Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Στον αστερισμό της ονοματολογίας για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Ρίξε ένα όνομα και εσύ…μπορείς!». Με αυτή την απλή πρόταση θα μπορούσε κανείς να περιγράψει τα όσα διακινούνται τις τελευταίες ημέρες για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στο ύψιστο πολιτειακό αξίωμα. Το γεγονός ότι έχουμε λιγότερες από 40 ημέρες εάν επισπευσθεί η διαδικασία, λόγω εμπλοκής με την τρόικα, για την έναρξη της πρώτης ψηφοφορίας (πιθανόν την 12η Ιανουαρίου) ή το αργότερο περίπου δυο μήνες, δηλ. έναρξη των ψηφοφοριών το πρώτο πενθήμερο του Φεβρουαρίου, έχει ανοίξει για τα καλά το χορό της ονοματολογίας! 
Ήδη, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ακούστηκαν τις τελευταίες δυο ημέρες, τρία ονόματα. Ο Νίκος Σηφουνάκης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έριξε το όνομα του
Νίκου Κωνσταντόπουλου, έχοντας προφανώς το σκεπτικό ότι με αυτό τον τρόπο ενδέχεται να…εγκλωβίσει το ΣΥΡΙΖΑ, αν και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού είναι σίγουρο ότι δεν θα δεχόταν. 
Νωρίτερα, η ανεξάρτητη βουλευτής, προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ, η Κατερίνα Μάρκου, είπε τα ονόματα του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, του Παρασκευά Αυγερινού και της πρώην υπουργού και κορυφαίου στελέχους της ΝΔ επί σειρά ετών, της Μαριέττας Γιαννάκου. 
Βέβαια, πρώτο στη λίστα για πολλούς είναι το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος όμως έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν ενδιαφέρεται για το αξίωμα και δεν έχει καμία διάθεση να εμπλακεί…Αυτή η κατηγορηματική του στάση όμως δεν φαίνεται ικανή να σταματήσει τη συζήτηση γύρω από το όνομά του, το οποίο ανέφερε μόλις πριν λίγες μέρες πάλι, ένας άλλος βουλευτής, πρόσωπο των τελευταίων εικοσιτετραώρων με βάσει τα όσα έγιναν, ο Παναγιώτης Μελάς που αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και δεν είναι ο μόνος, καθώς και αρκετοί από τη ΝΔ έχουν μιλήσει για τον Κ. Καραμανλή κατά καιρούς… 
Στο μέσο της εβδομάδας ο Άδωνις Γεωργιάδης έβαλε στο τραπέζι το όνομα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και επέκρινε την Γιάννα Αγγελοπούλου, προκαλώντας ποικίλα σχόλια, συζητήσεις και ερμηνείες, για την επιλογή του, καθώς είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. 
Εν μέσω της σεναριολογίας, ο πρώην επίτροπος στην Ε.Ε. ο Σταύρος Δήμας, ένα πρόσωπο που θεωρείται ένα από τα πιο φαβορί για το Προεδρικό Μέγαρο, γευμάτιζε στα μέσα της εβδομάδας με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό, Φίλιππο Σαχινίδη. Ήταν μια ακόμα κίνηση του Στ. Δήμα για να λειάνει το έδαφος κυρίως με την πλευρά των παπανδρεϊκών, με την οποία όμως πάντα είχε άριστες σχέσεις. 
Στο τραπέζι παραμένει το όνομα του Φώτη Κουβέλη, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος θεωρείται μια καλή υποψηφιότητα για αρκετούς στο Μέγαρο Μαξίμου. Από κάποια πλευρά κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες και το όνομα του Αλέκου Παπαδόπουλου, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ενώ ορισμένα κέντρα με τη σύμφωνη γνώμη και του γερμανικού παράγοντα, προωθούν το όνομα του Παναγιώτη Πικραμμένου, που διετέλεσε και πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, το 2012. 
Άλλο ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο φάκελο του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της Δημοκρατίας είναι από το χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ υπάρχει και ένα άλλο που συνιστά έκπληξη και είναι εκτός πολιτικής. 
Πάντως, ουδείς μπορεί να αγνοεί και το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που υπό συνθήκες μπορεί και ειδικά στην παρούσα χρονική περίοδο, να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο και να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες ώστε να αποτελέσει ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το γεφυροποιό των δυο παρατάξεων σε μια ιστορική στιγμή για τον τόπο. 
Μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα το όνομα του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον Πρωθυπουργό, κάτι που μπορεί να γίνει πιθανότατα στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, πολλά ονόματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν. Ενδεικτικά αναφέρονται τα όσα έχουν κυκλοφορήσει, χωρίς να υπάρχει όμως συζήτηση και απλά ακούστηκαν ή γράφτηκαν: ο διεθνούς φήμης αστροφυσικός Δημήτρης Νανόπουλος, ο φιλόλογος, συγγραφέας και συγγενής εξ αγχιστείας του Αλέξη Τσίπρα, ο Λαοκράτης Βάσσης, ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, ο μαθηματικός και ακαδημαϊκός Θανάσης Φωκάς, ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Βασίλης Σκουρής και ο μέχρι πρότινος Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, ο ακαδημαϊκός, Νικηφόρος Διαμαντούρος.
 http://newpost.gr/

1 σχόλιο:

  1. Πολλη σαβουρα, ιδιαιτερα τα πολιτικα τριμμενα και σαθρα
    προσωπα, οπως και τα προσωπα των πλουσιων, απο τα μεγαλα τζακια, που πιστευουν, οτι πρεπει ακομα να παιζουν πρωτο ρολο στο τοπο μας.
    Μακρια απο τετοιους.!!
    Μελλοντικος Προεδρος της Ελλαδος πρεπει να ειναι ενας αμεμπτος επιστημων, ενας ανδρας με υποδειγματικο χαρακτηρα, ταπεινοφρων και ζωντανος, που εμπνεει και συγκινει.Ενα σεβαστο και επιλεκτο ατομο με γνωσεις που αντανακλα δυναμη , κουραγιο και προοδο.Σαν τους πρωην γερμανους προεδρους τον Χοης, τον Χαινεμαν η τον Χερτσογκ και τον Ραου, τον ιταλο Ναπολιτανο και τον αλησμονητο Ελληνα Τσατσο. Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά