Τα πράγματα μπερδεύονται λίγο όταν πλησιάζει η επέτειος του Πολυτεχνείου γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν να αποφασίσουν αν για όλα φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου ή η γενιά του Πολυτεχνείου.
Βέβαια, είναι μια πρόοδος να ευθύνεται για την κατάντια της Ελλάδας ο Ανδρέας Παπανδρέου ή η γενιά του Πολυτεχνείου, αφού, πριν ρίξουμε όλες τις ευθύνες σε αυτούς, για όλα έφταιγαν οι Τούρκοι.
Μάλλον κάποιοι αντιλήφθηκαν πως είναι πολύ αστείο να ρίχνουν τις ευθύνες στους Τούρκους, αφού
αποχώρησαν -και μας άφησαν μόνους μας με τους Έλληνες- πριν από πάρα πολλές δεκαετίες.
Είναι εντυπωσιακό πως όλοι αυτοί που ρίχνουν όλες τις ευθύνες για την σημερινή κατάντια της Ελλάδας στον Ανδρέα Παπανδρέου, ή στη γενιά του Πολυτεχνείου, θεωρούν πως οι δεξιές κυβερνήσεις μετά την κατοχή, η χούντα -που κι αυτή δεξιά ήταν-, οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και οι κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κώστα Σημίτη και του Κώστα Καραμανλή δεν έχουν απολύτως καμία ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας.
Είναι λογικό να μην αναγνωρίζουν ευθύνες σε όλους αυτούς γιατί τους περισσότερους τους ψήφιζαν με πάθος· 90% έπαιρναν μαζί, μέχρι πριν την χρεοκοπία, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, και δεν τους ψήφιζα εγώ.
Οπότε, αν έχουν ευθύνη ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Καραμανλής, έχουν ευθύνες κι αυτοί που τους ψήφιζαν. Δηλαδή οι ίδιοι.
Την χούντα δεν την ψήφιζαν οι Έλληνες αλλά την γούσταραν τρελά.
Αν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε κάνει εκλογές, θα έβγαινε με 80%. Λάθος του που δεν έκανε εκλογές.
Οι Έλληνες αγάπησαν πολύ τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, όπως είχαν αγαπήσει και τον Ιωάννη Μεταξά.
Αυτό δεν είναι περίεργο· και οι Γερμανοί λάτρεψαν τον Χίτλερ, και οι Ιταλοί ερωτεύτηκαν τον Μουσολίνι.
Γενικά, οι λαοί λατρεύουν τους στιβαρούς ηγέτες, έστω κι αν είναι νούμερα. Οι μάζες γοητεύονται από τους αυταρχικούς άνδρες. Είναι επειδή οι μάζες αποτελούνται από δούλους. Και οι δούλοι θέλουν αφέντη.
Οι Έλληνες έφαγαν 7 χρόνια στη μάπα τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και τη γελοία παρέα του, δεν έβγαλαν άχνα, αλλά, μετά την τραγωδία της Κύπρου και την πτώση της χούντας, ανακάλυψαν όλοι πως έκαναν αντίσταση κατά της χούντας.
Όλοι οι Έλληνες ήταν στο Πολυτεχνείο. Θα θυμάστε την εποχή που δεν υπήρχε Έλληνας που να μην υποστήριζε πως ήταν στο Πολυτεχνείο την 17η Νοεμβρίου του 1973.
Το Πολυτεχνείο έγινε η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους Έλληνες, αφού, αν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο, θα έπρεπε να αποδεχτούν την πικρή αλήθεια: η χούντα δεν γνώρισε ουσιαστική αντίσταση. Η χούντα έκανε περίπατο επί 7 χρόνια.
Οι Έλληνες και τα κόμματα φούσκωσαν τόσο πολύ το Πολυτεχνείο -για να καλύψουν τη δική τους δουλοπρέπεια και εθελοδουλία- που του έδωσαν διαστάσεις λαϊκής επανάστασης.
Όταν πέρασαν λίγο τα χρόνια, οι Έλληνες νοστάλγησαν τον Γεώργιο Παπαδόπουλο -που ήταν γελοίος και κάθαρμα όπως ήταν κι αυτοί, οπότε τους ταίριαζε απόλυτα-, και έριξαν τις ευθύνες για ό,τι άσχημο συνέβαινε στη χώρα στη γενιά του Πολυτεχνείου.
Μα η γενιά του Πολυτεχνείου δεν ήταν στο Πολυτεχνείο. Η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν στο σπίτι της. Η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν αυτοί οι ίδιοι που την κατηγορούσαν.
Στο Πολυτεχνείο ήταν μόνο μερικές χιλιάδες όμορφοι και γενναίοι νέοι, που έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την χούντα, τα κόμματα που ήταν στην παρανομία -και διαφωνούσαν με την κατάληψη-, και τη συντριπτική πλειοψηφία των αδιάφορων Ελλήνων πολιτών, και κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο.
Και ξαφνικά, οι ευθύνες για την κατάσταση στην Ελλάδα αποδόθηκαν σε αυτούς που είχαν κλειστεί στο Πολυτεχνείο.
Ποιοι τους απέδωσαν ευθύνες; Μα αυτοί που γούσταραν τρελά τη χούντα του Παπαδόπουλου. Η γενιά της χούντας. Η γενιά της χούντας, η οποία χρησιμοποίησε το Πολυτεχνείο, για να βαφτιστεί «γενιά του Πολυτεχνείου» και να πάρει συγχωροχάρτι για το γεγονός πως γούσταρε τη χούντα.
Την ευθύνη για την κατάντια της χώρας την έχει η γενιά της χούντας, η οποία το βράδυ του Πολυτεχνείου ήταν κλεισμένη στο σπίτι της και έβλεπε ανέμελα στην τηλεόραση τον χαριτωμένο Νίκο Μαστοράκη -βρίζοντας και τα «κωλόπαιδα που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο και κάνουν φασαρίες»-, ενώ, μετά την πτώση της χούντας, η γενιά της χούντας πέρασε στη Νέα Δημοκρατία ή το έπαιξε σοσιαλίστρια -αλά ελληνικά-, καταστρέφοντας και το ΠΑΣΟΚ.
Η μόνη έγνοια που είχε η γενιά της χούντας -δηλαδή οι περισσότεροι Έλληνες- ήταν να φάει από όπου μπορούσε και να αρπάξει.
Και αυτοί κατηγορούν τώρα τους νέους που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973.
Υπάρχει κάποιος που να απορεί ακόμα για τη σημερινή κατάντια της Ελλάδας;
Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν αυτό που τους αξίζει. Και αξίζουν και χειρότερα.
http://pitsirikos.net
Οτι την εξουσια στη χωρα την ασκησε η γεννια του 114 και του πολυτεχνειου μετα την μεταπολιτευση αυτο ειναι αδιαμφησβητητο. Ομως εξουσια δεν ηταν μονο οι πολιτικοι μας. Εξουσια ασκει ο γιατρος του νοσοκομειου, ο εφοριακος, ο τελωνειακος, ο καθηγητης ειτε πεναπιστημιου, ειτε γυμνασιου και λυκειου, ο πολεοδομος, ο συνδικαλιστης, ειτε εργατης ειτε αγροτης ειτε τραπεζικος, ο εμπορος οπου δει, ο στρατιωτικος, ο αστυνομικος, ο σοφρωνιστικος, ο επιχειρηματιας, ο εκδοτης, ο βιομηχανος, ο εφοπλιστης και δεν ξερω μπορει να ξαχασα και καμια ομαδα, φαρμακοποιοι. Ολοι αυτοι δεν ηταν πατριωτες? Δεν αγωνιστηκαν οταν ηταν νεοι? Δεν ειχαν ιδεες? Γιατι οταν μπηκαν στο συστημα τα πουλησαν ολα αυτα? μεγαλυτερος αγωνας τοτε χρειαζονταν. Αυτοι ολοι δεν ηταν αδερφια μας, ξαδερφια μας, χωριανοι μας, γειτονες μας? μηπως ηρθαν απο αλλο πλανητη? Γιατι να φταιει ο Αντρεας Παπανδρεου. μηπως οι περισσοτεροι πολιτικοι απ το 74 και μετα τι ηταν? Παιδια του λαου ηταν, γιατι δεν παλαιψαν γι αυτα που πιστευαν? Ας εκαναν σωστα και τιμια τη δουλεια τους ολοι και διχως χωροφυλακα στο κεφαλι τους και τοτε η χωρα δεν θα εφτανε εδω που εφτασε σημερα
ΑπάντησηΔιαγραφή