Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο τρόπος με τον οποίο Τσίπρας-Καμμένος λένε τα ψέματα, θυμίζει… ολοκληρωτικά καθεστώτα

Η ανακοίνωση του Eurogroup ήταν σαφής, σκληρή και ταπεινωτική. Αποτελεί μία τεράστια διαπραγματευτική ήττα για την κυβέρνηση Τσίπρα και δυστυχώς για την Ελλάδα.

Εκτός των τερατωδών μέτρων, προβλέπει την μόνιμη, δια παντός, υπαγωγή σε μνημόνια – επιτροπεία, χωρίς καμία δυνατότητα των ελληνικών κυβερνήσεων να έχουν λόγο και να παρεμβαίνουν στην διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της χώρας! Στο εξής οι Υπουργοί οικονομικών των ελληνικών κυβερνήσεων θα αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία. με φαρδιά πλατιά την υπογραφή και την σφραγίδα Τσίπρα – Καμμένου και την ενθουσιώδη υποδοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τους αποτελούμενης, μεταξύ άλλων, από πρώην κομμουνιστές και αριστερούς πρόθυμους δυστυχώς να αυτοξεφτιλιστούν.
Οι «κόφτες» αναλαμβάνουν τώρα τη δουλειά. και ένας μη εκλεγμένος από το λαό Πρόεδρος, θα βγάζει Προεδρικά διατάγματα, κατ’ εντολή των δανειστών, με τα οποία θα κυβερνάται ουσιαστικά η χώρα…
Αν δεν είναι αυτό αντιδημοκρατική εκτροπή τότε τι είναι…;
Από την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, η κυβέρνηση όμως πανηγυρίζει. Η ερμηνεία που δίνει για την αναμενόμενη στις 24 Μαΐου συμφωνία, την οποία προσπαθεί με μια επικοινωνιακή καταιγίδα «να περάσει» στην κοινή γνώμη, είναι πλήρως αντίθετη με την πραγματικότητα. Για του λόγου το αληθές αρκεί να διαβάσει κανείς την επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup, να παρακολουθήσει τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και υπουργών και τις ανταποκρίσεις των ξένων ΜΜΕ. Πόσοι θα το κάνουν όμως αυτό μέσα στον καταιγισμό των ψευδών πληροφοριών, που διοχετεύει κάθε μέρα το Μαξίμου…;
Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του έχουν υποχωρήσει σε όλες τις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, που βέβαια προέκυψαν εκτός των άλλων από το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην διαχειριστική ικανότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την μεγάλη κωλυσιεργία στις διαπραγματεύσεις που μεγάλωσαν κατά πολύ τον λογαριασμό. Δέχτηκαν νεοφιλελεύθερα μέτρα που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί να αποδεχτεί. Συνολικά επιπλέον 12,5 δις Ευρώ έναντι μιας χαλαρής υπόσχεσης ότι μετά το 2018 και εφόσον το πρόγραμμα τηρηθεί πιστά και οι στόχοι του επιτευχθούν, θα υπάρξει τότε μια συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους και αυτό μέσω παραμετρικών αλλαγών και όχι κουρέματος. Κάτι λιγότερο δηλαδή από αυτό που είχαμε συμφωνήσει μαζί τους από το 2012.
Την ίδια στιγμή χωρίς κανένα δισταγμό και ηθική αναστολή ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει πως κανείς οικονομικά ασθενέστερος δεν θίγεται και ότι η Ελλάδα γυρίζει τώρα σελίδα. Ο δε συνέταιρος του στην εξουσία Π. Καμμένος, πληροφόρησε μεγαλοπρεπώς τον ελληνικό λαό πως βγήκαμε επιτέλους από τα μνημόνια.
Πέραν της τεράστιας οικονομικής καταστροφής που έχουν προκαλέσει ήδη στην χώρα και την ελληνική κοινωνία, η καταστροφή στο επίπεδο της κοινωνικής συνείδησης έναντι της Πολιτικής και των Δημοκρατικών Θεσμών, μέσω του εθισμού της κοινής γνώμης στην αποδοχή της πολιτικής απάτης ως μέσου πολιτικής συμπεριφοράς για την κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας, ίσως αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή για την οποία θα πρέπει πλέον σοβαρά να ανησυχούμε.
Γιατί το μέγεθος της αντιστροφής της πραγματικότητας και ο τρόπος με τον οποίο Τσίπρας και Καμμένος λένε τα ψέματα, είναι τρόπος που χαρακτηρίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα και δικτάτορες!…
 Βασίλης Δεληγκάρης-http://thecaller.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά