Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Το νόμιμο και το ηθικό

Εύγε στον Αλέξη τον Μητρόπουλο τον καραμπουζουκλή! Χάρη στο έγγραφο που αποκάλυψε προχθές στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάθαμε ότι ο Αλ. Μητρόπουλος έδωσε μια νέα διάσταση στη θεωρία περί νομίμου και ηθικού, την οποία θυμίζω ότι εισήγαγε ο (πολιτικά) αείμνηστος Γεώργιος Βουλγαράκης και η οποία αποτελεί τη φιλοσοφική κορωνίδα της Μεταπολίτευσης. Ο Βουλγαράκης, αντιμέτωπος τότε με την αποκάλυψη ότι είχε off-shore εταιρείες, υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να μην είναι ηθικό για ορισμένους, αλλά ωστόσο είναι νόμιμο. Ο Μητρόπουλος τώρα αντέστρεψε τη σχέση ηθικής και νομιμότητας:
ως δικηγόρος δηλώνει στους υποψήφιους προς νομιμοποίηση στον Δήμο Δραπετσώνας ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όταν όμως εκείνοι παραποιούν ή πλαστογραφούν τα πιστοποιητικά του και μονιμοποιούνται δεν φέρουν καμία ευθύνη εκ των υστέρων για την πράξη τους. Με άλλα λόγια, η μονιμοποίησή τους μπορεί να μην είναι νόμιμη, είναι όμως ηθική, επειδή πρόκειται για φουκαράδες. Ωραία λογική, για καθηγητή (επίκουρο έστω) της Νομικής! Βλέπετε, δεν το έχουμε για πλάκα το διδακτορικό από το φημισμένο Πανεπιστήμιο της Πρίστινα στο ωραίο Κοσσυφοπέδιο...
Στ Κασιμάτης-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά