός της αιθούσης της ολομέλειας.
Ο ίδιος εκ των υστέρων – όταν ξέσπασε το Mπαλτάκος Γκεητ και οι χρυσαυγίτες τον κάρφωσαν ως συνομιλητή τους, το είχε επιβεβαιώσει. «Μιλάω με όλους τους βουλευτές εκτός από τον Μάκη Βορίδη», είχε πει.
Η «πτέρυγα» των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και φυσικά του ΚΚΕ δεν πρόσφερε ουδέποτε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής το περιθώριο να αποκτήσουν πολιτική ή προσωπική οικειότητα.

Η αρχική μακαριότητα 

Τα επεισόδια ρατσιστικής βίας στα οποία αρχίζουν να εμπλέκονται στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής όπως η επίθεση στους μικροπωλητές στη Ραφήνα και στο Μεσολόγγι, η φασιστική επίδειξη δύναμης στον Μελιγαλά, η φιέστα στις Θερμοπύλες, η επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, καταδικάζονται και καταγγέλλονται μεμονωμένα από τα κόμματα.
Αλλά δεν είναι αρκετά να ενεργοποιήσουν το ονομαζόμενο εκ των υστέρων «συνταγματικό τόξο».
Αν και το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως από το Δεκέμβριο του 2012 καταθέσει πρόσκληση και προτάσεις για την δημιουργία αναχώματος στο ναζιστικό μόρφωμα.
Το Μέγαρο Μαξίμου αδιαφόρησε. Η Κουμουνδούρου το χαρακτήρισε «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» και απάντησε ότι «τα μνημόνια θρέφουν το φασισμό και απειλούν τη δημοκρατία».

Πολιτικό ηλεκτροσόκ απο τη δολοφονία Φύσσα  

Η μαχαιριά που αφαίρεσε τη ζωή του νεαρού ράπερ ηχεί πλέον ως σειρήνα συναγερμού στη Βουλή
Είναι η είδηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και η αποκάλυψη ότι δράστης είναι μέλος της Χρυσής Αυγής με την κάλυψη του κομματικού μηχανισμού και πλήρη εμπλοκή της ηγετικής ομάδας, που αλλάζει τα πάντα.
Η μαχαιριά που αφαίρεσε τη ζωή του νεαρού ράπερ ηχεί πλέον ως σειρήνα συναγερμού στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός οδηγείται σε τηλεοπτικό διάγγελμα όπου απευθύνει έκκληση για ηρεμία και δηλώνει αποφασισμένος να εμποδίσει «τους επιγόνους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία».
Στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου αλλάζουν άρδην οι συσχετισμοί.
Οσοι αντιλαμβάνονται τη Χρυσή Αυγή, όπως ο Τάκης Μπαλτάκος, ως φυσικό και στρατηγικό σύμμαχο, εξ ανάγκης τίθενται προς στιγμή στο περιθώριο.
Υιοθετούνται οι θέσεις του Νίκου Δένδια και του Μάκη Βορίδη πως η στάση της Πολιτείας έναντι της Χρυσής Αυγής πρέπει να είναι εντός των συνταγματικών πλαισίων, άτεγκτη.
Ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης είναι και ο πρώτος που άνοιξε μέτωπο κατά των Χρυσαυγιτών από το 2012 όταν απάντησε στις απειλές Μιχαλολιάκου για τις ξιφολόγχες που θα γδέρνουν τα πεζοδρόμια: «το είπα και άλλη φορά το επαναλαμβάνω και σήμερα. Τάγματα εφόδου στη χώρα αυτή δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά».
Το αίμα του Παύλου δεν επιτρέπει πλέον άλλους στρουθοκαμηλισμούς
Η δικαιοσύνη αναλαμβάνει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
Την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο Δένδιας στέλνει στον υπουργό δικαιοσύνης φάκελο με 32 περιπτώσεις επιθέσεων και παράνομων ενεργειών που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής. Έξι εξ αυτών αφορούν παράνομες πράξεις βουλευτών του κόμματος.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ρίχνει το σπίρτο της θεωρίας των δυο άκρων 

Ωστόσο, σκληροί πυρήνες στο πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν συμμερίζονται ότι αυτή είναι η καλύτερη και...χρησιμότερη για τη ΝΔ στρατηγική.
Ενώ η χώρα κοχλάζει για τη δολοφονία, επαναφέρουν τη θεωρία των δύο άκρων.
«Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως πχ στις Σκουριές, παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου», λέει ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Χρύσανθος Λαζαρίδης.
Αυτό το πιστεύουν κι άλλοι, όχι μόνο στο πρωθυπουργικό περιβάλλον αλλά και στους κόλπους των βουλευτών. Μόνο που ο χρόνος και οι συνθήκες καθιστούν τη δήλωση δαυλό σε μπαρουταποθήκη.
Η θεωρία των δύο άκρων είναι του Σαμαρά καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει απο τον Σαμαρά την αποπομπή του Λαζαρίδη.
«Τα πράγματα δεν είναι τυχαία» λέει ο Παναγιώτης Σκουρλέτης και σημειώνει: « Όταν ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, όπου σταθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μιλάει για την – επικίνδυνη και υπονομευτική για τη Δημοκρατία – θεωρία των δύο άκρων, αυτές οι πρωτοβουλίες είναι προγραμμένες εξ αρχής».
Το... προφητικό δημοσίευμα πριν τη δολοφονία Φύσσα για «προβοκάτσια» σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ
Οκτώ μέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα και το πολιτικό σκηνικό εισέλθει στον κυκεώνα των αποκαλύψεων, αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή υπογεγραμμένο από ειδικό συνεργάτη που κάνει λόγο για προβοκάτσια η οποία ετοιμάζεται εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ  με στόχο να τεθεί ξανά στη συζήτηση «η θεωρία των δύο άκρων» προκειμένου να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτό προκύπτει από πληροφορίες, ακριτομύθιες, δημόσιες δηλώσεις, αλλά και διαρροές που έχουν ως πηγή τους στελέχη της ΕΥΠ, μετριοπαθείς προσωπικότητες της Ν.Δ., αλλά και "βιαστικούς" του Μαξίμου», σχολιάζεται στο δημοσίευμα.
Ο «μεσαίος χώρος» των γαλάζιων στελεχών απορρίπτει τη θεωρία των δυο άκρων
Τη δεξιά στροφή της ΝΔ που επιβάλει στο κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς και τη θεωρία των δύο άκρων που προωθεί η πρωθυπουργική τριπλέτα συμβούλων Μπαλτάκος- Λαζαρίδης Φαήλος Κρανιδιώτης (μήνες πριν τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του ’13) αποστρέφεται σημαντικό κομμάτι των στελεχών της ΝΔ. Η ταύτιση όμως του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή που επιχειρείται στη δεδομένη στιγμή τους ανατριχιάζει και κάποιοι αποδοκιμάζον πάραυτα.
Από τον port parole του Καραμανλή, Ευάγγελο Αντώναρο και τη Ντόρα Μπακογιάννη, μέχρι τον Νικήτα Κακλαμάνη.
«Οποιος ισχυρίζεται οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συνταγματικά αποδεκτό κόμμα, είναι επικίνδυνα ανιστόρητος και πολιτικά ανόητος», γράφει στο twitter o Αντώναρος. Η Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνει πως δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να χαρακτηρίζεται άκρο και πως τέτοιες απόψεις δεν λειτουργούν προς το συμφέρον του τόπου.
Αντλώντας από τη βαριά και τραυματική προσωπική και πολιτική εμπειρία της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη – στις 26 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 25 χρόνια - θυμίζει «τότε αρκούσε μια σπίθα για να προκληθεί πολιτική και κοινωνική αναταραχή…» και ζητά «να ενωθούμε όλοι ενάντια στους δολοφόνους».
Επιθετικός ο Νικήτας Κακλαμάνης λέει τις ίδιες μέρες: «Οι δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη δεν εκφράζουν τη ΝΔ και εκθέτουν τον πρωθυπουργό».
Το ρήγμα εντός της ΝΔ αναγκάζει τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώσει μάλλον αμήχανα πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντός συνταγματικού τόξου.
Το ΠΑΣΟΚ η Χρυσή Αυγή και θεωρία των δυο άκρων
Η εξίσωση που επιχείρησε ο Λαζαρίδης προκαλεί τη σφοδρή αντίδραση και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου που αποδοκίμασε όσους «καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και περιμένουν να εισπράξουν οφέλη». Ο Βενιζέλος είχε προτείνει εγκαίρως την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα ώστε τα εγκλήματα ρατσιστικού και ξενοφοβικού χαρακτήρα να αποκτήσουν κακουργηματικό χαρακτήρα με παρεπόμενη ποινή τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Επίσης την αλλαγή της έννοιας της εγκληματικής οργάνωσης, των εγκλημάτων προσβολής του πολιτεύματος αλλά της εσχάτης προδοσίας.
«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια κομματική και πολιτική επιλογή όπως είναι οι άλλες. Είναι ο ηθικός αυτουργός ακραίων και εγκληματικών πράξεων» είχε αναφέρει προφητικά.
Η Βουλή σταματάει τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής - Κάποιοι όμως το σκέφτονται 
Ενώ πλέον η δικαιοσύνη στέλνει στον Κορυδαλό τον αρχηγό και την πλειοψηφία της Κ.Ο της Χρυσής Αυγής, κάποιοι βουλευτές «προβληματίζονται» ακόμη για το αν πρέπει να ανασταλεί η χρηματόδοτηση του κόμματος.
Με ενστάσεις και ηχηρές απουσίες απο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει παρών, ο Μανώλης Γλέζος απουσιάζει από την ψηφοφορία. Ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης εκδίδουν ανακοίνωσή που διευκρινίζουν ότι υπερψήφισαν να κοπεί η χρηματοδότηση ώστε «να μην δώσουν λαβή στην μνημονιακή κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν την αρνητική τους ψήφο».
Παρά τις απίστευτες αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή έχει διαρθρώσει την εγκληματική της δράση που φέρνει στην επιφάνεια η δικαστική έρευνα, η δημοσιογραφική έρευνα και τα αλληλοκαρφώματα των Χρυσαυγιτών, κάποιοι βουλευτές διστάζουν να άρουν την ασυλία κάποιων. 
Η Ραχήλ Μακρή, ο Γιάννης Δημαράς, ο Παύλος Χαϊκάλης, αλλά και ο Νίκος Νικολόπουλος όπως και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Ο τελευταίος διατυπώνει τον απίστευτο ισχυρισμό:  κάθε κόμμα κρίνεται από την λαϊκή ετυμηγορία και τη λαϊκή ψήφο, διαφορετικά κι άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ με αποδειγμένες ενέργειες στελεχών του όπως οι Τσουκάτος, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, θα έπρεπε να είναι παράνομο!

Το φλέρτ με τους πεπλανημένους της Χρυσής Αυγής 

Χρονικά μακριά απο το σοκ της δολοφονίας Φύσσα και εξοικειωμένοι με τις συνεχείς αποκαλύψεις κόμματα και βουλευτές μπροστά στις κάλπες των περιφερειακών εκλογών επιδίδονται σε φλέρτ με τους πεπλανημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
Είναι πολλές οι 400 χιλιάδες ψήφοι. Και μάλλον η ζωή του Παύλου «λίγη».  
http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά