Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ο εμφύλιος κοστίζει ακριβά

Πριν από έναν μήνα είχαμε δημοψήφισμα και ο πρωθυπουργός ζήτησε και έλαβε ένα περίφημο «όχι», το οποίο, βεβαίως, πληρώσαμε μερικές δεκάδες δισ., αλλά δυστυχώς έτσι είναι ο... περήφανος λαϊκισμός. Την επομένη το «όχι» έγινε «ναι», ευτυχώς για τη χώρα, αλλά και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούεται με τους δικούς του για την ιδιοκτησία του αποτελέσματος της λαϊκής έκφρασης που καταπάτησε βάναυσα και εξαπάτησε με πονηρία.
Εως εδώ εξηγούνται οι πολιτικαντισμοί και τα μικροκομματικά κόλπα, αλλά η διατύπωση πρότασης για νέο εσωκομματικό δημοψήφισμα ξεπερνά και την πιο διεστραμμένη φαντασία. Σε αυτήν την περίπτωση ο κ. Τσίπρας καλούσε τα μέλη του κόμματός του να ψηφίσουν «ναι» και εδώ η τρέλα μας ξεπερνά.
Τελικώς, βεβαίως, δεν ελήφθη η
σχετική απόφαση, οπότε αποφύγαμε ακόμη μια γελοιοποίηση της πολιτικής, αλλά ο κομπογιαννιτισμός παραμένει ως στάση και επιβεβαιώνει πως η μόνη αγωνία του Μαξίμου είναι η διατήρηση της εξουσίας πάση θυσία και όλα τα άλλα δεν έχουν καμιά σημασία.
Το γεγονός μάλιστα ότι η χώρα διοικείται από την κυβέρνηση και στηρίζεται στις αποφάσεις της Βουλής μοιάζει με ασήμαντη λεπτομέρεια για τους εθνολαϊκιστές που μας κυβερνούν και ήθελαν να αγνοήσουν τους 251 βουλευτές που έδωσαν εντολή για συμφωνία.
Ολα αυτά δυστυχώς αποκαλύ­πτουν ότι κάτι δεν πάει καλά στο Μαξίμου και την ομάδα που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό. Οι καθημερινές παλινωδίες, οι αντιφά­σεις και ο διαγκωνισμός μιας δήθεν αριστεροσύνης αποδεικνύονται παγίδες όχι μόνον για την κυβέρνηση, αλλά πρωτίστως για τη χώρα και κοστίζουν ακριβά. Οι γνωρίζοντες επιμένουν ότι ο με περισπούδαστο ύφος υπουργός και εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού που συχνά λειτουργεί αντ' αυτού έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση υπουργών και κομματικών στελεχών από όλες τις συνιστώσες.
Ορισμένοι μάλιστα φτάνουν στο σημείο να τον θεωρούν υπόλογο και για τα διαλυτικά φαινόμενα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το ξεκαθάρισμα πολιτικών και προσωπικών λογαριασμών στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν αντέχει να το πληρώνει ο τόπος.
Με την τροπή που έχουν λάβει οι εξελίξεις, η κυβέρνηση έχει ελάχιστες μέρες στη διάθεσή της για να οριστικοποιήσει το νέο Μνημόνιο και να το περάσει από τη Βουλή, όπου θα κλονιστεί εκ νέου η κοινοβουλευτική της δύναμη. Από αυτήν τη δοκιμασία θα εξαρτηθεί αν τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει η ίδια κυβέρνηση ή αν θα αναζητηθεί άλλο σχήμα ευρύτερης στήριξης που θα υπερβαίνει τον εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Π.Λαμψίας-Έθνος

1 σχόλιο:

  1. Μονο στο Μαξιμου δεν παει κατι καλα κ.Λαμψια μας?? Γενικα δεν παει τιποτα καλα αφου τους στηριζει σχεδόν ολη η αντιπολιτευση η οποια μαλιστα δεν θελει να ακουσει για εκλογες γα το ''καλο'' της χωρας και των Ελλήνων!!! Αν οντως αυτό ειχανε στο μυαλο τους θα ομονοουσαν τοτε το 2011 και δεν θα εφερναν την χωρα σε αυτά τα αδιέξοδα.
    Να τα λουστουν και αυτοι και τα κομματα τους και οσοι πολιτες τους στηριζουν ακομη και μετα από οσο εχουν μεσολαβισει από τοτε που επρεπε λογικα να ειχαν αντιληφθεί την πλανη από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΤΕΣ και του μεταλλαγμενου Πασοκ του Βενιζελου. Αυτος που σας ελεγε την αληθεια και πασχιζε μονος για την Ελλαδα είναι στην Μαυρη λιστα των Ελλήνων και γενικα των ΜΜΕ οπότε ας το πιουν το ποτηρι μεχρι τελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά