Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Χτεσινοί «Αγανακτισμένοι» - Σημερινοί τυραννίσκοι

Στα προχτεσινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, προβλήθηκαν, σε συναρπαστικούς δορυφορικούς χάρτες της ελληνικής επικράτειας, τα αστυνομικά - πιθανόν μέχρι αύριο και στρατιωτικά - μπλόκα παρεμπόδισης των αγροτικών τρακτέρ, από όλη την Ελλάδα, προς την Πλατεία Συντάγματος της πρωτεύουσας.
Πραγματική εικόνα κατάστασης πολιορκίας, που σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, αναστέλλει την ισχύ δεκάδων διάτάξεων του καταστατικού μας χάρτη, για τις ατομικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα.
Ελάχιστοι είχαν προβλέψει αυτή την ατιμωτική εξελικτική πορεία ενός ΣΥΡΙΖΑ, που υποσχόταν αλλαγή επί το ριζοσπαστικότερον στο πανευρωπαϊκό κοινωνικό status, για να καταντήσει διώκτης του
δικαιώματος του συνέρχεσθαι, που είναι και ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της δημοκρατικής λαϊκής κυριαρχίας!
Αυτοί λοιπόν οι ελάχιστοι δέχονταν ειρωνείες, προπηλακισμούς αλλά και απειλές. Ανάμεσα σ’ αυτούς και δημοσιογράφοι που «χαλούσαν την πιάτσα» του τυραννικού ψευδοαριστερού κυβερνώντος κατεστημένου.
Τώρα αυτοί οι ελάχιστοι όχι μόνον δικαιώνονται εκ των πραγμάτων, αλλά αποτελούν και τη ζύμη ενός ογκούμενου παναγροτικού πανεπιστημονικού και πανεπαγγελματικού πανελλήνιου κινήματος. Και το σπουδαιότερο: Ενός κινήματος χωρίς κομματικές ταμπέλες και κομματικούς πανάθλιους κομισαρίους.
Και με ένα και ξεκάθαρο στόχο: Την επιστροφή στη δημοκρατική νομιμότητα. Στις αδέσμευτες, χωρίς capital controls συναλλαγές. Στην ανάκτηση της αξιοπιστίας και φερεγγυότητας, στις εσωτερικές και διεθνείς συναλλαγές. Και τελικά, στην κάθαρση ενός κρατικού μηχανισμού, από μια στρατιά ακατάρτιστων, αργόσχολων και αργόμισθων ημετέρων, δηλαδή ενός παρασιτικού διοικητικού συστήματος, που μας παραπέμπει σε αφρικανικές μαϊμούδες «λαϊκές δημοκρατίες» με κάποιες χιλιάδες αδρά αμειβόμενους πραιτοριανούς και κοπανατζήδες, αλλά και με εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα, που υπό συνθήκες ομαλότητας είναι η ατμομηχανή, η λοκομοτίβα του μεγάλου λαϊκού συρμού, που με το προϊόν του μόχθου τους, το μεροκάματο και τον μισθό, κρατάνε όρθια κάθε εθνική οικονομία.
Στην ταραγμένη διετία 2011 - 2012 σχεδιάσθηκε και άρχισε να εκτελείται, κατά τον πλέον κουτοπόνηρο και ύπουλο τρόπο, το κίνημα των «Αγανακτισμένων», με τσαντίρια και σκηνές στην Πλατεία Συντάγματος. Και με το χυδαίο και οχλοκρατικό σύνθημα «Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή».Η κεντρική καθοδήγηση των «Αγανακτισμένων» που ατύπως έδρευε στην πλατεία Κουμουνδούρου, κράτησε επί μερικές εβδομάδες τα τσαντιρώματα της Πλατείας, με το δόλωμα της «άμεσης δημοκρατίας», για να ξεφουσκώσει οσονούπω...
Αλλά χωρίς υπερβολές, αυτό το ασπόνδυλο, αυτοσχέδιο και πέρα ως πέρα θολό και οχλοκρατικό «κίνημα» κατόρθωσε να προσελκύσει ένα ευάριθμο λούμπεν προλεταριάτο, με αρκετές ρίζες σε χαμηλής μόρφωσης νεοπλουτικούς κύκλους, που επιβεβαίωναν την ασημαντότητά τους, μέσα από ιλαροτραγικές ψευδοεπαναστατικές αμφισβητήσεις. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρωτοφανέρωτο. Ο ίδιος ο θεμελιωτής του επιστημονικού σοσιαλισμού, ο Καρλ Μαρξ θα στιγματίσει τους κουρελοπρολετάριους, ήδη από το 1848 στο βιβλίο του «Ταξικοί αγώνες στη Γαλλία».
Μη σας φανεί παράξενο: Ο Μαρξ, με την πλούσια αχνή ολόασπρη κώμη και γενειάδα του, φορούσε φανταχτερούς, σε χρώμα μαύρο ή μπορντό, λαιμοδέτες ή και χιαστί παπιγιόν, γελοιοποιώντας έτσι προφητικά για την εποχή του, την σιϊτική αλά Αχμαντινετζάτ, σημερινή ένδυση του Αλέξη Τσίπρα και της πιστής σ’ αυτόν κομματικής κουστωδίας, με αγραβάτωτα κακόγουστα πουκάμισα, αλλά και συντονισμένο στρατιωτικό βηματισμό...
Αυτή λοιπόν η κουστωδία εισπράττει τώρα, μαζί με ολάκερο τον κυβερνητικό της μηχανισμό, τη χειρότερη μεταπολεμική αποδοκιμασία από ένα πανταξικό ξεσηκωμό. Και το χειρότερο: Αντί να συμμαζευτεί διπλωματικά από τις κατά συρροήν αντιλαϊκές γκάφες, διαρκώς προκαλεί την κοινωνία, αυτοδιασυρόμενη διεθνώς. Με πρώτους και καλύτερους:
· Τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, που προκειμένου να υποβαθμίσει το κίνημα της γραβάτας, (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, εμποροβιοτέχνες, φαρμακοποιοί, γιατροί κ.α.), είπε το αμίμητο: «Εμείς με τα μαντηλάκια και τις γραβάτες δεν είχαμε μάθει να πληρώνουμε. Κάποιοι, σαν εμένα, που έβγαζαν 40 έως 60 χιλιάδες ευρώ, δεν είχαν μάθει να πληρώνουν. Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει. Δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί».Θα ήταν άραγε διατεθειμένος ο «κύριος 12%» να δηλώσει αναδρομικά, για 20 χρόνια, πόσα εισέπραξε χωρίς να τα δηλώσει και να πληρώσει φόρους; Τι λέει επ’ αυτού η εισαγγελική αρχή;
· Και τον γενικό γραμματέα του ιδίου υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, που παρομοίωσε τα τρακτέρ των αγροτών με τα τανκς λέγοντας: «Θα έλθουν με τα τανκς (συγνώμη με τα τρακτέρ εννοούσα [sic]) στην Αθήνα, για να κάνουν τι; Να εξοργίσουν ακόμη περισσότερο τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες με τους εκβιασμούς και την αδιαλλαξία. Καλώς να ορίσουν...».
Και όλα αυτά, δια στόματος υπουργών και γενικών γραμματέων υπουργείων, που υποκρίνονται ανερυθρίαστα τον αριστερό προστάτη των μη προνομιούχων.
Η προσωπική εκτίμηση του γράφοντος είναι ότι οι κύριοι αυτοί δεν θ’ ανατραπούν, ούτε από τη Βουλή, ούτε και από τα λάθη και τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις. Θ’ ανατραπούν από το τμήμα εκείνο του ελληνικού λαού που εξαπατήθηκε και ταπεινώθηκε από την κυβερνητική αναλγησία και τους κατά συρροήν εμπαιγμούς της.
Μέχρι προχτές, οι Κατρούγκαλοι και Σία κατηγορούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί είχε περιφράξει τον γύρο από τον Άγνωστο Στρατιώτη και τη Βουλή χώρο με κινητά κιγκλιδώματα. Τώρα η «πρώτη φορά κυβέρνηση» της ψευδοαριστεράς θα μπλοκάρει, από περίπου 30 αγροτικά μπλόκα, την κάθοδο των αγροτών προς την Αθήνα. Και μάλιστα θα περιφρουρήσει την πρωτεύουσα με ομόκεντρους κύκλους προστατευτικών μηχανοκίνητων δυνάμεων, όπως στις πολιορκίες των μεσαιωνικών κάστρων.
Σύντροφε Πάμπλο Ιγκλέσιας και μαχητές των Podemos, κοπιάστε την Παρασκευή στην Αθήνα να καμαρώσετε τον ... απόρθητο ηγεμόνα και «σύντροφό» σας Αλέξη, πώς εννοεί τη Λαϊκή Δημοκρατία!... Εδώ δίνονται τα καλύτερα μαθήματα... «δημοκρατικής άμυνας» κατά των αγροτικών τανκς!...
Π. Μακρής-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά