Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Το αδιέξοδο

Και να που φτάσαμε στο απροχώρητο. Διότι αυτό έχει συμβεί. Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο έφτασε πια σε σημείο που μόνο αιθεροβάμονες θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι οι λύσεις στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί θα ήταν ποτέ δυνατό να δοθούν από τους άμεσα ενδιαφερομένους. Το μόνο που έχουν καταφέρει όλοι αυτοί είναι να εξωθούν καθημερινά το ποδόσφαιρο στην ολοκληρωτική απαξίωσή του.
Δύο μεγαλοεπιχειρηματίες πρόεδροι ομάδων με μεγάλη οπαδική υποστήριξη αλληλοκατηγορούνται ότι δρουν εγκληματικά στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ή να διευρύνουν την ισχύ τους στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο επικεφαλής της ομοσπονδίας αξιώνει να σταματήσει κάθε κριτική για τη
διαιτησία γιατί διαφορετικά δεν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και η Nova απειλεί να μειώσει, όπως δικαιούται να κάνει, τα χρήματα προς τη Λίγκα αν το πρωτάθλημα δεν συνεχιστεί κανονικά.
Ζητείται λύση, λοιπόν. Και φυσικά ούτε τα ΜΜΕ ούτε οι δημοσιογράφοι είμαστε σε θέση να τη δώσουμε, γιατί, ας μη γελιόμαστε, δεν είμαστε οι ουδέτεροι σχολιαστές και παρατηρητές, αλλά μέρος του προβλήματος. Οπως φυσικά δεν μπορούν να τη δώσουν οι δεκάδες ή εκατοντάδες «επισκέπτες» των ιστοσελίδων του Διαδικτύου, που το μόνο που κάνουν είναι να εκτονώνουν τον φανατισμό τους.
Εδώ που φτάσαμε ο μόνος που έχει τη δυνατότητα να διασώσει ό,τι διασώζεται είναι η ίδια η πολιτεία. Και για την ακρίβεια η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη. Και δεν έχουν μόνο τη δυνατότητα, αλλά και την υποχρέωση να το κάνουν. Μόνο που ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό υπουργός ή υπάρχει ή δεν υπάρχει το ίδιο είναι. Οπότε μοιραία οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν σε υψηλότερο επίπεδο. Ισως μία πρωθυπουργική παρέμβαση κάπως να εκτόνωνε -προσωρινά και φαινομενικά έστω- τα πνεύματα.
Αλλά τη λύση στο πρόβλημα μόνο η Δικαιοσύνη είναι πια αρμόδια να τη δώσει. Είναι, βλέπετε, πολλές και μεγάλες οι εκκρεμότητες του κοινού ποινικού δικαίου που έχουν μαζευτεί. Και όσο δεν οδηγούνται στο ακροατήριο και στην οριστική εκκαθάρισή τους, τόσο θα επιδεινώνουν το ήδη βαρύ κλίμα και θα καθιστούν αξεπέραστο το αδιέξοδο. Σε σημείο που κάποια στιγμή η απειλή πως «θα θρηνήσουμε νεκρούς» θα πάψει να είναι πια απειλή.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά