Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Φόρτσα Φορτσάκη!

Η περίπτωση του νέου πρύτανη του Καποδιστριακού Θεόδωρου Φορτσάκη αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πόσο αληθές είναι το χιλιοειπωμένο ότι δεν μας λείπουν οι νόμοι αλλά η διάθεση να τους εφαρμόσουμε. Επιτέλους, βρέθηκε ένας άνθρωπος στην πρυτανεία του παλαιότερου πανεπιστημίου της χώρας ο οποίος προσπαθεί να επιβάλει το αυτονόητο στη λειτουργία του ιδρύματος: έλεγχο ταυτοτήτων των εισερχομένων, ώστε να πάψει το καθεστώς ανομίας που επικράτησε στους πανεπιστημιακούς χώρους με το πρόσχημα του ασύλου και την ιδεολογική κάλυψη της Αριστεράς.
Εχει σημασία ότι ο Θ. Φορτσάκης επέμεινε στην απόφασή του να επιβληθεί έλεγχος εισερχομένων στο πανεπιστήμιο και δεν άρχισε να το ξανασκέπτεται μόλις οι
συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ (ΤΥ-Λ), χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό τρεις βουλευτές του κόμματος, εισέβαλαν στην πρυτανεία και την κατέλαβαν. Αν ο Φορτσάκης δεν είχε επιμείνει στη θέση του, είναι πολύ αμφίβολο εάν ο Ανδρέας ο Loveρδος θα είχε βρει ποτέ το θάρρος να υποστηρίξει την πρυτανεία και τις ενέργειές της. (Και μόνο το γεγονός ότι ο υπουργός προέρχεται από την επαγγελματική κατηγορία των πολιτευομένων πανεπιστημιακών τα λέει όλα...) Το θέμα θα είχε λήξει με ακόμη μία υποχώρηση της κοινής λογικής μπροστά στον τοίχο της ιδεολογικής βλακείας. Επίσης, αν ο Θ. Φορτσάκης δεν είχε υποβάλει μήνυση κατά των καταληψιών, δεν νομίζω ότι η Εισαγγελία θα είχε φιλοτιμηθεί να παρέμβει αυτοβούλως για τη διατάραξη της λειτουργίας του πανεπιστημίου.
Γύρω από την προσπάθεια του Θ. Φορτσάκη θα συσπειρωθούν οι υγιείς δυνάμεις του πανεπιστημίου, που αγανακτούν χρόνια τώρα με την κατάσταση χάους και αναρχίας στα ΑΕΙ. Ας ελπίσουμε ότι τις δυνάμεις αυτές θα τολμήσει να στηρίξει η άτολμη κυβέρνηση...
Στ Κασιμάτης-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά