Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Telegraph: «Πάνος Καμμένος: Συνωμοσιολόγος, θρήσκος, αντισημίτης»

«Η Ελλάδα έχει νέα κυβέρνηση από την Δευτέρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, σχημάτισε μια αναπάντεχη συμμαχία με ένα δεξιό κόμμα, τους Ανεξάρτητους Έλληνες» σημειώνει στο άρθρο του στην Telegraph ο δημοσιογράφος Νικ Σκούαιρς, σκιαγραφώντας το προφίλ του κόμματων των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου.
«Η συμμαχία – έκπληξη ανάμεσα στα δύο κόμματα ανησύχησε τις αγορές και έδωσε το έναυσμα για απώλεια σχεδόν 4% στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν αντίθετοι στην Τρόικα των διεθνών πιστωτών, οι οποίοι δάνεισαν στη χώρα 240 δις ευρώ, λέγοντας ότι η
Ελλάδα δεν μπορεί απλά να τα επιστρέψει.
Όμως πέραν αυτού, ελάχιστα κοινά είναι αυτά που έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας φόβους και περισσότερη αβεβαιότητα σε μια χώρα που ταλανίζεται από την πενταετή ύφεση και τις πολιτικές συγκρούσεις. Κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας συνασπισμός σοσιαλιστών, Μαρξιστών, Μαοϊκών και Κομμουνιστών, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι μια συντηρητική, εθνικιστική παράταξη.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχηματίστηκαν το 2012 από μια ομάδα «ανταρτών» της Νέας Δημοκρατίας, της συντηρητικής παράταξης του απερχόμενου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Έχουν επίσης στενούς δεσμούς με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, μεγαλώνοντας την αντίθεση τους με τον κ. Τσίπρα, που είναι άθεος.
Στην ηγεσία των ΑΝΕΛ βρίσκεται ο πρώην υπουργός ναυτιλίας Πάνος Καμμένος, που υποστηρίζει ότι η διάσωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετέτρεψε την Ελλάδα καταχρεωμένη αποικία.
Ο κ. Καμμένος θέλει να διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας, το οποίο ισούται με το 175% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος.
Ο 49χρονος πολιτικός επέμενε ότι το κόμμα του μπορεί να λειτουργήσει σαν «δικλείδα ασφαλείας» για την Ελλάδα, καθώς κατευθύνεται για μια αναμέτρηση με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.
Οι αντίπαλοι του τον θεωρούν συνωμοσιολόγο και έχει πει ότι η Ελλάδα καταστρέφεται από μια «νεοφιλελεύθερη χιονοστιβάδα».
Σε μια παθιασμένη ομιλία του το 2012, λίγο μετά τον σχηματισμό της παράταξης τους, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε «πειραματόζωο» σε ένα πείραμα λιτότητας που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.
Ο κ. Καμμένος πρόσφατα κατηγορήθηκε για αντισιμιτισμό, καθώς τον περασμένο μήνα ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες Εβραίοι πληρώνουν λιγότερους φόρους απ' ότι οι υπόλοιποι πολίτες και ότι έχουν προνομιακή μεταχείριση» αναφέρεται στο άρθρο της Telegraph. 
thetoc.gr

2 σχόλια:

  1. Ας καμαρώσουν οι ¨αριστεροί¨,δυσαρεστημένοι, κλπ το καμαρι τους. Πρόκειται για μεγάλο ηγέτη της αριστεράς, που ακόμα ενω δεν είχε στεγνωση το μελάνι των αποτελεσματων των εκλογών, έσπευσε να συνεργαστεί με τον εκπροσωπο της ακρας δεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή τύχη στη χώρα μας εύχομαι κατ΄αρχάς. Είναι πολύ νωρίς βέβαια να βγάζει κάποιος συμπεράσματα αλλά δεν μπορεί να διαφύγουν σχολιασμού μηνύματα που στέλνονται από την αυγή , το ξημέρωμα της ημέρας. ' Η ΑΡΧΉ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΉΜΙΣΥ του παντός ¨ λέει ο λαός μας.
    Όταν κάποιος,( ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ, αλλά ο Πρωθυπουργός της χώρας) δεν ακολουθεί ούτε τα αυτονόητα αισθάνεται κανείς ένα μούδιασμα/ προβληματισμό. Αν θέλει , όπως λέει να είναι όλων των Ελλήνων Πρωθυπουργός πρέπει να ξεκινάει από την εκκλησία γιατί σέβεται όχι κυρίως το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου αλλά το 80 % και πλέον των Ελλήνων που είναι χρηστιανοί και όχι τη δκή του προσωπική άποψη περί του θρησκεύματος. Δεύτερο λάθος σημαντικό για μένα αλλά και πολλών φίλων. Έπρεπε πρώτα να συναντήσει τον κ. Καμένο και τον κο Θεοδωράκη και μετά να κάνει εξαγγελίες. Πρώτα γιατί σέβεται τους συνομιλητές του και δεν τους κατατάσει σε κατηγορίες...αλλά και δείχνει στην πράξη οτι είναι όλων ....των Ελλήνων ( και αρχηγών κομμάτων που εκπροσωπούν έκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων) Πρωθυπουργός κατά τρην ταπεινή μου γνώμη και εύχομαι στο εξής να μην κάνει κανένα άλλο λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά