Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Καταφύγιο στον πολιτικό καρνάβαλο Λεβέντη

Ο πολιτικός καρνάβαλος Βασίλης Λεβέντης είναι το τελευταίο καταφύγιο του Αλέξη Τσίπρα ώστε να σταθεί όρθια η κυβέρνησή του μετά το νέο μακελειό στο Ασφαλιστικό, τα αιμοδιψή χαράτσια, την ξέφρενη φορολόγηση παντός επιστητού σε συνδυασμό με την ανοχή σε κάθε είδους μαφία όπως είναι εκείνη του παράνομου τζόγου.
Όπως είναι εκείνη που ελέγχει το σαπισμένο κομμάτι της Δικαιοσύνης και επιτρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι πάσης φύσεως σεσημασμένοι βαρόνοι και βαρονέτοι.
Είναι τόσο σαπισμένο και άναδρο το πολιτικό προσωπικό της χώρας ώστε σπεύδουν σαν πεκινουά να λάβουν μέρος στην παπατζίδικη υπό τον Παυλόπουλο σύναξη.
Τα πολιτικά πεκινουά Γεννηματά και Θεοδωράκης, μην έχοντας βάλει μυαλό από το στραπάτσο που υπέστησαν επειδή στήριξαν το Μνημόνιο Τσίπρα και
λιγορευόμενα μια τζούρα εξουσίας, σπεύδουν σε μια συνάντηση εφάμιλλη του καραγκιοζ μπερντέ.
Και ξοπίσω με την γλώσσα έξω για ένα κοκκαλάκι εξουσίας ο Λεβέντης ανταποκρινόμενος στο πολιτικό φλερτ του Τσίπρα.
Όπως είπε ο κ. Λεβέντης ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε για να τον ενημερώσει για την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
«Στο τέλος ο κ. Τσίπρας ένιωσε την ανάγκη και μου ειπε: Πλησιάζει η ώρα και είμαι ώριμος να συζητήσουμε τα 9 σημεία», επισήμανε ο κ. Λεβέντης. 
Πρόσθεσε, δε, πως σε περίπτωση που τα 9 σημεία γίνουν αποδεκτά από τον πρωθυπουργό, τότε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. 
Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν θα δεχτεί να συμμετέχει με στελέχη του στην κυβέρνηση Τσίπρα. 
Νωρίτερα ο κ. Λεβέντης είχε δηλώσει πως διαφωνεί με τις θέσεις του κ. Τσίπρα για το ασφαλιστικό και πως θα επαναφέρει στην αυριανή σύσκεψη τα 9 σημεία. 
Την ίδια στιγμή επισήμανε ότι δεν προτίθεται να αποτελέσει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέμεινε στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με την συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας:
Εγώ ζητώ οικουμενική κυβέρνηση και με τη συμμετοχή της ΝΔ. Δεν μπορώ να παίξω ρόλο ''τσόντας'', όπως ο Καμμένος. Αλλιώς θα είναι κάτι οπως το σημερινο, θα είναι κάτι ανάπηρο. Δεν θα συμμετάσχω στην κυβέρνηση γιατί έτσι έχω υποσχεθεί στον ελληνικό λαό.
Όπως πρόσθεσε ''εμείς όμως δεν θα το κάνουμε αυτό με ανταλλάγματα. Πρέπει να πειστώ. Την επιστολή με τα 9 σημεία την έστειλα μετά το βράδυ των εκλογών. Μέχρι τότε δεν είχα κάποια απάντηση. Σήμερα μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ''πλησιάζει η ώρα, είμαι έτοιμος να συζητήσουμε''. Αυτό είναι έναρξη διαλόγου. Σημαίνει άνοιγμα, προσπάθεια του κ. Τσίπρα προς την Ένωση Κεντρώων. Εαν γίνει πειστική συζήτηση και είναι καλή η θέληση από την πλευρά Τσίπρα, δεν μπορω να μην δώσω ψήφο εμπιστοσύνης''. 
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε και στις προτάσεις που έκανε ο ίδιος για το ασφαλιστικό: 
Εχω κάνει πρόταση να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων γιατι μπορούν να ζήσουν. Μιλάμε τα για πλούσια άτομα. Να καθιερωθούν εισοδηματικά κριτήρια για τους πλούσιους μόνο. Αν έχεις, για παράδειγμα, εισόδημα από άλλη πηγή να αναστέλλεται η πληρωμή της σύνταξης για έκτακτους λόγους. 
 http://kourdistoportocali.com

2 σχόλια:

  1. Την πτωση της κυβερνησης ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ θα την πληρωσουμε πολυ ακριβα. Ακομα κι αυτοι που βοηθησαν να πεσει η κυβερνηση Παπανδρεου. Ποτε τελικα θα βαλουμε μυαλο σαυτη τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοι που εριξαν την Κυβερφνηση Παπανδρεου κυκλοφορουν με καμαρι και χωρις ενοχες αφου εξυπηρετησαν δικα τους και των πατρονων τους τα συμφεροντα. Υπαρχει η υστατη ελπιδα να βαλει ο Ελληνικος Λαος μυαλο και να τον ξαναφερει πισω για να σωθει οτι απεμεινε αν σωνεται (αμφιβαλλω). Επισης αμφιβαλλω αν ο Λαος ειναι σε θεση να βαλει μυαλο αφου ακομη και σημερα το 2015 ζει και εχει στο μυαλο του καταστασεις του 1965 (τοσο πισω). Οχι μονο θα τον φερουν πισω αλλα ειναι ικανοι και να τον ''εκτελεσουν'' στο Γουδι αφου ετσι δηλητηριαστηκε το αρωστο μυαλο τους απο τους απατεωνες της πολιτικης για να γαντζωθουν στην εξουσια με οποδηποτε κοστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά