Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Αυταπάτες, εχθροί και πραγματικότητα

Πέρυσι οι αυταπάτες του πρωθυπουργού μας κόστισαν με τα Capital Controls 100 δισ. ευρώ και πλέον καθώς η οικονομία δέθηκε “χειροπόδαρα”

.Μάλιστα, όχι μόνο δέθηκε αλλά ξεπουλήθηκε διότι οι τραπεζικές μετοχές δόθηκαν σε χαμηλές τιμές και η κυβέρνηση συμφώνησε να αλλάξει τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων καλώντας ξένους τραπεζικούς ( σ.σ συνταξιούχους).
Ακριβώς ένα χρόνο, οι αυταπάτες του πρωθυπουργού είναι πάλι αυγουστιάτικες. Πάλι θα καταρρεύσουν, όπως τα παλάτια που χτίζουν τα παιδιά στην άμμο. Η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις αυταπάτες του καθεστώτος Σύριζα- ΑΝΕΛ. Ο κόσμος δεν παίρνει αποδείξεις στο κρεοπωλείο, στην λαϊκή, στα εστιατόρια ( αν πηγαίνει ) και εφόσον πάει διακοπές κυνηγά τον

ιδιοκτήτη του All inclusive για να πληρώσει μόνο μετρητά. Και συνεχίζουμε. Στο χρηματιστήριο που είναι ο καθρέφτης της οικονομίας προεξοφλείται κάτι ακόμα χειρότερο που λίγοι μπορούν να αντιληφθούν. Το 1 ευρώ κεφαλαίου των τραπεζών στοιχίζει 0,21 λεπτά στο χρηματιστήριο με βάση τις σημερινές τιμές των τραπεζικών μετοχών και τα ίδια κεφάλαια.

Γιατί πηγαίνουν τόσο χαμηλά οι τιμές ; Διότι οι ξένοι επενδυτές φοβούνται ότι ο επόπτης των τραπεζών ( SSM) θα εξαναγκάσει τις τράπεζες σε πώληση προβληματικών δανείων σε χαμηλές τιμές. Με την μετατροπή των τραπεζών σε μηχανισμούς  συλλογής φόρων και επιβολής κατασχέσεων και δίχως Έλληνες στα διοικητικά συμβούλια, η οικονομία δεν μπορεί να πάρει μπρος. Ακόμα και οι καλύτεροι ξένοι τραπεζίτες να έλθουν μέχρι να μάθουν την Ελλάδα, θα έχει περάσει ο κρίσιμος καιρός.

Οι αυταπάτες, όμως συνεχίζονται. Πριν ακόμα εκδοθούν οι νέες άδειες για τα 4 κανάλια, ο Σύριζα έβγαλε την “εμπροσθοφυλακή”
 ( sic ) των  δικών του δημοσιογράφων, προκειμένου να σπιλώσουν ανθρώπους όπως τον κ. Πύρρο Δήμα – ο οποίος έκανε το λάθος να εκλεγεί με το Πασοκ.  ( σ.σ προηγουμένως είχαμε και κυνήγι επιχειρηματιών)  

 Οι απόψεις τέτοιων ανθρώπων, όπως των αρθρογράφων της Αυγής είναι όχι απλώς επικίνδυνες, αλλά θα μας οδηγήσουν σε ακραία φαινόμενα. Όποιος δεν είναι Σύριζα, είναι εχθρός. Όποιος διαβάζει κανονικά τους αριθμούς της οικονομίας είναι επίσης εχθρός.
Είναι άραγε αρκετά 4 κανάλια και 20 “σκυλιά” στις εφημερίδες που θα σπιλώνουν ανθρώπους  για να περνά η πολιτική του καθεστώτος  ; Όχι βέβαια.  Η σύγκρουση με την πραγματικότητα θα έλθει αργά ή γρήγορα.      

Δ. Παφίλας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά