Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γιατί έχασε εχθές ο Τσίπρας;

Γιατί η γενικευμένη δυσαρέσκεια του κοινού, των πολιτών δηλαδή, η οποία αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις είναι πλέον παραπάνω από εμφανής.
Τα μέτρα που φέρνει δεν είναι χειρότερα αλλά δεν είναι και καλύτερα. Τώρα ο μέσος «σοφός» ψηφοφόρος ο οποίος αγανακτούσε ενώ οι «Σαμαροβενιζέλοι» είχαν ισορροπήσει τη βάρκα αρχίζει να αισθάνεται στο σβέρκο του την ανάσα του κράτους μετά από πολύ καιρό ξανά. Τώρα καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει, όπως νόμιζε για 14 μήνες, δωρεάν γεύμα. Τώρα καταλαβαίνει ότι ο Τσίπρας δεν είναι ο Σούπερμαν (Εμείς βέβαια το γνωρίζαμε από τον καιρό που δεν πιστεύαμε στα κόμικς). Και τώρα αρχίζει να
στέλνει τα μηνύματα στην εθνοσωτήριο. Και όλα αυτά με έναν ΕΝΦΙΑ. Και αυτό δημιουργεί εκνευρισμό στην εθνοσωτήριο.
Εχθές η αντιπολίτευση, πλην Χρυσής Αυγής, σφυροκόπησε ανελέητα την εθνοσωτήριο και είχε ακροατήριο ίσως για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε, σωστά, δηλώσει ότι ο Τσίπρας πρέπει να κυβερνήσει για να φθαρεί πολιτικά. Η παρουσία του στη βουλή ήταν ενθαρρυντική. Έδειξε ότι μπορεί να κάνει παιχνίδι και με τους όρους του Τσίπρα. Όπως και στην πρώτη του εμφάνιση στη βουλή έτσι και στη χθεσινή, ήταν εμφανές ένα διαχειριστικό τρακ το οποίο είναι φυσιολογικό. Νιώθει πλέον ότι ο πολίτης τον βλέπει ως τον επόμενο πρωθυπουργό και αυτό, σε μια χώρα που καταστρέφει η εθνοσωτήριος, δημιουργεί τεράστιες ευθύνες.
Και μην βιαστεί κάποιος να πει ότι αυτός είναι ο ρόλος του εκάστοτε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί οι συνθήκες απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν κανονικές. Θέλω να ελπίζω πως θα ασχοληθεί και με το κομμάτι της επικοινωνίας μόλις τελειώσει το συνέδριο. Δεν αρκούν οι φωτό την ώρα των ομιλιών αν και είναι θετικό δείγμα. Η πορεία της ΝΔ από την εκλογή του και μετά είναι θετική κατά την άποψή μου. Πρέπει να τονίζει ότι δεν υπόσχεται τίποτα έτσι ώστε αν τελικά κερδίσει τις επόμενες εκλογές να είναι η πρώτη κυβέρνηση η οποία δεν θα έχει πει ψέμματα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να ανοικοδομηθεί η χώρα. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

Ο Κύριος Καθηγητής-παρατηρητήριο

2 σχόλια:

  1. Αρχικλεφταραδες που μας χρεοκοπησατε τι να κανετε με τον μαφιοζο Μητσοτακη;;;;
    Ο Τσιπρας θα πεσει μονο οταν βγαλετε σκανδαλα σαν αυτα του Πασοκ-ΝΔ
    Προς το παρον ειναι τιμιος για αυτο αντεχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8;21
    Ο ΣΑΝΟΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά