Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού χάθηκαν. Γιατί;

Τρομακτικό deja vu. Είκοσι χρόνια μετά τα Ίμια όπου έχασαν τη ζωή τους οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός με το ελικόπτερο Agusta-Bell ΠΝ-21, μια νέα τραγωδία χτύπησε τις ένοπλες δυνάμεις.

Ώρα 02:45 ξημερώματα Πέμπτης, το στίγμα ενός άλλου AB-212 του Πολεμικού Ναυτικού, του ελικοπτέρου ΠΝ-28 χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από την Κίναρο. Το ελικόπτερο, με τριμελές πλήρωμα είχε απονηωθεί από την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς για νυχτερινή άσκηση εντοπισμού στόχων επιφανείας.
Έπειτα από πέντε ώρες ερευνών, λίγο πριν τις 8 το πρωί, τα ελικόπτερα που εκτελούσαν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντόπισαν τα συντρίμμια του ΠΝ-28 στην Κίναρο. Κανένα ίχνος ζωής δεν βρέθηκε. Ακόμη μια τραγωδία για το Πολεμικό Ναυτικό. Τρεις ικανότατοι και

έμπειροι αξιωματικοί χάθηκαν στην προσπάθεια να διατηρηθεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Η απώλεια των τριών πολύτιμων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού έχει βυθίσει σε πένθος τις ένοπλες δυνάμεις.

Στα γιατί της ανείπωτης τραγωδίας θα απαντήσει η έρευνα του Πολεμικού Ναυτικού που είναι βέβαιον ότι θα διενεργήσουν με αίσθημα ευθύνης οι αρμόδιοι αξιωματικοί.

Πολλά θα ακουστούν τις επόμενες ώρες. Είναι βέβαιον. Για την ηλικία των ελικοπτέρων Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού το νεότερο εκ των οποίων αποκτήθηκε περί το 1985, για τα προβλήματα που είχαν κάποια από τα ελικόπτερα αυτά, για τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά που είναι απαραίτητα για την συντήρηση των ελικοπτέρων λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ας μην προτρέχουμε. Το πένθος είναι πολύ μεγάλο.Τρία παλικάρια χάθηκαν. Τρεις οικογένειες δέχθηκαν σκληρό χτύπημα από τον αδόκητο θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων. Χρέος όλων είναι να εντοπίσουμε τι συνέβη και ήρθε το κακό. Για να μην επαναληφθεί ποτέ τέτοια τραγωδία.

M. Πολλάτος-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά