Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Η υπέρτατη προσβολή στο 1821 επί ΣΥΡΙΖΑ

Παρότι η αριστούχος μουσουλμάνα μαθήτρια ασφαλώς δεν έχει καμία ευθύνη και μπορεί κιόλας να νομίζει ότι έκανε και κάτι καλό, η παρέλαση με τη μαντίλα ανήμερα της 25ης Μαρτίου συνιστά την υπέρτατη προσβολή στο νόημα του 1821, που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Μέχρι και οι πιο ολοκληρωτικές κυβερνήσεις έκαναν πως σέβονταν (και φυσικά παραποιούσαν) τον Ύμνο στην Ελευθερία και στον Ελληνισμό της εθνικής μας εορτής, και αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να διαπραχθεί τέτοια ατιμία.
Μακάρι να ήταν απλά λόγω διακηρυγμένης ασέβειας προς τη σημασία της Επανάστασης του 1821 από διάφορους Συριζαίους πολιτικούς και «διανοητές», ή ακόμη περισσότερο να οφείλεται στις αβάστακτης ελαφρότητος θεωρίες περί πολυπολιτισμικών στοιχείων κλπ που δήθεν κάνουν καλό με την ενσωμάτωσή τους στον ελληνικό πληθυσμό.
Όμως θα έπρεπε να γνωρίζουν και οι πιο αδαείς, η

μαντίλα έχει απαγορευτεί σε όλα τα σχολεία από Γαλλία μέχρι ακόμη και την ίδια την Τουρκία, ως ένδειξη θρησκευτικού φανατισμού... στην επιεικέστερη των εκδοχών.

Αφήνουμε στην άκρη την τραγική σύμπτωση το ότι είχαμε «πρώτη φορά μαντίλα αριστερά» ανήμερα που η Ευρώπη θρηνεί τόσο θύματα από φανατικούς ισλαμιστές-εξτρεμιστές.

Φυσικά τα δύο γεγονότα δεν συνδέονται άμεσα μεταξύ τους, όμως ενώ όλη η ΕΕ προβληματίζεται για το πώς δεν ενσωματώνονται τελικά αυτοί οι πληθυσμοί από τους οποίους ξεπετιούνται οι γεννημένοι στη Δύση ισλαμιστές-τρομοκράτες, εδώ δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε ακόμη και τα στοιχειώδη. Από τον θρησκευτικό φανατισμό με τον οποίο κάποιοι μπολιάζουν ανυποψίαστα παιδάκια, ψαρεύουν τα μελλοντικά θύματά τους, είχαμε το τραγικό φαινόμενο «εξελιγμένες και μορφωμένες» Ευρωπαίες να τρέχουν στη Συρία να γίνουν καμικάζι ή σκλάβες του σεξ στο Ισλαμικό Κράτος. Όλα αυτά είναι πολύ σοβαρά για να τα ξεπερνάμε με τέτοια ελαφρότητα, και εντελώς άσχετα επιχειρήματα που έφταναν μέχρι την εξαγγελία συμπαράστασης -εν μέσω παρέλασης- στους... πρόσφυγες που η ίδια η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει αβοήθητους στην Ειδομένη.

Άλλα αντ' άλλων δηλαδή, αλλά το γεγονός παραμένει.

Η μεγαλύτερη προσβολή στην επέτειο και στο νόημα του 1821, που έγινε ακριβώς για να μην φοράμε όλοι σήμερα μαντίλες και τουρμπάνια, συντελέστηκε επί του φαιδρού, ανιστόρητου και επικίνδυνου ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλλον όχι τυχαία. 

Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ
    Μαύροι χαλκείς κατασκευάζουν δεσμά δια τους λαούς εν τη βαθυζόφω σκοτία του αιωνίου εργαστηρίου των.
    Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά