Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Λευτεριά στον πρόεδρο

Σήμερα λέω να αφιερώσω ένα μεγάλο μέρος αυτής της στήλης στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Τιμής ένεκεν. Και τούτο επειδή έπειτα από αρκετά χρόνια αποφάσισε να... μιλήσει. Και είπε πολλά και ενδιαφέροντα στην ταβέρνα «Βοσκοπούλα» στη Βάρη, όπου ήταν προσκεκλημένος, μαζί με άλλους 30 γαλάζιους βουλευτές, του βουλευτή Α. Κουτσούμπα, στο τραπέζι που έκανε με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής. Είπε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν τον Αντ. Σαμαρά, αναφέρθηκε στο πώς καταπιέζεται καθημερινώς και βαναύσως από τα... μαρούλια, τι κάνει γι' αυτόν η Νατάσα ώστε να διατηρήσει τη σιλουέτα του, πως ξαναγράφτηκε στο δημοτικό σχολείο, ακόμη και για τις χαρές που νιώθει από τότε που... απελευθερώθηκε από πρωθυπουργός!
Είχε κέφια ο πρώην πρωθυπουργός όταν εμφανίστηκε στην ταβέρνα φορώντας ένα σπορ σακάκι και ένα καρό πουκάμισο με σήμα το... λιονταράκι. Είχε κέφια και το έδειξε με το «καλησπέρα», όταν ευχαρίστησε τον οικοδεσπότη βουλευτή για τη χαρά που του έδωσε να τον καλέσει σε μια τέτοια ταβέρνα (όπου σερβίρουν αρνάκι στη σούβλα, παϊδάκια, τζατζίκι, κοκορέτσι, τυροπιτάκια κ.τ.λ.) επειδή έτσι, όπως είπε χαμογελώντας, θα λαδώσει κάπως το αντεράκι του αφού τον τάραξε στα... μαρούλια η Νατάσα. Αυτά τα μαρούλια έχουν μείνει, φαίνεται, στο υποσυνείδητο του κ. Καραμανλή και δεν σας το λέω αυτό τυχαίως, αφού όταν πρόσεξε δύο γιατρούς βουλευτές, τους Ν. Κακλαμάνη και Χρ. Κέλλα, να τρώνε μια σαλάτα με μαρούλι και άνηθο δεν δίστασε να τους πει: «Τι τρώτε μαρούλια σε μια τέτοια ταβέρνα; Μήπως θα πάτε για ιατρικές εξετάσεις πρωί-πρωί και δεν θέλετε να φανεί η χοληστερίνη;». Ή όταν πρόσεξε ότι ο (αποκαλούμενος και καραμανλικός) Δάνης Τζαμτζής έτρωγε τη σαλάτα με τα μαρούλια (περιμένοντας το κοκορέτσι) και δεν άφηνε τη... vegetarian βουλευτή Γεωργία Μαρτίνου να τσιμπήσει από αυτήν, του έκανε παρατήρηση, αλλά αυτός συνέχισε, με αποτέλεσμα η πλέον αθόρυβη και ευγενής βουλευτής της ΝΔ να αλλάξει θέση και να πάει σε άλλο τραπέζι.
Αμ, το άλλο που του έβαλαν στην αρχή τη σαλάτα με τα μαρούλια, αλλά δεν φάνηκε να πολυενθουσιάζεται γιατί παρακολουθούσε ταυτόχρονα από μια τηλεόραση που κρεμόταν από πάνω από τους βουλευτές τον αγώνα Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ. Οταν όμως έβαλε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ο 27χρονος Αργεντινός Φακούντο Περέιρα, ο κ. Καραμανλής (που δεν κρύβει τα παναθηναϊκά του αισθήματα) σήκωσε τα μανίκια του πουκαμίσου του και προέτρεψε τον καθήμενο εξ αριστερών του Λευτέρη Ζαγορίτη να εφορμήσουν επί του... αμνοεριφίου.
Η εφετινή σύναξη είχε ορισμένες ιδιαιτερότητες, τις οποίες ευθύς αμέσως σας μεταφέρω: πρώτον, προσήλθε στο τσιμπούσι και ο Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος πάνω στην κουβέντα είπε ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσει να προταχθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική. Δεύτερον, προσήλθε και ένας... περιφερειάρχης, ο Κ. Μπακογιάννης, ο οποίος είχε έναν θερμό εναγκαλισμό με τον πρώην πρωθυπουργό που τον ασπάστηκε σταυρωτά. Ο κ. Μπακογιάννης έγινε ξαφνικά το επίκεντρο της συζήτησης λόγω της διχόνοιας που επέφερε στον... ΣΥΡΙΖΑ η παρουσία του σε εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λαμία. Οι συριζαίοι γκρίνιαξαν γιατί μίλησε αμέσως μετά τον Αλ. Τσίπρα και δεν τήρησε, όπως έλεγαν, την υπόσχεσή του να μιλήσει μόνο για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά μίλησε για την ανάγκη της συναίνεσης, θέμα που καίει κυρίως την Αριστερή Πλατφόρμα.
Και προτού σας περιγράψω τις ελάχιστες πολιτικές συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στο κοκορέτσι και στο τζατζίκι (και προτού έρθει στο τραπέζι το ζεστό... γαλακτομπούρεκο, προσφορά του καταστήματος), ο κ. Καραμανλής τους εκμυστηρεύθηκε πόσο... απελευθερώθηκε: «Δεν μπορείτε να δείτε πόσο ωραίο είναι το χάραμα. Ξυπνώ κάθε πρωί στις 6.15 και περπατώ χιλιόμετρα. Βλέπω να γλυκοχαράζει. Εκπληκτικό. Αυτή είναι μία από τις χαρές που έχω τώρα που δεν είμαι πρωθυπουργός, ενώ όταν ήμουν μόνο... νύχτα έβλεπα». Περιέγραψε πως διαβάζει επιμελώς τα απογεύματα στα δίδυμα παιδιά του και ότι είναι σαν να ξαναγράφτηκε στο Δημοτικό... Ηταν απελευθερωμένος, σας λέω, ο πρόεδρος, ακόμη και τσιγάρο κάπνισε.
Τα καλύτερα όμως (που είναι τα πολιτικά) σας τα άφησα για το τέλος. Oταν κάποιος τον ρώτησε αν εκτιμά ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απάντησε πως δεν χάθηκε η μάχη για τους 180. Εδειξε μια ανησυχία για τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν με την τρόικα και συνέστησε ψυχραιμία στους βουλευτές και κυρίως να μη μιλούν πολύ: «Αφήστε τον Σαμαρά να χειριστεί την κατάσταση, τα πάει μια χαρά. Οταν μιλούν πολλοί, συνήθως δημιουργείται σύγχυση».
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά