Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Πριν επιλέξεις ΣΥΡΙΖΑ, διάβασε σε απλά λόγια τι πρέπει να γνωρίζεις για το πρώτο πράγμα που θα κάνει η νεα κυβέρνηση

Το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να αποφασίσουμε για την μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας, άρα ποιος θα διαπραγματευτεί την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς οικονομικής στήριξης και την ελάφρυνση του χρέους.
Πέρα από προσωπικές και ιδεολογικές προτιμήσεις υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Το χρέος με νούμερα

Σήμερα η Ελλάδα χρωστάει περίπου 314 δισ ευρώ τα οποία διανέμονται ως εξής:
Από τα παραπάνω γίνεται εμφανές ότι τα 2/3 του χρέους μας βρίσκονται σε χώρες κράτη της Ευρωζώνης και πιο συγκεκριμένα σε Ευρωπαίους φορολογούμενους.
Συνεπώς υπάρχουν δυο οδοί. Η μία είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ως έχει γίνει μέχρι τώρα από την Κυβέρνηση και η άλλη είναι η «επιθετική» διαπραγμάτευση που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.Παράλληλα με τις παραπάνω διεργασίες, να μην ξεχνάμε να βάλουμε στην εξίσωση τις επείγουσες για το 2015 ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους μας οι οποίες είναι:

Χρηματοδότηση και ελάφρυνση του Χρέους σε συμφωνία με τους Πιστωτές

Το πρόγραμμα στήριξης λήγει τυπικά τον τέλη Φεβρουαρίου 2015. Η χώρα, με τα σημερινά δεδομένα, χρειάζεται 22 δισ ευρώ για να χρηματοδοτεί ομαλά το χρέος της. Η λύση που συζητείται είναι η ενισχυμένη προληπτική γραμμή στήριξης (ECCL) για ένα 2 δύο χρόνια (10 δισ) και η υπολειπόμενη δανειοδότηση του ΔΝΤ για 2 χρόνια (12,5 δισ). Αυτό το πακέτο χρηματοδότησης δεν θα περιλαμβάνει «Τρόικα» και επιτόπιες αξιολογήσεις, ωστόσο σίγουρα θα υπάρχει αυστηρή αξιολόγηση της πορείας των δομικών μεταρρυθμίσεων.
Ταυτόχρονα διεξάγεται και η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους. Πιθανότερη λύση που προκρίνεται από τους πιστωτές είναι η επέκταση της αποπληρωμής του κατά 20 χρόνια, ο μηδενισμός του επιτοκίου για 10 χρόνια και αργότερα σταθερό επιτόκιο 0,6%.
Όλο αυτό το πακέτο ισοδυναμεί με κούρεμα σε παρούσες αξίες της τάξης των 50 δισ € 
Για να προχωρήσουν τα παραπάνω (χρηματοδότηση 22,5 δισ και διαγραφή χρέους 50 δισ), η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να υπογράψει νέα, δύσκολα μέτρα που θα περιλαμβάνουν σίγουρα κάποιες μισθολογικές περικοπές ή/και παρεμβάσεις σε εργασιακά ζητήματα.
Εφόσον σφραγιστεί η συμφωνία, αναμένεται σημαντική πτώση των επιτοκίων και δοκιμή δανεισμού από της αγορές στο Β Εξάμηνο 2015. 
Τα παραπάνω θα συμβούν, μέσες άκρες, εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση που δεν σκοπεύει να έρθει σε ρήξη με τους πιστωτές της χώρας και εφόσον δεν ξανακυλήσει σε χάιδεμα αυτιών, λαϊκισμό και ολυμπιακούς αγώνες σκισίματος μνημονίων.

Πορεία της χώρας με διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ (το "κοστολογημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" όπως το ονομάζουν) σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει
Άμεσες παροχές ύψους 12 δις που θα χρηματοδοτηθούν από τα διαθέσιμα του ΤΧΣ (3 δισ), το ΕΣΠΑ (3 δισ) και την πάταξη της φοροδιαφυγής (6 δισ). 
Αυτό κατά την γνώμη μου ισοδυναμεί με μηδέν εις το πηλίκο διότι:
  1. Τα χρήματα του ΤΧΣ εκτός του ότι είναι δεσμευμένα από την ΕΚΤ είναι ομόλογα EFSF και άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μοιραστούν μισθοί σε νεοπροσληφθέντες στο Δημόσιο ή για ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες
  2. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ έρχονται μόνο με την σύμφωνη γνώμη της ΕΕ και άρα εφόσον η ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει για σκληρή διαπραγμάτευση, δεν μπορεί να περιμένει ούτε ευρώ από αυτά πριν και αν έρθει σε συμφωνία
  3. Τα χρήματα από την πάταξη της φοροδιαφυγής τα περιμένουμε δεκαετίες να έρθουν αλλά κάπου χάνονται στον δρόμο. Κοινώς όταν ακούμε οποιονδήποτε πολιτικό να κάνει λόγο για σημαντικά έσοδα και μάλιστα άμεσα από αυτήν την πηγή, απλά γελάμε
  4. Ως εκ τούτου στις προαναφερθείσες χρηματοδοτικές ανάγκες ύψους 22 δισ προστίθενται και οι παροχές του ΣΥΡΙΖΑ 12 δισ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπουν για τα επόμενα δυο χρόνια έσοδα 5,5 δισ
Συνεπώς με το καλημέρα ο Κος Τσίπρας θα πρέπει να βρει 39,5 δισ
Στο θέμα του χρέους ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα διαγράψει μεγάλο μέρος του (ας υποθέσουμε ότι εννοεί 50%). Έχει διακηρύξει ότι θα αποπληρώσει πλήρως το ΔΝΤ και δεν θα κουρέψει ξανά ιδιώτες.
Συνεπώς όλο το βάρος του κουρέματος ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να το ρίξει στις χώρες της Ευρωζώνης και στην ΕΚΤ. Ήδη για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται ότι δεν θα πληρώσει ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ. H Goldman Sachs αναφέρει ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, οι ελληνικές τράπεζες θα κλείσουν για απροσδιόριστο διάστημα.
Ταυτόχρονα απαιτεί στην αναμενόμενη Ποσοτική Χαλάρωση (QE) η Κεντρική Τράπεζα να αγοράσει ελληνικά ομόλογα (τα οποία αμέσως μετά θα κουρέψουν ή δεν θα αποπληρώσουν) και ζητάει η ΕΚΤ να αγοράσει όλο το ελληνικό χρέος με 0% επιτόκιο για τα επόμενα 60 χρόνια.
Ως εκ τούτου, η Ευρώπη θα υποστεί ζημιές ύψους 68% των δανείων που έχει παράσχει προς την Ελλάδα. Σε χρήματα αυτό σημαίνει 157 δισ!
Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ υπενθύμισε ότι «Η Ελλάδα έλαβε 210 δισεκατομμύρια ευρώ από την ευρωζώνη, από τα οποία τα 26 δισ από την Ισπανία, η οποία αντιμετώπιζε επίσης οικονομική κρίση και αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ. Είναι μια απόδειξη αλληλεγγύης. Χάρη σε αυτή τη χρηματοδότηση, την οποία η Ελλάδα δεν μπορούσε να λάβει από τις αγορές, μπόρεσε να διατηρήσει (σε λειτουργία) όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της. Η Ελλάδα μπόρεσε να πληρώσει τους γιατρούς, τους αστυνομικούς, τους συνταξιούχους χάρη σε αυτή την αλληλεγγύη», υπογράμμισε ο ντε Γκίνδος.
Αυτό το χρέος υπόσχεται να κουρέψει κατά το μεγαλύτερο μέρος ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Θα πάει να απαιτήσει από τους φορολογούμενους της Ισπανίας, της Σλοβακίας, του Βελγίου, της Σλοβενίας και άλλων ότι θα χάσουν τα χρήματα τους. Και αυτοί θα το δεχτούν.
Υπάρχει εχέφρων πολίτης που πραγματικά το πιστεύει αυτό;
Πως θα ακυρώσει ο Κος Τσίπρας την λιτότητα-μνημόνια μονομερώς, θα βρεί 39,5 δισ για τις ανάγκες της χώρας και ταυτόχρονα θα επιτύχει κούρεμα των οφειλών της Ελλάδας προς την Ευρώπη ύψους 157 δισ;

Σημαντικά Ρίσκα

  1. Πέραν του ουτοπικού ως εξωπλανητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουμε αντιμέτωποι και με μια σειρά άλλων συστημικών κινδύνων:
  2. Διογκούμενη Φυγή κεφαλαίων ή/και καταθέσεων ειδικά εάν διαφανεί ρήξη με τους εταίρους.
  3. Η απειρία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση και στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς να επιφέρει έναν κακό χειρισμό, έναν κακό υπολογισμό που θα μπορούσε να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός και άμεση χρεοκοπία
  4. Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποδεχτεί τυχόν αργοπορίες ή αλλαγή πολιτικής και το κόμμα να αποσυντεθεί υπο το βάρος της διακυβέρνησης
  5. Ένας συνδυασμός των παραπάνω, ειδικά των δυο πρώτων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις, σε bail in και κούρεμα καταθέσεων στυλ Κύπρου και τελικά πτώχευση. Παρόλο που το Grexit δεν αποτελεί επιδίωξη ούτε των Ευρωπαίων, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαμε επ’ουδενί να το αποκλείσουμε.

Επίλογος

Παρά το προφανές παράλογο και αδύνατο των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ψηφορόρους, ο θυμός 5 χρόνων περικοπών σε λάθος πληθυσμιακές ομάδες, δηλαδή κυρίως προς τον ιδιωτικό τομέα και την μικρομεσαία τάξη, τον φέρνουν επι του παρόντος πρώτο στις δημοσκοπήσεις.
Τι θα συμβεί αν αυτό το κόμμα ακτιβιστών και θεωρητικών καθηγητών αναλάβει την εξουσία, κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει.
πηγή:http://imperatorlex.blogspot.gr

13 σχόλια:

  1. Πριν επιλέξεις Ν.Δ. διάβασε το πρόγραμμα(ανειλλημένες υποχρεώσεις) προς ΤΡΟΙΚΑ και δες τι σε περιμένει...
    1. Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από 6,5% σε 13%.
    2. Τροποποιήσεις της ρύθμισης για τα ληξηπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.
    3. Περισσότερες κατασχέσεις για οφειλέτες του δημοσίου.
    4. Αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ σε τρόφιμα, ρεύμα,φάρμακα, εισητήρια, βιβλία, εφημερίδες κλπ.
    5. Κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
    6. Επανεξέταση (περικοπή-κατάργηση) φορολογικών κινήτρων.
    7. Συσχετισμός εισφορών και παροχών σε όλα τα ταμεία.
    8. Κατάργηση του ΕΚΑΣ.
    9. Σταδιακή κατάργηση πρόωρης συνταξιοδότησης.
    10. Κατάργηση περιορισμών στις αγορές με άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και ενέργειας.
    11. Επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων.
    Και άλλα πολλά που δεν λένε ,όπως η φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ, μειώσεις συντάξεων (όπως ανέφερε ο Κύρτσος) για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα...
    Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα ακτιβιστών, η ΝΔ είναι κόμμα υποταγμένων, δούλων και υπηρετών της ΤΡΟΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Εάν δεν βγεί από την πρώτη Κυριακή,μάλλον είναι αδύνατο να βγεί με τη δεύτερη.
    Κι αν βγεί,ποιός λέει???ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα ,που αν μη τι άλλο κινδυνεύει να ρίξει την νεοεκλεγείσα δική του κυβέρνηση σε χρόνο μηδέν,το πετσί του έλληνα κάτι ξέρει από αυτά(υπάρχουν τρόποι που έχει θεσπίσει το Σύνταγμα,καθώς και οι άγραφοι νόμοι-οργή λαού ,φωνή Θεού-).
    Τόσοι και τόσοι υποψήφιοι πρωθυπουργοί αναίρεσαν χαριν "της πατριωτικής τους ευσυνειδησίας", σελίδες και σελίδες προεκλογικών προγραμματικών δηλώσεων επειδή βρήκαν άδεια ταμεία,που άλλο δεν μπορούσαν ν΄αδειάσουν,αλλά ούτε και να γεμίσουν.Ωστόσο υπάρχει η γνωστή μέθεδος του εσωτερικού δανεισμού από μικρό και μεσαίοκαταθέτες γιατί οι Ελληνες μεγαλοκαταθέτες είναι αλλού και ενισχύουν τα τραπεζικά συστήματα των χωρών που μας δανείζουν(φαύλος κύκλος)
    (τ΄είχες Γιάννημ,τ΄είχα πάντα),
    κι επειδή οι υποψήφιοι νέοι δανειστές της Ελλάδας μπορεί να είμαι εγώ, εσύ κι η θειά μου η Ζωή,"πάρ τ΄αυγό και κούρευτο", γιατί τα δικά μας δεν φτάνουν ούτε για τις συντάξεις του επόμενου μήνα !!!
    Κι επειδή η καρέκλα της εξουσίας είναι γλυκιά,θα ρίξουν βρέ αδελφέ και λίγη ζαχαρίτσα στον πικρό καφέ που μπορεί να μας σερβιριστεί άντε και λίγο νερό στο κρασί τους και καμμιά δωρεά-θυσία απ΄τα καλά-καλά θαλάσσια οικόπεδά μας και θα επανέλθουμε σ΄ενα σχήμα κύκλου ,εκτός κι αν λίγη διπλωματία(δεν ξέρω αν τη διαθέτουν)καταφέρει "να χρυσώσει το χάπι",που διαβάζουμε ότι πρόκειται να πιούμε αν εκλεγού-ε???????

    " χάνος "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
    ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΔΥΟ ΔΡΑΜΙΑ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΞΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΙ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 5.38
    Δεν είναι ανάλυση...Αν διέθετες πράγματι 5 δράμια μυαλό (κι όχι 2), και ενημερώσουν για το πρόγραμμα της Ν.Δ. και το mail που έστειλε ο υπουργός οικονομικών στην ΤΡΟΙΚΑ, τότε θα έβλεπες την πραγματικότητα και τις εκλογές με άλλο μάτι...Παρανοικός, κατά κοινή ομολογία, είναι ο Σαμαράς που νομίζει(και σας κάνει να πιστεύετε κι εσείς) οτι έσωσε τη χώρα...Για ρώτα τη μάνα σου, τη μάνα μου και όλους τους συνταξιούχους του ΟΓΑ που συναναστρέφεσαι, πως τη βγάζουν....Έκοψε τα δώρα από τους συνταξιούχους αγρότες...τόσο φιλότιμο είχε...Ρίξε μια ματιά στο youtube και ψάξε να βρεις αποσπάσματα ομιλιών του πριν γίνει πρωθυπουργός...και αυτά που έκανε σαν πρωθυπουργός...Αν τώρα όλα αυτά σε καλύπτουν...χάρισμά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους μια ανάρτηση με πραγματικά στοιχεία , χωρίς κραυγές.
    Θα πρέπει κάθε πολιτικός σε πάνελ να την έχει μπροστά του και να κάνει ερωτήσεις στους υποψηφίους του σύριζα.
    Στα σχόλια βλέπω ότι δεν γίνεται καθόλου λόγος για την ταμπακέρα δηλαδή το άρθρο αλλά ο καθένας ανάλογα με το τι θα ψηφίσει γράφει καθαρά κομματικά.
    Στα τόσο διαφωτιστικά στοιχεία υπάρχει αντίλογος;
    Εδώ σε θέλω κάβουρα.
    ΕΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ν α γιατι ειναι μια αλλαγη απαταιτητη και απο που θα βρεθουν λεπτα.

    ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ στη Βουλη.

    Μισθολογικά οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο βρίσκονται στα ρετιρέ: παρά το γεγονός ότι από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 35% και επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου το μπόνους του 15ου και του 16ου μισθού ενσωματώθηκε στο ετήσιο εισόδημά τους ως «επίδομα επίτευξης στόχου» με τις ανάλογες φορολογικές επιβαρύνσεις και μειώσεις, εξακολουθούν να αμείβονται κατά μέσο όρο με περίπου 3.000 ευρώ τον μήνα.

    Πέραν, όμως, της μισθολογικής υπεροχής, στο όνομα του αυτοδιοίκητου και μέσω του «κρυφού» Κανονισμού, οι υπάλληλοι μπορούν και εξασφαλίζουν κάθε λογής παροχές κάτω από το τραπέζι. Το ειδικό επίδομα εκλογών, ύψους 1.000 ευρώ, που επιχειρήθηκε να δοθεί το καλοκαίρι του 2012, σε μια περίοδο όπου η Βουλή δεν λειτουργούσε καν, υπήρξε μόνο ένα εξ αυτών – και δεν το πήραν εν τέλει εξαιτίας της κατακραυγής που προκλήθηκε μόλις έγινε γνωστή η σχετική απόφαση του κ. Β. Πολύδωρα.
    Οι υπάλληλοι της Βουλής ενισχύονται και από άλλες πηγές. Όλα τα μισθώματα διαφόρων υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο του Κοινοβουλίου, προκειμένου να εξυπηρετούν τις ανάγκες βουλευτών και εργαζομένων, καταλήγουν στο Ταμείο Αρωγής των Υπαλλήλων της Βουλής (ΤΑΥΒ). Πρόκειται για το κυλικείο και το εστιατόριο της Βουλής που καταβάλλουν 24.000 ευρώ τον χρόνο, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που δίνει 312.000 ευρώ τον χρόνο, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ που πληρώνει 48.000 ευρώ το χρόνο και την Ολυμπιακή που μισθώνει το γραφείο της έναντι 48.000 ευρώ τον χρόνο. Ακόμη, σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές, το Ταμείο επιβάλλει 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής, από το οποίο το 50% πηγαίνει στο ΤΑΥΒ.


    Μέρος των αμοιβών των υπαλλήλων της Βουλής εξακολουθεί να είναι αφορολόγητο. Με επίκληση του άρθρου 101 του «μυστικού» Κανονισμού της Βουλής,
    απαλλάσσεται από τη φορολογία ένα μέρος του ετήσιου εισοδήματος τους. Είναι τόσο πολλοί και διάσπαρτα τα γραφεία όπου είναι «χρεωμένοι» ώστε κανείς δεν μπορεί να ελέγξει ποιοι πάνε και ποιοι όχι στη δουλειά τους.Χ
    πηγη. Ετολπατρας νιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Διαβαστε κι αυτο αλλα παρτε πριν μερικα καταπραυντικα!!Χ


    ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
    Οι μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής δεν υπολογίζονται στους 1.300 μόνιμους που εργάζονται στο κοινοβούλιο. Πρόκειται για αδιαφανείς προσλήψεις αμέσως μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση με διάρκεια έως τις επόμενες εκλογές. Στις κατηγορίες αυτών που δικαιούνται να προσλάβουν μετακλητούς υπαλλήλους της αρεσκείας τους περιλαμβάνονται ο Πρόεδρος της Βουλής, οι αντιπρόεδροι, ο γενικός γραμματέας, ο ειδικός γραμματέας, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής , οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, οι πρώην πρωθυπουργοί που διετέλεσαν βουλευτές και αρχηγοί κόμματος, οι πρώην αντιπρόεδροι κυβερνήσεων και οι πρώην πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων.
    Με τον τρόπο αυτό περισσότεροι από 200 «ημέτεροι» βολεύονται στα προσωπικά γραφεία που διατηρούν στη βουλή οι κύριοι Κ. Σημίτης, Ν. Κωνσταντόπουλος, Κ. Μητσοτάκης, Α. Κακλαμάνης, Αν. Ψαρούδα - Μπενάκη, Δ. Σιούφας, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Θ. Πάγκαλος, Φ. Πετσάλνικος, Β. Πολύδωρας κ.ά.
    Σύμφωνα με τον σχετικό κώδικα του προϋπολογισμού της Βουλής, το ετήσιο κονδύλι για τις πληρωμές των συγκεκριμένων υπαλλήλων ανέρχεται σε 2,8 εκατ. ευρώ και οι αμοιβές των υπαλλήλων αυτών κυμαίνονται από 1.200 έως και 2.000 ευρώ, ανάλογα με τα πτυχία και την προϋπηρεσία του προσληφθέντα. Πέραν αυτών, είναι γνωστό ότι στο παρελθόν βουλευτές και υπουργοί διόριζαν «από πόρτες και παράθυρα» στη Βουλή συζύγους, αδέλφια, παιδιά και ανίψια και εκμεταλλευόμενοι τον νόμο Σιούφα κατάφεραν να τους μονιμοποιήσουν. Συγκεκριμένα, ο
    πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας είχε περάσει βράδυ από τη Βουλή ρύθμιση με την οποία μονιμοποιούσε όλους τους μετακλητούς και αποσπασμένους υπαλλήλους που υπηρέτησαν στο κοινοβούλιο από τον Μάρτιο του 2004 έως και τον Σεπτέμβριο του 2009!!Πόσους μετακλητούς δικαιούνται:

    Πρόεδρος της Βουλής 12Ø Οι 6 αντιπρόεδροι από 5 έκαστοςØ Ο γενικός και ο ειδικός γραμματέας του Κοινοβουλίου από 4 έκαστοςØ Οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής από 5 έκαστος!!!Ø Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες: Ν.Δ 24, ΣΥΡΙΖΑ 14, ΠΑΣΟΚ 7, ΑΝ.ΕΛ., Χρυσή Αυγή και ΔΗΜ. ΑΡ. από 4 και ΚΚΕ 3.Ø Οι πρόεδροι των Κ.Ο. Α. Σαμαράς 8, Α. Τσίπρας 7, Ε. Βενιζέλος 5 και Π. Καμμένος, Ν. Μιχαλολιάκος, Φ. Κουβέλης και Αλ. Παπαρήγα από 4 έκαστος. Οι πρώην πρωθυπουργοί που διετέλεσαν βουλευτές και αρχηγοί κόμματος από 4 έκαστοςØ Οι πρώην αντιπρόεδροι κυβερνήσεων από 1 έκαστοςØ Οι πρώην πρόεδροι Κ.Ο. από 1 έκαστος (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 26/8/12).Ø

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να μην σας στερησω και τις στιγμες ευδαιμονιας και με τουτο!Χ

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ
    Μετά τις κόρες, τις συζύγους, τα ανίψια, τους κουμπάρους, τους συνεργάτες και η Μις Πελοπόννησος βρήκε «καταφύγιο» ως μετακλητή στη Βουλή των Ελλήνων.
    Η Ρωξάνη Παναγούλια είχε μαγέψει με την ομορφιά της τους θεατές των καλλιστείων το 1994, όταν αναδείχθηκε Μις Πελοπόννησος και στη συνέχεια Miss Personality 1994 στον διεθνή διαγωνισμό Best Model of the World, χωρίς τότε να φαντάζεται ότι σε μερικά χρόνια θα ανέβαινε και τα σκαλοπάτια της Βουλής ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του βουλευτή Λακωνίας Λ. Γρηγοράκου και σε θέση του κλάδου επεξεργασίας κειμένου.
    Ο διορισμός του πρώην μοντέλου έγινε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στις 30/7/2012. Ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος γνωρίζει πολύ καλά την 36χρονη Ρωξάνη Παναγούλια, αφού τους συνδέει κοινός τόπος καταγωγής, το χωριό Σπαρτιά Ταϋγέτου.
    Στο γραφείο του Λ. Γρηγοράκου είναι σχεδόν όλοι γνωστοί και συγγενείς, καθώς ο βουλευτής Λακωνίας έχει φροντίσει να διορίσει δίπλα του και τη σύζυγό του Σοφία Ανδριτσοπούλου. Η ίδια το 2010 πήρε μετάταξη από το νοσοκομείο «Η Σωτηρία» στον κλάδο επεξεργασίας κειμένων της Βουλής, όπως και η Ρωξάνη, ως μόνιμη υπάλληλος. Στο ίδιο γραφείο φαίνεται ότι βρίσκουν «καταφύγιο» και άλλοι στενοί συνεργάτες πολιτικών! Ειδικότερα τον Μάρτιο του 2012 διορίστηκε στο γραφείο του Λ. Γρηγοράκου και ο Κ. Γουβάλας συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου.
    Την ίδια περίοδο, ο μόλις 24 ωρών πρόεδρος της Βουλής Βυρ. Πολύδωρας, πρόλαβε και διόρισε την κόρη του Μαργαρίτα στο γραφείο του, ενώ την «σκυτάλη» πήρε στις αρχές Αυγούστου ο α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Τραγάκης, ο οποίος διόρισε στη Βουλή την αδελφή του γαμπρού του, Καλλιόπη Λεοντή, ως μετακλητή υπάλληλο. Αφού είχε ήδη «τακτοποιήσει» στη Βουλή κόρη, γαμπρό και νύφη.
    Ο Νικήτας Σιώης, είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ?
    ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΩΣ ΠΟΛΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΧΟΥ!!!
    ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ?? ΠΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ???
    Ή ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ Ή ΜΙΑ ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ,ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ???
    ΔΙΟΤΙ ΑΠ΄ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΠΛΩΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ "ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ", ΙΣΩΣ ΚΑΙ "ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥ" ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ??? Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ,ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ??? ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΠΙΚΡΑ ΤΟ ΑΧΤΙ ΤΟΥ ΕΔΩ ,ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ,ΩΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΥΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΟΣΑ ΑΠΛΥΤΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!!! εμείς οι ανυπόψίαστοι δήθεν πολίτες β΄ή γ΄διαλογής???
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙΕΣ,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!!!
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΦΟΒΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΟ"ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΪΣ" ΕΓΩ Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ???
    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ, ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΝΩ,
    ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ Ο ΣΧΟΛΙΑΖΩΝ ΤΗΣ 5-1-2015 ,ΠΟΥ ΦΑΊΝΕΤΑΙ "Ως ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ" Ν΄ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΑΛΛΑΓΕΣ,ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΘΕΣΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΑΤΡΙΣ ΚΙ ΟΧΙ "ΣΠΙΟΥΝΟΣ" ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ!!! Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΩΝΥΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ Τί ΨΗΦΙΖΩ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΠΙΛΕΞΩ-ΙΣΩΣ ΤΟΝ ή ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΩ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΡΟΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ -ΤΗΝ όψιμη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΟΥ-
    ΣΤΙΣ ΟΨΙΜΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ , ΠΟΥ ΥΠΟΨΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!!!

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H Αναλυση που ζητας φιλε μου, Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015 - 2:30:00 π.μ. EET, εγινε εγκαιρα και διμοσιευθηκε , δες ETOLPATRAS NEWS 2014, Februar,Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ....
    Διαβασετο ολο και στειλτο και στους
    φιλους σου για να μαθει ο λαος μας ποιους ψηφιζει, ποιες ανικανες μισοπυθαμες εκλεγει στο κοινοβουλιο για να τον αντιπροσωπευουν στην Ευρωπη και αλλου. Τιποτενια , οκνηρα ανθρωπαρια, ανικανα να δημιουργησουν προγραμματα και νεες ιδεες για να παει ο τοπος μας μπροστα. Μη μου καταλογιζεις
    αδικα προθεσεις και σκοπους που ουτε καν περασαν απο το μιαλο μου. Η μονη μου εγνοια και λαχταρα που με προωθει να αναφερω αυτη την αναδημοσιευση ειναι το να βαλλουμε σωστα, ικανα προσωπα στο Νεο Κοινοβουλιο για να ξεπληνουμε την παγκοσμια ντροπη μας, να γινουμε μια αξιοπρεπη και σεβαστη χωρα και παλι. Το Ελληνικο κοινοβουλιο δεν μπορει να ειναι σημειο σταθμου και καλοπερασης για καθε παρατρεχαμενο και αποτυχημενο ηθοποιο, δικηγορακο και ο,τι αλλο
    σκυβαλλο! Εκει μεσα εχει θεση μονο το αποκορυφομα της Ελληνικης κοινωνιας μας , γιατι ο τοπος εκει ειναι κατι περισσοτερο απο Ιερος και αβατος, ασχετα αν το τελευταιο καιρο λογω μιας στραβης πορειας γεμισε απο μισαλοδοξα, χαμηλου επιπεδου ανθρωπακια.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ANΩΝΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΕ(Χ)ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, EXOYME ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΑΛΛΟΤΕ ΔΙΑΦΩΝΟΝΤΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ,ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΑΠΙΟ ΔΑΠΕΔΟ,ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ:
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΣΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΤΙΣ ΣΑΠΙΕΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ,ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ. ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕ ΔΡΑΣΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΤΙΣ ΔΥΝΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ,ΑΦΟΥ Ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΕΨΕΙ,ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΣ ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
    ΛΟΙΠΟΝ,ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ Ή ΕΤΕΡΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ,ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝ ΤΗ ΠΡΑΞΕΙ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ,ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ!!!
    ΩΣΤΟΣΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ Η ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑ ,ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΞΥΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ(που οδηγούν σε απροσδιόριστες ακρότητες με κόστος ακόμη και ανθρώπινων ζωών)--------------
    Υ Π Ο Δ Ε Ι Ξ Τ Ε ΜΑΣ ,αυτά τα πρόσωπα,που μπορούν να σταθούν και να τιμήσουν επάξια το τίτλο τους στη βουλή,ως εκπρόσωποι του λαού και μην ακολουθείτε την παγιωμένη τακτική υπόδειξης των βολεμένων-παρατρεχάμενων και των -βολευτών τους-,τους έχουμε υπόψιν μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΌΧΙ ΤΟΥΣ ΕΣΑΕΙ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.
    -ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΜΕΣΑ Σ΄ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΡΦΕΤΟ,ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ (παρ΄όλα τα πτυχία τους)ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ(΄Η,Ή,Ή,όπως κι αν έχουμε συναντηθεί,αυτό με χαροποεί.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φιλε μου ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, σου γραφω δυο
    λεξεις για να μην στεναχωρηθεις οτι αφισα αδιαβαστο και απαρατηρητο το κατα την εκτιμηση μου συνολικα σοβαρο και καλογραμμενο σχολιο σου.
    Ατομα πολιτικα για να ισορροποισουν το αβαρισμενο ελληνικο καραβι, δυστυχως δεν μπορω να σου ανφερω, πρωτον διοτι ζω απο μικρος εκτος Ελλαδος και υστερα διοτι εκτιμω απο το τροπο γραφης σου οτι εισαι ικανος να αξιολογησεις με σωστα κριτηρια τα ατομα που θα εμπιστευθεις την ψηφο σου για το καλο του τοπου μας. Σου συνιστω να διαβαζεις τα αρθρα του κ. Γιανναρα καθε Κυριακη στην Καθημερινη, ο οποιος ειναι ενας φλογερος Ελληνας διανουμενος και πατριωτης, αν και για μενα ειναι και πολυ ορθοδοξος και κατηχηστης, εχει αναλυσει και αναλυει το ελληνικο κατεστημενο και ειναι μια δυνατη πεννα που διαβαζοντας την μπορει να σε βοηθησει πανω στο προβλημα σου.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΥΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟ Χ.
    ----------------------------------
    TO ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ,
    -ΟΙ ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΥΓΔΑΛΙΕΣ ΓΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΕΝΑΓΜΟ ΤΟΥ ΧΤΥΠΟΥ ΤΟΥ, ΠΡΟΣΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΙΟΝΟΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΡΙΖΙΜΙΑ ΤΟΥΣ, -ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΠΡΟΣΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΗΡΕΣ ΝΑ ΑΠΛΩΣΟΥΝ ΤΗ ΓΥΡΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΗΜΟΝΕΣ,
    -ΤΑ ΠΕΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠ΄ ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ, ΕΛΠΙΖΟΥΝ Ν΄ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΥΡΕΟΚΚΟΚΟΥΣ ΑΝΕΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ,
    -ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΟ ΣΥΓΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤ΄ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ ΖΩΗΣ,
    -Η ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗ ΝΑΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΡΧΗ,
    - ΝΑ ΚΑΡΠΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ, -ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ,ΩΡΙΜΟ Ή ΑΝΩΡΥΜΟ,ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΦΑΓΩΘΕΙ Ή ΚΙ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΑΓΟΝΗ ΓΗ,
    -ΠΑΛΙ ΝΑΒΡΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΡΙΖΩΣΕΙ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΠΕΡΙΣΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΡΝΗΣΗ ΠΙΚΡΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ,ΠΟΥ ΤΟΥ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΗ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ,
    -ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΙ Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙΡΟ-ΦΥΛΑΚΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΛΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ,ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ,
    -ΜΗ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ,ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ,
    -ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΘΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΠΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΣΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΤΗ ΖΩΗ.
    ---------------------------------
    υ.γ.κι επειδή κουράστηκα πολύ,με σκέψεις κι αναμνήσεις εξ αιτίας του άγνωστου Χ,
    όταν ανέτρεξα στο από το 1987 όμορφο προσωπικό μου, στην αρχή μιάς όμορφης ζωής ΠΛΈΟΝ παρελθόν,
    ΌΤΑΝ γνώρισα στην Κυψέλη τον αγέρωχο πατέρα του κ. ΓΙΑΝΝΑΡΆ,
    κι ανέτρεξα στα βιβλία μου για νάβρω τις πρώτες εκδόσεις των σπόρων του υιού ΓΙΑΝΝΑΡΑ,
    ΕΝΙΩΣΑ μια λιγη-τόση λίγη περηφάνεια ψυχική,που μπορώ, πείτε ως ανθήρ!!!να στέλνω τους δικούς μου γυρεόκκοκους,με τα διαδυκτιακά πετούμενα σε άλλα μέρη της γης και να μπορούν, τί τύχη!!!- νάβρουν- ,
    χωρίς νάναι προαπετούμενο της δικής μου γραφής, ύπερους κοινής ιστορικής καταγωγής!!!
    ΣΤΕΛΝΩ,
    ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ Ή ΤΗ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΟΥ,ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΩ ΕΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ-ΑΓΝΩΣΤΟ Χ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά