Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Τύφλα να ’χει ο Βαρουφάκης αν υπάρχει και plan Gamma!

Ενώ λέγανε ότι δεν είχαν Plan B, του ενός ήταν πιο τρελό απ' του άλλου.
Το πρόβλημα δεν είναι αν κάνει στροφή ο Τσίπρας, αλλά αν το θέλει, το μπορεί και το εννοεί

Αλλο πράγμα είναι να σε ανησυχεί. Ούτε το κατά πόσο ο Βαρουφάκης προετοίμαζε κανονική, αναγκαστική -και ίσως σε συνθήκες «πανικού»- έξοδο απ’ το ευρώ ή έκανε σχέδια πώς να σώσει το ευρωπαϊκό νόμισμα απ’ το… γεν. Αυτά ας τα βρει η Δικαιοσύνη, αν θέλει (;) και αν μπορεί, μια και δεν είναι και το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Ούτε καν το κατά πόσο ο Τσίπρας ΗΞΕΡΕ και είχε στα πλάνα του μια... απόδραση απ’ την Ευρώπη, τρομάρα του.
Το παραδέχτηκε επισήμως η (νέα Γαβριήλ) Γεροβασίλη, το δείχνει και εμμέσως η στάση του, ότι αποφεύγει χοντρή σύγκρουση με τον ΓιάΝη γιατί...

τρέχα γύρευε πώς τα ’χουν πει μεταξύ τους, ποιος τα κατέγραψε, ποιος παρακολουθούσε. Δεν είναι να σε απασχολεί καν το ότι ο πρωθυπουργός κοροϊδεύει στα μούτρα τούς ψηφοφόρους του, λέγοντας ότι ποτέ δεν αποφάνθηκε ότι θα σκίσει το Μνημόνιο και άλλα για να δικαιολογήσει το ότι, όπως πάει, θα... τσεκάρει και από πάνω τη Δρακουλέσκου για το αν είναι αρκετά σκληρή με την Ελλάδα. Εξυπακούεται ότι μόνο ως φαιδρότητες αντιμετωπίζονται τα σχέδια των σκληρών αριστερών να βουτήξουν τα αποθεματικά της χώρας, κυρίως τα κοινοτικά, και να γυρίσουν στη δραχμή στο πιτς φιτίλι. Αφού τόσο οι Μαξιμιλιανοί όσο και οι Λαφαζανικοί έχουν βρει τέτοιο κοινό που έξι μήνες τώρα χάβει μύγες, και λίγα ’καναν!

Το πιο σοβαρό που προκύπτει και θέτει ερωτήματα για το μέλλον είναι το ότι... ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΑΝ και τα σχεδίαζαν όλα αυτά, άρα... ΤΕΤΟΙΑ μυαλά κουβαλάνε ακόμα. Αν του πήρε του Τσίπρα τέσσερις ολόκληρους μήνες για να καταλάβει, αφού ζήτησε και... έκθεση (ο κόσμος το ’χει τούμπανο), ότι μόνη λύση είναι το ευρώ με βαριές θυσίες, πόσο ακόμα θα χρειαστεί για να καταλάβει ότι δεν φτάνει μόνο αυτό; Δεν αρκεί δηλαδή να τρελάνει τον κόσμο κι άλλο στους φόρους, αλλά πρέπει να θέσει και τις βάσεις μιας αναπτυξιακής τροχιάς για να πιάσει τόπο το Μνημόνιο 3. Αλλιώς θα μας πετύχει καθ' οδόν κατακέφαλα η χρεοκοπία. Νόμος απαράβατος. Αδύνατον να γίνει διαφορετικά. Αλλά και απίθανο να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μ’ αυτούς που έχει στο οικονομικό επιτελείο. Ολοι τους, με πρώτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ομολογούν ότι ΔΕΝ πιστεύουν σε αυτά που κάνουν.
Δεν θέλουν με τίποτα την ανάπτυξη, με τους κλασικούς όρους της παγκόσμιας οικονομίας, φαίνεται να επιζητούν μόνο μια συμφωνία για να πάρουν λίγα ακόμη κοινοτικά λεφτά να μείνουν στην εξουσία, να προσλαμβάνουν κι άλλους δικούς τους και άντε να εγκρίνουν και μερικές επενδύσεις, όπου υπάρχουν «αμοιβαία κίνητρα». Αυτό θα ’ναι όλο; Που σημαίνει στην τελική ότι ο Τσίπρας πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα απ’ το σπιράλ της ύφεσης, που οδηγεί σε νέα συμφορά και σε κόμματα της δραχμής, του... γροσιού (απ’ το γρόσι), της αρχαίας μνας, των IOU και δεν ξέρω γω τι άλλο σκεφτούν τα πονηρά δήθεν επιστημονικά μυαλά τύπου Βαρουφάκη. Επ’ ευκαιρία: Πόσο καιρό χρειάζεται για να καταλάβεις τι εστί Βαρουφάκης όταν τον έχεις όλη μέρα δίπλα σου; Αλήθεια πόσο; Για όνομα του Θεού... Πες μου με ποιον πας να σου πω ποιος είσαι... Εκτός κι αν δεν ξέρεις ούτε με ποιον πας, ούτε τι ακριβώς είσαι. Πλην όμως τώρα είμαστε αλλιώς.

Η κυβέρνηση ΤΣΙΠΡΑΝΕΛ είναι αυτή τη στιγμή η μόνη μας εναλλακτική για να κρατηθούμε στην Ευρώπη. Θα πρέπει να προσευχηθούμε να εννοούν αυτό που κάνουν και να μη σκέπτονται στα κρυφά και κάνα σχέδιο Gamma! Ητοι να πάρουν όσα μπορούν απ’ την Ε.Ε. και πριν προλάβουν να καταλάβουν οι πολλοί τι οικονομική καταστροφή συντελείται ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΡΙΖΑ, να υποκλέψουν και νέα «λαϊκή εντολή» για να κάνουν πια τελείως ό,τι γουστάρουν. Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι υπήρχε κάπου στα παρασκήνια και το σχέδιο GAMMA, αφού αποδείχθηκε ότι είχαν κάνα δυο-τρία PLAN B (έκαστος το δικό του και όλοι μαζί ένα), ενώ το παίζουν ευρωπαϊστές; (Εως ότου υπογράψουν, λέει, με το στανιό και με... εκβιασμό! Α, ναι… Κι επειδή το λένε και το ξαναλένε, ο εκβιασμός ήταν just πολιτικός ή κάτι πιο... σύνθετο; Μήπως τους απειλούσαν με κάτι βαρύτερο και πιο «ιδιαίτερο» απ’ τα capital controls και την απώλεια τραπεζών και καταθέσεων; Ισως τότε να μάθουμε την πλήρη εικόνα της ξαφνικής αποφασιστικής μεταστροφής. Ισως τότε δεχόμασταν ότι είναι ειλικρινείς. Μακάρι...)

Εν κατακλείδι, όσο συμπεριφέρεται έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, κανείς δεν θα πάρει στα σοβαρά την Ελλάδα και τις αληθινές προθέσεις της. Ούτε Ελληνες, ούτε ξένοι επενδυτές, ούτε εξωγήινοι. Πρώτα πρέπει να κερδηθεί η αξιοπιστία και αυτό είναι αληθινά δύσκολο... Ειδικά όταν την ίδια στιγμή που ζητάς τη στήριξη της αντιπολίτευσης, την καταγγέλλεις με τον πιο «αριστερίστικο» τρόπο και συμπεριφέρεσαι στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. σαν να να 'ναι «πελάτες» σου. Ετσι ενισχύεις την υποψία ότι υπάρχει κι άλλο plan μετά το b. Φταίνε κι αυτοί βέβαια που κάθονται και ανέχονται όσα ανέχονται. Εχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα: Κάθε μέρα η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι όποιος την εμπιστεύεται «την πατάει». Ετσι η δουλειά ΔΕΝ ΠΑΕΙ και να θες να αγιάσεις, ο ίδιος ο Τσίπρας δεν σε αφήνει γιατί ταλαντεύεται επειδή από τη μία φοβάται τον Λαφαζάνη και από την άλλη τον ΓιάΝη. Μέχρι να βγει από αυτή τη θανάσιμη πολιτική λαβή, το σχέδιο GAMMA θα είναι εκεί.

Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά