Σύντομα ήλθε η απάντηση από το "Πρώτο θέμα" :
Η απόλυτη άρνηση της αντιπολίτευσης να βάλει πλάτη στην ισοπέδωση των συνταξιούχων, η ανησυχητική στάση αναμονής των δανειστών απέναντι στο κυβερνητικό σχέδιο και οι αποκαλύψεις για τα «μαύρα σημεία» της μεταρρύθμισης έχουν προκαλέσει αμηχανία και αλλοφροσύνη στους κυβερνητικούς επιτελείς.
Με παρελθοντολογία, αλλά και τις γνωστές επιθέσεις που συνηθίζει κάθε εξουσία όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εξαιτίας των αδιέξοδων και άδικων πολιτικών που εφαρμόζει, επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιπαρέλθει την σκληρή κριτική που
δέχθηκε από όλες τις πλευρές, αλλά και το σοκ που προκάλεσε στην κοινωνία το σχέδιό της για το νέο ασφαλιστικό. Το γεγονός ότι το σχέδιο αυτό δεν αποτελεί παρά μία αποτύπωση περισσότερο ευσεβών πόθων και μία αρχική μαξιμαλιστική πρόταση προς τους δανειστές, παρά την τελική μεταρρύθμιση που θα κληθεί να εφαρμόσει, αφού μεσολαβήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καταδεικνύει και τη δύσκολη θέση της κυβέρνησης. Σχεδόν όλοι, πλην των επιτελών της κυβέρνησης, αντιλαμβάνονται ότι οι τελικές αποφάσεις είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουν πολύ πιο επώδυνες ρυθμίσεις για τους συνταξιούχους, αφού είναι σαφές ότι οι δανειστές διαφωνούν με μία σειρά από ιδέες που περιλαμβάνει στο σχέδιό του ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
Η δυσοίωνη αυτή προοπτική για τα κυβερνητικά σχέδια, καθώς και η σκληρή κριτική στάση που υιοθέτησε η αντιπολίτευση αρνούμενη να συναινέσει στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, έχει προκαλέσει εκνευρισμό και απώλεια ψυχραιμίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα η «απαίτηση» των κυβερνώντων από την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης, είναι να αποδεχθούν την κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν μη μειώσεων στις συντάξεις, όταν είναι εμφανές και σαφές σε όλους ότι ακόμη κι αυτό το αρχικό σχέδιο περιλαμβάνει σφαγιασμό του ΕΚΑΣ, των επικουρικών, των εφάπαξ και των νέων συνταξιούχων, ενώ οδηγεί και σε μειώσεις μισθών, ακόμη και σε υφεσιακές επιπτώσεις εξαιτίας της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.
Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου θεώρησε φρόνιμο και χρήσιμο, προκειμένου να υπερασπίσει τις επιλογές αυτές, να βυθιστεί στην παρελθοντολογία, θυμίζοντας για μία ακόμη φορά τις μειώσεις των συντάξεων που έγιναν επί προηγούμενων κυβερνήσεων. Την ίδια ώρα βέβαια απέφευγε τεχνηέντως να παραδεχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελέγη για να κάνει απλώς λιγότερο επώδυνες μειώσεις, αλλά πήρε τη λαϊκή εντολή για άλλα πράγματα, όπως την αύξηση των συντάξεων και την καταβολή της 13ης σύνταξης, εξαγγελίες που έχουν γίνει ήδη πολιτικό ανέκδοτο.
Επιπλέον το Μαξίμου επέστρεψε στην αγαπημένη του τακτική, αυτή της διακίνησης non paper, που υποτίθεται στοιχειοθετούν την κυβερνητική επιχειρηματολογία, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος, που συνηθίζει να βαφτίζει το κρέας ψάρι, βρήκε διέξοδο επιτιθέμενος σε μέσα ενημέρωσης, μεταξύ αυτών, και κυρίως, στο protothema.gr.
Είναι ενδεικτικό πάντως του παγώματος με το οποίο υποδέχθηκαν ακόμη και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος την λεγόμενη «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» ότι το προωθούμενο σχέδιο του κ. Κατρούγκαλου δεν το υπεράσπισε αυτό το διήμερο κανένας άλλος υπουργός συνάδελφός του, πλην της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, η οποία υποχρεούται εκ της θέσεώς της να κινητοποιηθεί. Δίδεται η εικόνα ότι το πικρό ποτήρι του ασφαλιστικού πέραν του Μεγάρου Μαξίμου θα το πιει αποκλειστικά ο θεωρούμενος ως αναλώσιμος και αναγκαίο πολιτικό θύμα της «μεταρρύθμισης» κ. Κατρούγκαλος. Είναι τέτοια η παράκρουση μέσα στην οποία ζει ο σχεδιαστής του νέου ασφαλιστικού που θεώρησε φρόνιμο να υποσχεθεί, εν μέσω της επερχόμενης λαίλαπας, ότι μετά το τρίτο μνημόνιο, δηλαδή μετά το 2018, θα υπάρξουν...
αυξήσεις στις συντάξεις – πάλι καλά που δεν επανέλαβε το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης!
Παρά τα όσα ισχυρίζεται και τη μαγική εικόνα που περιγράφει, την καλύτερη απάντηση στον υπουργό Εργασίας τη δίδει ο προκάτοχός του και ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, που αποχώρησε όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μνημονιακή συμφωνία, ο Δημήτρης Στρατούλης. Άρα, η κριτική προς την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό δεν είναι ούτε υπερβολική, ούτε ψευδής και φυσικά δεν σχετίζεται με δήθεν επιδιώξεις του... «συστήματος» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αρέσκεται να υποστηρίζει συχνά πυκνά το εθισμένο στη συνωμοσιολογία στελεχιακό δυναμικό του κυβερνώντος κόμματος. Σε δηλώσεις του ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι «οι προτάσεις δεν συνιστούν, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με κύρια θύματα τους χαμηλοσυνταξιούχους λόγω σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ, τους νέους συνταξιούχους και τους αγρότες». Μάλιστα ο πρώην βουλευτής προβλέπει ότι «το κουαρτέτο των δανειστών στις "διαπραγματεύσεις" θα αξιοποιήσει αυτές τις σφαγιαστικές προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να πετύχει αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τα παλαιομνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) έχουν συμφωνήσει μαζί του στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης».
Καλά ξεμπερδέματα.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυριζαιοι. Αγαπουλες παιχτομαζωμα. Νικας, μανικας,λιας,καραμπαλικας, γενικολιας,βουρδουμπας,κεντρικοπουλος και μπροστα μονος του ο νικωνας.
ΑπάντησηΔιαγραφή