Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Κωδικός : Γαντζωθείτε στην εξουσία

Η κυβέρνηση του "άρπα κόλα" που αποφασίζει για τις τύχες μας με βάση την πολιτική της επιβίωση κατέληξε ότι η ψήφος στα 17 είναι αναφαίρετο δικαίωμα των νέων και αποφάσισε να την νομοθετήσει.
Δεν υπήρξε κάποιος διάλογος στην ελληνική κοινωνία για την ψήφο στα 17. Ούτε κάποιοι ανέτρεξαν σε κοινωνικές έρευνες για να δουν κατά πόσο οι νέοι σ' αυτή την ηλικία είναι ώριμοι πολιτικά για να ψηφίσουν. Αυτό τους έλειπε τώρα να βασίζονται - αυτοί οι κολοσσοί της γνώσης - σε κάτι πιο επιστημονικό από τις ωραίες αριστερές ιδέες της ομάδας Τσίπρα. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η υιοθέτηση κάποιας ιδέας οι βοηθάει και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να γαντζωθούν στην εξουσία.

Διότι όσο και να προσπαθεί ο κ.Τσίπρας να δώσει κάποιες πολιτικές προεκτάσεις - περί κεντροαριστερών συνεργασιών - στην αλλαγή του εκλογικού νόμου καλοκαιριάτικα η στόχευσή του είναι σαφής:

να ροκανίσει σε ενδεχόμενο εκλογών όσο γίνεται από την πρωτιά της ΝΔ μπας και παραμείνει στην καρέκλα του Πρωθυπουργού μέσα από μία ευρεία κεντροαριστερή κυβέρνηση.
Αν πράγματι ενδιαφερόταν για μία τέτοια κεντροαριστερή λύση θα έπαιρνε την πρωτοβουλία να συνεργαστεί - μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου - με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι κι όχι με τους ψεκασμένους ακροδεξιούς.

Η αλήθεια είναι άλλη. Βλέποντας ο κ. Τσίπρας πως υπολείπεται - ακόμη και δέκα ποσοστιαίες μονάδες - στις δημοσκοπήσεις έναντι της ΝΔ αποφάσισε να επιστρατεύσει τα μεγάλα μέσα μπας και δελεάσει τα μικρότερα κόμματα της Βουλής (και την Χρυσή Αυγή) ώστε να περάσει την απλή αναλογική με 200 ψήφους και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Δεν ενδιαφέρει το ΣΥΡΙΖΑ αν η απλή αναλογική δημιουργεί συνθήκες απόλυτης ακυβερνησίας. Ούτε αν η μείωση του πλαφόν του 3% (ακόμη κι αυτό συζητείται τώρα) μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε ένα τουρκικό κόμμα να μπει στη Βουλή. Ούτε φυσικά ότι ένα μεγάλο μέρος τω 17άρηδων ψηφίζουν με βάση την πλάκα και το χαβαλέ της παρέας πριμοδοτώντας διάφορα «νούμερα» της trash-tv και των γηπέδων μέχρι και φασισταριά του Μιχαλολιάκου.

Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ.Τσίπρα ειναι ότι οι νέοι ψηφοφόροι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ψηφίσουν ένα κόμμα της Αριστεράς με 40άρη αρχηγό που υπόσχεται μάλιστα είσοδο στα Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις, επέκταση των κρατικών υποτροφιών και σε μη αριστούχους μαθητές και επαναφορά των αιώνιων φοιτητών .

Με τη νέα ρύθμιση - στην οποία κανένα κόμμα δεν τόλμησε να αντιταχθεί για να μη φανεί... οπισθοδρομικό ή να μη δυσαρεστήσει τη νέα γενιά - θα μπορούν να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές όχι μόνον οι 17άρηδες αλλά ουσιαστικά όσοι έχουν κλείσει τα 16 έστω και για μία μέρα, την στιγμή που αποκηρύσσονται οι εκλογές!

Αφού, όμως, ο 16αρης θα έχει το δικαίωμα να εκλέγει την κυβέρνηση του τόπου, γιατί να μην έχει το δικαίωμα να οδηγεί, να κάνει οικογένεια και βέβαια να είναι υπόλογος απέναντι στο νόμο για κάθε πράξη του. Και φυσικά αφού έχει το δικαίωμα του εκλέγειν δεν μπορεί να μην έχει και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι - από τους συνομήλικούς του τουλάχιστον .

Με άλλα λόγια - με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ - το Κοινοβούλιο πάει να μετατραπεί σε... Βουλή των Εφήβων και η κομματικοποίηση στα σχολεία να πιάσει ταβάνι. Για να θαυμάσουμε την αλαζονεία της άγνοιας, άγουρες κοινοτοπίες αλλά και πύρινους λόγους πατριωτισμού και κομματικής μονολιθικότητας σαν αυτούς που ακούστηκαν στη προχθεσινή έναρξη της Βουλής των Εφήβων.

Όπου κάποιοι νέοι - υποτίθεται πολιτικοποιημένοι και με έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά - αντί να κάνουν παράπονα στον κ. Φίλη επειδή το ελληνικό σχολείο έχει υποβαθμιστεί δραματικά και δεν τους δίνει αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσουν τη ζωή τους έφτασαν να του κάνουν κριτική επειδή ο υπουργός τάχτηκε κατά των παρελάσεων και της πρωινής προσευχής και μείωσε τις ώρες των θρησκευτικών στο εβδομαδιαίο σχολικό πρόγραμμα!

Ο κ. Τσίπρας ποντάρει για μια ακόμη φορά στη συναισθηματική ψήφο των νέων και στις φιλοδοξίες των μικρών κομμάτων για να κερδίσει εκλογικούς πόντους. Μια στρατηγική που ακολούθησε και με το καταστροφικό δημοψήφισμα του Ιουλίου, και την πληρώνουμε όλοι μας με μία λυπητερή που θα φτάσει τα 86 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα - 100 δισ ευρώ σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλιγκ του ESM!

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.

Υ.Σ. Η κυβέρνηση θέλει να επεκτείνει την ψήφο στα 16 και μία μέρα αλλά όχι στο μισό εκατομμύριο πολίτες οι οποίοι τα τελευταία 6 χρόνια μετοίκησαν και δουλεύουν πλέον στο εξωτερικό διωγμένοι από την κρίση που μαστίζει τη χώρα. Οι πολιτικές σκοπιμότητες είναι διαφανείς και οι αναφορές της κυβέρνησης στην ενίσχυση της Δημοκρατίας όλως διόλου υποκριτικές.

Ν. Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά