Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Ο ένας Εξεταστική, ο άλλος αναλογική, η χώρα στο σφυρί

 Εδώ ο κόσμος χάνεται παγκοσμίως και η Ελλάδα στην ακυβερνησία;
Τίποτα πιο επικίνδυνο από τον έντρομο, ένοχο, υπόλογο Συριζαίο.
Να γίνει λοιπόν και η συζήτηση για την Εξεταστική... αλλά εκτός από το Plan X των Βαρουφάκηδων και των αφεντικών τους (ντόπιων και ξένων), να μιλήσουμε και για την απλή αναλογική! Μα... Εξεταστική για το εκλογικό σύστημα; Ναι, αν πραγματοποιηθεί με την παρασκηνιακή μάζωξη των 200 ψήφων μέσω επιχείρησης εκμαυλισμού ή εκφοβισμού βουλευτών, όπως διαφαίνεται. Διότι μπορεί καταρχάς να αποφύγαμε το Plan X, όμως για τις επιπτώσεις ενός εκτρωματικού εκλογικού νόμου, που μπορεί να μας οδηγήσει στον αιώνιο παγετό, δεν θα χρειαστεί μία, αλλά δέκα Εξεταστικές. Αν επιβληθεί εκ του πονηρού η αέναη ακυβερνησία, θα μιλάμε για συμφορά μεγατόνων!

Επειδή είμαστε οι ΠΡΩΤΟΙ που γράψαμε για την εγκληματική πολιτική Βαρουφάκη που (παρ)ακολουθούσε ο Τσίπρας λες και ήταν follower και όχι leader πρωθυπουργός. Επειδή ήμασταν από τους πρώτους που αποκάλυψαν λεπτομέρειες για τα

παλαβά σχέδια GREXIT εκ του πονηρού, ενώ αναρωτιόμασταν αν μπορεί να τα σκέφτονταν στα σοβαρά, και τώρα επιβεβαιωνόμαστε... Επειδή σταθερά και αμετακίνητα καταγγείλαμε το ανεύθυνο πραξικόπημα-δημοψήφισμα, που τώρα, όπως λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, κόστισε 100 δισ. στη χώρα και μέτρα δέκα φορές χειρότερα από πριν... Για όλα αυτά φυσικά και θα ’πρεπε να γίνουν τόσο συζήτηση όσο και Εξεταστική και Ειδικά και... ανειδίκευτα δικαστήρια (που είναι και το πιο πιθανό). Ομως όλα τούτα, ήτοι ο καταλογισμός ευθυνών, γίνονται όταν α) έχει αποκατασταθεί η ισορροπία και έχει σωθεί η οικονομία της χώρας και β) είναι βέβαιο ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να μαθευτεί η αλήθεια. Οχι «για να πάει επιτέλους κάποιος φυλακή», όπως λέει οποιοσδήποτε για τον καθένα μια ζωή στην Ελλάδα, αλλά για να καταλάβουν όλοι τι πάθαμε επειδή κάποιοι ψήφισαν χαζοχαρούμενα όποιον υποσχόταν μια εικονική πραγματικότητα, που ούτε σε κινέζικο 3D τη βλέπεις! Ομως, SOS, δεν έχουμε ακόμα την πολυτέλεια να μιλάμε για Ειδικά, αλλά ούτε και να παίζουμε με τη φονική απλή αναλογική!

Ας υποσχεθούν στους Συριζαίους ότι δεν θα πάνε φυλακή για τα εσκεμμένα οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα που διέπραξαν, αρκεί να μη δυναμιτίσουν περαιτέρω την επιβίωση της Ελλάδας με το δηλητήριο της απλής και δόλιας αναλογικής. Αν αυτό είναι που τους φοβίζει τελικά, το να πάνε δηλαδή Ειδικό και Κορυδαλλό για τα capital controls -και όχι μόνο-, να τους δώσουν από τώρα το συγχωροχάρτι, γιατί αυτοί πάνω στον πανικό τους είναι ικανοί -και δεν θα διστάσουν καθόλου- να τα κάνουν όλα Κούγκι! Ειδικά τώρα που κατάλαβαν ότι με όσα έχουν δηλώσει Βαρουφάκης, Τσίπρας αλλά και Γκάλμπρεϊθ έχουν αυτοενοχοποιηθεί

Αντίθετα, είναι εγκληματικά ανεύθυνο να εγκλωβιζόμαστε σε έναν ακόμα εμφύλιο αλληλοκατηγοριών για το Μνημόνιο του Μνημονίου, από τη μία, ή να αρχίζουν αριστερά ιουλιανά αποστασίας, από την άλλη, την ώρα που όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη (και όχι μόνο αυτή) ισορροπεί σ’ ένα τεντωμένο φθαρμένο σχοινί!

Μετά το απρόσμενο (;) BREXIT και την αιφνίδια (;) Italian Bank job που βρίσκεται σε εξέλιξη, μια αληθινά υπεύθυνη πολιτική ηγεσία θα έκανε συσκέψεις έκτακτης ανάγκης και διακομματικής συνεργασίας για το ΑΝ χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ένα αναπάντεχο πανευρωπαϊκό τσουνάμι που μπορεί να μας πνίξει σε μια κουταλιά νερό! Θα πεις... εξαρτάται από ΜΑΣ; Αν δεν τα βγάλουν πέρα Μέρκελ, Ντράγκι, μαζί φυσικά με το αμερικάνικο «ιππικό», τι να σου κάνει η στραβωμένη Ελλάδα που δεν ξέρει να χωρίσει δυο γαϊδάρων ΕΝΦΙΑ; Φυσικά ΔΕΝ εξαρτάται από μας... δόξα τω Θεώ! Γιατί αν η Ευρώπη περίμενε συμβουλές από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα χρεοκοπούσε μέχρι και η Δανία από ξηρασία πριν από την Ιταλία. Το αντίθετο όμως ισχύει. Οτι αν δεν ελεγχθεί η ευρωπαϊ­κή κρίση, είναι επιεικώς ανεδαφικό να ψαχνόμαστε καλοκαιριάτικα, στα όποια μπάνια του λαού, για... την Εξεταστική του Plan X, όταν θα έχουμε δεχτεί πισώπλατα πρόβλημα μεγέθους 3XXL. Τι συζήτηση να κάνουμε αν μπει μπροστά κάνα πανευρωπαϊκό πλάνο σωτηρίας των τραπεζών, π.χ., που δεν ξέρουμε πώς και σε ποιον βαθμό θα επηρεάσει τις δικές μας; Από την άλλη, ΠΟΣΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ μπορεί να είναι ακόμη και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ που, αφού μας έφερε στο χείλος της καταστροφής, θέλει μέσω της απλής αναλογικής να διασφαλίσει την ακυβερνησία ακριβώς στη φάση που η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί μια ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... Εστω και δικής του επιρροής, αν το βγάλουν τα κουκιά. Θα είναι ο κόσμος σε περιδίνηση κι εμείς θα βολοδέρνουμε με... εξακομματικές και βάλε κυβερνήσεις, στις οποίες θα μετέχουν ένα μάτσο άσχετοι...

Ητοι μπροστά στην παγκόσμια καταιγίδα -που ευχόμαστε να μην αντιμετωπίσουμε, στη διάρκεια της οποίας όμως πρέπει να ’μαστε στοιχειωδώς έτοιμοι να επιβιώσουμε- τόσο οι Εξεταστικές όσο και τα εκλογικά συστήματα πρέπει να μπουν έστω για λίγο στην άκρη. Στο κάτω-κάτω ας υποσχεθούν στους Συριζαίους ότι δεν θα πάνε φυλακή για τα εσκεμμένα οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα που διέπραξαν, αρκεί να μη δυναμιτίσουν περαιτέρω την επιβίωση της Ελλάδας με το δηλητήριο της απλής και δόλιας αναλογικής. Αν αυτό είναι που τους φοβίζει πιο πολύ τελικά, το να πάνε δηλαδή Ειδικό και Κορυδαλλό για τα capital controls -και όχι μόνο-, να τους δώσουν από τώρα το συγχωροχάρτι, γιατί αυτοί πάνω στον πανικό τους είναι ικανοί -και δεν θα διστάσουν καθόλου- να τα κάνουν όλα Κούγκι! Ειδικά τώρα που κατάλαβαν ότι με όσα έχουν δηλώσει Βαρουφάκης, Τσίπρας αλλά και Γκάλμπρεϊθ έχουν αυτοενοχοποιηθεί. Τίποτα πιο επικίνδυνο από τον ένοχο, έντρομο, υπόλογο Συριζαίο. Και ο τρόμος για τις μελλοντικές επιπτώσεις της ανερμάτιστης, καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής τους φαίνεται στα μάτια τους, έστω κι αν κάνουν τους άνετους. Αντί να πουλάνε τρέλα, καλό είναι, έστω κι αργά, να προσγειωθούν στην πραγματικότητα που όλοι ζουν και αυτοί αγνοούν. Πόσο ΠΙΟ ΧΑΛΙΑ πρέπει να τα κάνουν όλα για να φερθούν επιτέλους υπεύθυνα; Αν είναι δυνατόν να λέγεται, έστω για πλάκα, στην τραγική φάση που είμαστε, από επίσημα χείλη «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση»! Οσο επηρεασμένος και να είσαι από το τζετ-λαγκ, δεν μπορεί να ξεχνάς ότι άλλο ο Μάο και άλλο οι Μάο-Μάο.

ΥΓ.: Το γιατί η ομάδα Βαρουφάκη και ο ίδιος δεν δίνουν ήδη εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη, ξέρουμε ότι είναι άλλης φύσεως  θέμα... Ελπίζουμε τουλάχιστον να έχουν απομακρυνθεί από οποιαδήποτε δημόσια θέση αυτοί οι ανεύθυνοι, επικίνδυνοι και γραφικοί δήθεν ειδικοί.

 Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά