Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Τουρκική αθλιότητα με υπερπτήσεις παρά το δράμα στην Αδριατική

Τουρκική αθλιότητα με υπερπτήσεις παρά το δράμα στην Αδριατική
Δεν έχει προηγούμενο το θράσος των Τούρκων που δεν δίστασαν να προκαλέσουν την ελληνική Αεροπορία, ενώ τα βλέμματα και οι καρδιές όλου του ελληνικού λαού ήταν στραμμένο στο δράμα που εκτυλίσσεται στην Αδριατική και το πλοίο «Norman Atlantic».
Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), δύο σχηματισμοί αεροσκαφών της τουρκικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν τρεις υπέρπτησεις ελληνικού εδάφους.

Δύο μαχητικά τύπου F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 15:22 στο σημείο μεταξύ Λέσβου και Χίου, πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Μακρονήσι και τη νήσο Ανθρωποφάγοι στις 15:51 στα 21.000 πόδια. Τρία λεπτά αργότερα, στις 15:54 εξήλθαν νοτίως της νήσου Σάμου.
Επίσης, άλλα δύο μαχητικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 15:46 νοτίως της Σάμου και πραγματοποίησαν υπέρπτηση της νήσου Αγαθονήσι στις 15:49 στα 18.000 πόδια, για να εξέλθουν στις 15:52 νοτίως της Σάμου.

Η ελληνική πλευρά δηλώνει ότι όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. Να επισημάνουμε ότι η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επί των συγκεκριμένων περιοχών είναι συνεχής, κάτι που αποδεικνύει το μακροπρόθεσμο του αναθεωρητικού σχεδιασμού της τουρκικής πλευράς.

mignatiou.com PHOTO via “DEFENCE-POINT.GR”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά