Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Κραχ -9% στο Χρηματιστήριο -Real time έλεγχοι στις τραπεζικές μετοχές!

Μαζικές πωλήσεις από την αρχή της συνεδρίασης και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κατρακύλα χωρίς φρένο.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16.00 το απόγευμα, περίπου 1 ώρα πριν από το τέλος της συνεδρίασης, σημείωνε πτώση κατά 9,34%! 
Για ακόμη μία μέρα, οι τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο (σημείωναν απώλειες έως και 20% και πάνε... φουλ για limit down), καθώς και οι μετοχές κρατικών εταιρειών, όπως της ΔΕΗ, του ΟΛΠ και της ΕΥΔΑΠ, ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεων της νέας κυβέρνησης για ανάσχεση των ιδιωτικοποιήσεων.
Οσο για ομόλογα, συνεχίζεται ο εκτροχιασμός των αποδόσεών τους. Τελευταία, η απόδοση στο 3ετές βρισκόταν στο
16,61%, στο 5ετές στο 13,26% και στο 10ετές στο 10,29%. 
Η σημερινή βουτιά του ελληνικού Χρηματιστηρίου, όπως άλλωστε και αυτή των δύο προηγούμενων ημερών, οφείλεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, σε διάφορους λόγους. Όπως, για παράδειγμα, στις δηλώσεις των νέων υπουργών της κυβέρνησης για «πάγωμα» των ιδιωτικοποιήσεων των υπό αποκρατικοποίηση δημόσιων εταιρειών, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΛΠ και η ΕΥΔΑΠ. Ή στις έντονες φήμες που κυκλοφορούν για αλλαγή διοικήσεων στις ελληνικές τράπεζες, ή στο ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου έχουν σχεδόν... εξαφανιστεί. 
Επίσης, πληθαίνουν οι φήμες ότι η νέα κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει τη διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χριστίνα Σακελλαρίδου και στη θέση της να τοποθετήσει τη Λούκα Κατσέλη
«Τσεκάρουν» τις τράπεζες
Οι μεγάλες απώλειες στις μετοχές των τραπεζών έχουν κινητοποιήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά σε real time ελέγχους επί των πωλήσεων των τραπεζικών τίτλων, για να διαπιστώνεται η ταυτότητα των πωλητών και να εξετάζεται το ενδεχόμενο μη θεμιτών πρακτικών. Οι έλεγχοι αυτοί διεξάγονται πέραν των συνήθων διαδικασιών, καθώς οι πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών συνεχίζονται για τρίτη μέρα με πρωτοφανή ένταση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όταν υπάρχουν ακραίες διακυμάνσεις οι έλεγχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς γίνονται την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, επειδή οι ισχυρότατες πιέσεις συνεχίζονται, αποφασίστηκε οι έλεγχοι να γίνουν άμεσα.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά