Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Mε Θεοδώρα, Ραχήλ, Οδυσσέα και τ’ άλλα παιδιά…

«Δεν δεχόμαστε υποδείξεις για το ποιους θα βάλουμε στα ψηφοδέλτιά μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοζάνη (εδώ). Και η Ραχήλ Μακρή, μέχρι πρότινος περήφανη «Ανεξάρτητη Ελληνίδα», που ήταν στο ακροατήριο, χειροκρότησε με ενθουσιασμό. Ο δρόμος προς την «αριστερά της εξουσίας» ανοίγει.
Υποδείξεις προς την, αλάνθαστη υπό τον πρόεδρο Αλέξη, ηγεσία; Αλίμονο. Ποιος είναι, για παράδειγμα, ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος είπε μια καίρια φράση (εδώ) για την επιπέδου χοιροστασίου δήλωση των Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη εναντίον συναδέλφων τους; Αλίμονο, δικαιούται να υποδείξει ο Γλέζος αν αυτοί οι δύο...
συνεπέστατοι αριστεροί πρέπει να είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ; Πιπέρι στο στόμα, Μανώλη.
Εντάξει, ο Βουδούρης και ο Παραστατίδης έκαμαν μια αχρεία δήλωση, αλλά την ανακάλεσαν, βρε αδερφέ (εδώ). Να τους πάρουμε τα κεφάλια; Έκαναν ένα «λάθος» (ή μήπως φοβήθηκαν για την εδρούλα τους κι έβαλαν την ουρά στα σκέλια;), αλλά μπορεί να φέρουν ψήφους στο κόμμα τώρα που έρχονται οι εκλογές.
Τι κι αν είναι χαρακτηριστικοί γυρολόγοι της πολιτικής σκηνής; Ειδικά ο Βουδούρης είναι ένα σπάνιο πολιτικό είδος. Τον ανακάλυψε ο Γιώργος Παπανδρέου. Υπερασπίστηκε το πρώτο Μνημόνιο με πάθος και κατακεραύνωνε τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν δέχτηκε επιθέσεις από οπαδούς του στην Καλαμάτα. Όταν είδε ότι ο Παπανδρέου καταρρέει, εγκατέλειψε τον ευεργέτη του και την έκανε από το ΠΑΣΟΚ με ελαφρά πηδηματάκια. Βρήκε καταφύγιο στη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Αλλά κι εκεί για λίγο. Στις περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος (του ΣΥΡΙΖΑ) στην Πελοπόννησο, αλλά συνετρίβη από τον «μνημονιακό» Πέτρο Τατούλη. Τώρα θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Και δεν είναι ο μόνος αυτού του είδους. Για την Θεοδώρα Τζάκρη, που ψήφισε τρία Μνημόνια και ξαφνικά είδε το αντιμνημονιακό φώς, είναι γνωστά (εδώ).
Η Ραχήλ είναι προ των πυλών του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ). Η Χρυσούλα Γιαταγάνα χτυπάει την πόρτα του. Θα είναι κρίμα να πάνε χαμένες αυτές οι δύο ηγερίες του (μέσω Πάνου Καμένου) «αντιμνημονιακού αγώνα».
Η αριστερά της εξουσίας τους χωράει όλους: τυχοδιώκτες, αριβίστες, γυρολόγους, συκοφάντες. Φέρνουν ψήφους.
Απομένει και κάτι ακόμα: ο Παύλος Χαϊκάλης. Αφού τήρησε «υπεύθυνη στάση», όπως είπε ο Τσίπρας, να μην πάει χαμένος κι αυτός. Θα τον αφήσουν στον, έτσι κι αλλιώς, καταρρέοντα πρόεδρο Πάνο; Να μείνει εκτός Βουλής τέτοιο κελεπούρι; Να μην συνδράμει με το κύρος του την αριστερή διακυβέρνηση;
Μέσα όλοι, λοιπόν. Κι ας λέει ο Γλέζος κάτι για ηθική παρακμή και αξιοπιστία. Τι είναι αυτά μπροστά στην εξουσία. Μανώλη χάσαμε…
Γ. Καρελιάς-protagon.gr

2 σχόλια:

  1. Μά γι αυτό τον έστειλαν στην Ευρωβουλή τον Μανώλη Γλέζο,για να μην είναι στα πόδια τους και τους κάνει τις υποδείξεις,που δεν ήθελαν!!!!
    Ωστοσο και πάλι είναι επίκαιρο το γνωστά πλέον και στους Ζουλού της Αφρικής "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευργετηθέντος",
    τί τζάμπα να λέμε ότι διδάξαμε πολιτισμό!!!
    βέβαια όχι μόνο φιλοσοφώντας αλλά και εν τη πράξη!!!
    και με τί κωμωδίες θεατρικές,που κρύβουν μεγάλη δόση τραγωδίας και μάλιστα μονταρισμένες στα στούντιο ενός μεγάαααααααααλου Αριστοφανικού κωμικού,που τα έκανε σαλάτα, τώρα που η καριέρα του τελειώνει και θα μπορούσε να γίνει πολιτικός!!!!
    Α!!! ρε Λάκη,ποιός μπορεί να σ΄εμπιστευτεί πολιτικός,όταν μπορεί να του σκάψεις το Λάκο Λάκη!!!!
    Την έχασες την ευκαιρία Λάαακηη, γιατί ο Γλέζος παραφυλά και δεν ξεχνά!!!

    ατάλαντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αριστερα της προόδου χωράει τους παντες
    Καιόλα τα ειδη του ζωικου βασιλειου
    Μεχρι μαι διποδα που μυριζουν παλτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά