Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ο Νίκος Γκάλης, τα ζογκλερικά, ο ενθουσιασμός του Αλέξη και η θεωρία της ήσσονος προσπάθειας


Ο διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Γκάλη μπορεί να έχει την συνηθισμένη αμηχανία των διαλόγων τέτοιου τύπου που γίνονται αυτοσχέδια μπροστά στις κάμερες όταν ξεκινούν οι επίσημες συναντήσεις, αλλά δεν έμεινε στις γνωστές κοινοτοπίες.
Ενθουσιασμένος ο Αλέξης Τσίπρας που ενώ η υπόλοιπη κυβέρνηση τρέχει να κλείσει εκκρεμότητες (σ.σ.: με το Ελληνικό…), ανακοινώνει δημοψηφίσματα (σ.σ.: Γεροβασίλη για την συνταγματική αναθεώρηση), ξεκινάει μητρώα καταγραφής (σ.σ.: Νίκος Παππάς για τα on line μέσα) ή διαψεύδει την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, εκείνος έχει αναλάβει απλώς να κάνει κουβέντα με τον Νίκο Γκάλη (σ.σ.: και να του ανακοινώσει επισήμως τη μετονομασία του κλειστού του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης), ξεφεύγει λίγο παραπάνω.
Και δεν είναι μόνο τα
 ζογκλερικά με την μπάλα και το μεσαίο δάχτυλο που αποτέλεσαν αφ’ ενός ένα εξαιρετικό δώρο για τρολάρισμα στο διαδίκτυο (σ.σ.: μα μεσαίο δάχτυλο;) και αφ’ ετέρου αφορμή για παραλήρημα αγάπης από τις «τσιπρίτσες» σαν εκείνη την κυρία που γνωρίσαμε στο κοινό της εκπομπής Στον Ενικό. Είναι και αυτά που ειπώθηκαν.
Ετσι μάθαμε από τον πρωθυπουργό ότι «σημασία δεν έχει μόνο να στέκεσαι στον αέρα αλλά να βάζεις και το καλάθι» (σ.σ.: που σε ελεύθερη μετάφραση μπορεί να διαβαστεί ως «σημασία δεν έχει μόνο να πουλάς παραμύθι στους ψηφοφόρους αλλά να παίρνεις και τα λεφτά από τους δανειστές»), ότι «παρακολουθούσε μικρός τον Νίκο Γκάλη να μας κάνει υπερήφανους» (σ.σ.: και μετά συνέχισε τις καταλήψεις ζητώντας ελευθερία στις κοπάνες και λιγότερη εντατικοποίηση – σα να μην έλαβε κανένα μήνυμα) και κυρίως ότι «υπάρχει μια έμφυτη τάση του ανθρώπου να αθλείται και να έχει επιδόσεις» (σ.σ.: σοκ!!!).
Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός πάνω στον ενθουσιασμό του, μόλις κατέρριψε τ αγαπημένα μοτίβα του ΣΥΡΙΖΑ περι «ήσσονος προσπάθειας». Δηλαδή τα «η καριέρα είναι χολέρα» και τα «η ρετσινιά της αριστείας». Σα να διέγραψε με μια φράση όλη την προσπάθεια του Νίκου Φίλη τελευταία για ένα σχολείο με προφορικές αξιολογήσεις χωρίς βαθμούς και με λιγότερα μαθήματα. Δηλαδή ό,τι δεν ήταν στη ζωή του ο Νίκος Γκάλης.
Οσο για την αποτυχία του πρωθυπουργού να κάνει το «ζογκλερικό με την μπάλα», μικρό το κακό. Εξάλλου, όπως θα έλεγε και η κυρία από το κοινό του «Στον Ενικό», δεν πειράζει. Σημασία έχει που προσπάθησε το παιδί…
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά