Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Επιστροφή στο Διευθυντήριο...

Xάθηκε ένας ολόκληρος μήνας με υπεκφυγές και παλινωδίες, για να επιστρέψουμε στην περιβόητη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και αφού η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού και η οικονομία διαλύθηκε ακόμη περισσότερο. Παραμένει ανεξήγητο μυστήριο αυτή η τακτική της κυβέρνησης που, ενώ παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει αποδεχτεί, τρέχει την υστάτη ώρα να σώσει την παρτίδα παίζοντας με τις λέξεις. Οσα έγιναν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή απλώς επισφράγισαν τους χειρότερους φόβους μας για τους κινδύνους που απειλούν τον τόπο με τη συνεχιζόμενη ανευθυνότητα εκ μέρους της κυβέρνησης, που εξαντλείται σε άσκοπες μάχες εντυπώσεων σπαταλώντας χρόνο και χρήμα που δεν υπάρχει.
Οι εταίροι μάς έδωσαν ακόμη μία ευκαιρία για προσαρμογή με την πραγματικότητα, κάνοντας εκ παραλ­λή­λου σαφές πως είναι η τελευταία. Η περιβόητη πολιτική διαπραγμάτευση το
μόνο που εξασφάλισε στα ελληνικά συμφέροντα είναι μία εβδομάδα ασφυκτική προθεσμία να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, αφού προηγουμένως έχασε έναν ολόκληρο μήνα παίζοντας κρυφτό με τα κλιμάκια της τρόικας στα γκαράζ και στις σουίτες ξενοδοχείων.
Η ευθεία απειλή για το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη ευτυχώς απέτρεψε τα χειρότερα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ρητώς και κατηγορηματικώς ότι θα τηρήσει αυτά που ήδη είχε αποδεχτεί, αρκεί να μην επιστρέψουμε στα ίδια. Η προσφυγή, όμως, στο διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μάλιστα με ελληνικό αίτημα, πέραν των άλλων, τραυμάτισε την προοπτική συμμαχιών με τις χώρες του Νότου, που αποτελούσε το μόνιμο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα ανατρέψει τους συντηρητικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη.
Ο εκνευρισμός και τα αρνητικά σχόλια εκ μέρους ηγετών του Νότου μόνον ως απώλεια για το πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο της Ελλάδας μπορεί να αξιολογηθεί, κάτι που θα φανεί πολύ σύντομα. Σε κάθε περίπτωση, παρά τις αντιφάσεις της κυβέρνησης υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος για να μην επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη στη χώρα, αρκεί να μην εξαντληθεί και αυτή η νέα προθεσμία σε τακτικισμούς με το βλέμμα στο εσωτερικό και τους εσωκομματικούς συσχετισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Εδώ που φτάσαμε άγνοια κινδύνου δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει σε κανέναν, οι δημιουργικές ασάφειες και οι σκόπιμες αλχημείες πρέπει να αποτελούν παρελθόν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά