Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

«Η πολιτική είναι κυνική!» Τάδε έφη Αλέξης

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε από το Σινικό Τείχος. Πέρα από τα συνήθη παχιά λόγια και με ένα ποδήλατο. Με δύο παράδοξες ρόδες. Η καθεμιά έχει τη δική της λογική και κίνηση. Κατά τον Τσίπρα.
Ο υπουργός Εσωτερικών αγωνίζεται και αγωνιά στο κυνήγι της υπερψήφισης του εκλογικού νομοσχεδίου του από 200 βουλευτές και πάνω. Μόλις αποκρύπτει τη λυσσαλέα έγνοια της κυβέρνησης για τις επόμενες εκλογές. «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα». 
Τον Γενάρη του 2015 η σχετική πλειοψηφία του λαού μας πίστεψε τον Αλέξη και την παρέα του. Τον Σεπτέμβριο του 2015 μια μικρότερη πλειοψηφία τον ανέχθηκε. Αποκλείεται να τριτώσει το κακό. Οι δυσμενείς δημοσκοπήσεις ανακοινώνονται η μία μετά την άλλη. Και η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος πλησίασε σε διψήφιο ποσοστό.
Ο Αλέξης δεν έχει πια ελπίδα. Και κάνει το παν για να θολώσει τα νερά και να προστατεύσει τον εαυτό του και την παρέα του.
Το νομοσχέδιο αυτό δεν έχει καμία σχέση με

ό,τι έψαχνε μέχρι σήμερα ο συμπαθής, κατά τ’ άλλα, υπουργός Εσωτερικών. Ούτε καν αναφορά στη διάσπαση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προφανώς εκτίθεται. Δυστυχώς, πήρε άλλες εντολές. Ετσι, όμως, η πολιτική παύει να είναι δημιουργική. Είναι απλώς κυνική. Προφανώς, αυτή την εικόνα και εντύπωση έχει για την πολιτική ο Αλέξης. Διασταυρώνεται από παντού αυτός ο κυνισμός του. Και επιβεβαιώνεται από δύο πρόσφατα βιβλία που έγραψαν δύο πρώην «σύντροφοί» του. Από διαφορετική αφετηρία ο καθένας τους.

«Ασχημη περίοδο διαλέξατε να διαφωνήσετε. Τώρα που έχουμε τα πάνω μας… η πολιτική είναι κυνική», δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, στον ανήσυχο Ρούντι Ρινάλντι («άλλα λέμε στον λαό και άλλα σχεδιάζουμε»), εκπρόσωπο μιας από τις σημαντικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης τον Οκτώβριο του 2014. Εναν μήνα μετά τη θορυβώδη ανακοίνωση του διαβόητου «Προγράμματος Θεσσαλονίκης», με τα 12 δισ. παροχές, το οποίο ουδέποτε υλοποιήθηκε. Ούτε μπορούσε αντικειμενικά να εφαρμοστεί. Με αυτό εξαπάτησε σημαντικό μέρος του λαού μας. Ο ίδιος ο Αλέξης μετέτρεψε την απάτη σε «αυταπάτη». Με την ίδια ευκολία που μεταμόρφωσε το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ».

Είναι συγκλονιστικές οι ομολογίες και το σκεπτικό του Ρινάλντι. Τον Αύγουστο του 2014 μια συγκεκριμένη ηγετική ομάδα συνέταξε non paper, που δεν κυκλοφόρησε πλατιά, για την επόμενη μέρα του σχηματισμού κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συνέγραψαν δύο σενάρια. Το ένα για την «ανατροπή των μνημονίων μονομερώς». Το δεύτερο για την εφαρμογή πολιτικής μετά από διαπραγμάτευση. Με προτεινόμενο σενάριο το δεύτερο. Και με κοινά στοιχεία και στα δύο σενάρια. Οτιδήποτε συνιστά κατάληψη εξουσίας και εγκατάσταση καθεστώτος.
Οσο για το δεύτερο βιβλίο, αυτό αποκτά και διεθνοπολιτική σημασία. Γραμμένο από τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας και συντονιστή της μυστικής ομάδας για την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την εκτύπωση εκατομμυρίων νέων δραχμών. Οι περιγραφές είναι αποκαλυπτικές και ανάγλυφες του τρόπου δράσης της πρώτης κυβερνητικής περιόδου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Ο μέσος αναγνώστης είναι ενημερωμένος πια για πράγματα που τότε ήταν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σήμερα έχουν αποκτήσει τις διαστάσεις πραγματικών γεγονότων.
Απαιτείται ορθή εκτίμηση του δεύτερου αφηγήματος. Δεν επρόκειτο για «plan b» μιας νόμιμης κυβέρνησης που κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος. Κάθε σελίδα συνιστά ομολογία προπαρασκευαστικών πράξεων πραξικοπήματος. Προδοσίας! Δεν αναφέρονται ρητά, αλλά υπαινίσσονται με σαφήνεια την κάθοδο των τανκς για την τήρηση της εσωτερικής τάξης.
Η κυβέρνηση φρόντισε να απαξιώσει το δεύτερο κυρίως κείμενο. Με τον παράδοξο ισχυρισμό ότι ο Βαρουφάκης είχε εισηγηθεί από τον Φεβρουάριο του 2015 την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης που την είχε αφήσει στη μέση ο Αντώνης Σαμαράς.

Το «plan X» επιβεβαιώνεται και διασταυρώνεται με δύο κρίσιμα μεταγενέστερα γεγονότα. Το κλείσιμο των τραπεζών προβλέφθηκε. Και το ζήσαμε. Η προοπτική εμπλοκής του Στρατού ομολογήθηκε λίγο πριν από το δημοψήφισμα. Μπροστά στον Τσίπρα από τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο. Τον ίδιο που πρόσφατα πρότεινε να είναι αντικείμενο της Αναθεώρησης η πρόβλεψη δημοψηφίσματος ακόμα και «για τη μορφή του πολιτεύματος».
Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Θρασείς πολιτικά. Και ταυτόχρονα, αφελείς ιστορικά. 

Aντ. Βγόντζας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. AYTO ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά