Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Γεωπολιτικά σημαντική η συσχέτιση ελληνικού χρέους-τουρκικής κρίσης από τις ΗΠΑ

Η αναταραχή στην Τουρκία καθιστά πιο σημαντική από ποτέ την επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, ώστε να μπορεί η χώρα να αποτελέσει μια άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times.
«Θα ήλπιζα (ότι η πρόσφατη αναστάτωση στην περιοχή) θα άλλαζε το κλίμα, στο οποίο γίνονται οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ακριβώς επειδή είναι σωστό να γίνει αυτή ούτως ή άλλως, και σε μία περίοδο που η Ελλάδα είναι σε μία θέση με γεωπολιτική σημασία, είναι η κατάλληλη ώρα να ενισχύσουν το δημοσιονομικό τους μέλλον», δήλωσε ο κ. Λιου, εν όψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του In.gr.
Πρόκειται για μια δήλωση η οποία

μόνο αναμενόμενη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς η συσχέτιση της κρίσης στην Τουρκία με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν είναι κάτι που κανείς περιμένει να ακούσει από τα χείλη ενός κορυφαίου Αμερικανού αξιωματούχου.
Η δήλωση αυτή θα πρέπει να αξιολογηθεί σωστά από το σύνολο του ελληνικού πολιτικού συστήματος, τη στιγμή μάλιστα που η ανοχή των ΗΠΑ στο καθεστώς Ερντογάν μοιάζει να εξαντλείται. Ίσως μετά από καιρό η τύχη να μας χαμογελά, ας μην χάσουμε ακόμα μια ευκαιρία. 

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά