Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Καλημέρα Γιάννη, κουκιά σπέρνω

Άλλη μια απογοητευτική συνεδρίαση της Βουλής, αυτή περί εξεταστικής Επιτροπής  για το πως φθάσαμε  στο τρίτο μνημόνιο και για το ποιοι ευθύνονται για τα 100 δισ. που κατά τον κ. Ρέγκλινγκ ή 86 δισ. κατά τον κ. Στουρνάρα, φορτώθηκε η ελληνική οικονομία, δηλαδή όλοι εμείς από την 6μηνη σκληρή διαπραγμάτευση Βαρουφάκη.

Ως αναμενόταν η κυβερνητική πλειοψηφία συνεπικουρούμενη από τον νέο παράγοντα(!) της πολιτικής μας ζωής τον κ. Λεβέντη, απέρριψε το αίτημα της αξιωματικής πολιτικής, με τη λογική προφανώς  ότι, όλα καλώς καμωμένα, δεν υπάρχει ζημιά και άρα ούτε ευθύνες και συνεχίζουμε να πορευόμαστε κατά τα ειωθότα.
Έτσι, όπως δεν διερευνήθηκε ούτε το πως φθάσαμε  στο πρώτο μνημόνιο, ούτε πως φθάσαμε στο δεύτερο, οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί και οι πλειοψηφίες επιτρέπουν να μένουν αναπάντητα και κυρίως χωρίς ευθύνες όλα τα δεινά που έχουν σωρευθεί στον ελληνικό λαό, τα οποία θα

τον ταλανίζουν και θα τον εξευτελίζουν για πολλά ακόμα χρόνια.
Κι ύστερα  αναρωτιούνται οι πολιτικοί μας ταγοί γιατί καταρρέει συνεχώς η αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και γιατί ο κόσμος τους στρέφει την πλάτη.
Δεν βλέπουν προφανώς  ότι ο ρόλος  της εθνικής αντιπροσωπείας έχει μετατραπεί σε ρόλο διασκεδαστή και οι περισσότεροι το μόνο που κάνουν είναι να  διαβάζουν την παρλάτα που κάποιοι άλλοι τους έχουν ετοιμάσει, εγκαταλείποντας και ξεχνώντας τον όρκο που έχουν δώσει για την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και αρκούνται στην προάσπιση του κομματικού και του μικροκομματικού τους  συμφέροντος.
Δεν έχει γίνει λοιπόν τίποτα τον τελευταίο 1,5 χρόνο που να χρήζει περαιτέρω διερεύνησης με βάση την ψηφοφορία και όλα αυτά που υφιστάμεθα στο διάστημα αυτό είναι της φαντασίας μας ή στην καλύτερη περίπτωση θα μας συνέβαιναν ούτως ή άλλως γιατί ήταν γραμμένο στη μοίρα μας.

Δηλαδή η κακιά μας μοίρα φταίει για τις ανάλγητες περικοπές συντάξεων -μισθών, για την λεηλασία με νέους φόρους και εισφορές, για τη φτωχοποίηση  του μεγαλύτερου κομματιού του πληθυσμού, για τα capital controls, για την απόγνωση και απελπισία που έχει σκεπάσει όλη την επικράτεια.

Με μεγάλη  ευκολία όμως συστάθηκε εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης και τώρα παρακολουθούμε το  προσωπικό show και τις εμπάθειες του κάθε μέλους της επιτροπής που με προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο μεταχειρίζονται τους μάρτυρες για λίγα λεπτά δημοσιότητας στην καλύτερη περίπτωση και εκτέλεση εντολής στη χειρότερη.
Ασχολούνται και εξετάζουν περιπτώσεις μιντιαρχών που  είναι συνεπείς στις αποπληρωμές των δανείων τους ακόμα και σ' αυτές  τις δύσκολες περιόδους και για δάνεια 20,30 και 40 εκατομμυρίων και φυσικά δεν ασχολούνται με περιπτώσεις δανείων 700 εκατομμυρίων τα οποία φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό όπως στην περίπτωση του Alter για τα οποία κανείς δεν ζητά ευθύνες αλλά ούτε και από τους μετόχους του που έχουν ονοματεπώνυμο και συνεχίζουν να παρεμβαίνουν στο δημόσιο βίο.

 Αυτή η επιλεκτικότητα  στη διερεύνηση και στην απόδοση ευθυνών για το ποιοι μας έφεραν σ' αυτό το χάλι  είναι αδιάφορο για τους  πολιτικούς μας  που συνεχίζουν να στυρουθοκαμηλίζουν. Δεν ασχολούνται με τα 700 εκατ. που χάθηκαν και ισοδυναμούν δυο φορές με τις τελευταίες περικοπές  των συντάξεων αλλά πως θα ρίξουν στην ανθρωποφάγα αρένα επιχειρηματίες που βρίσκονται απέναντι τους και τους ασκούν κριτική.
 Θέλουν να τσακίσουν τη διαπλοκή και μπράβο τους. Όχι όμως να την αντικαταστήσουν με   δική τους διαπλοκή γιατί  αυτός ο τόπος είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι και άλλωστε ουδείς προέκυψε από παρθενογένεση.

 Θέαμα λοιπόν στο λαό μιας  και άρτος δεν υπάρχει. Τα προβλήματα όμως του κόσμου ούτε λύνονται ούτε ξεχνιούνται από τις σόλο παραστάσεις των βουλευτών. Οι ευθύνες είναι  καταγραμμένες στον κόσμο κι όσο κι αν τις αποποιούνται, θα έρθει η στιγμή που θα αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Β. Στεφανακίδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά