Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Στημένο κόλπο...

Πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση για το βιβλίο που κυκλοφόρησε και το οποίο αναφέρει εξομολογήσεις του προέδρου Φρ. Ολάντ για εκείνη την περίφημη 17ωρη διαπραγμάτευση πέρυσι το καλοκαίρι.
Για τη δραματική νύχτα που οδήγησε στη συμφωνία με τους δανειστές που έμεινε γνωστή ως τρίτο μνημόνιο ή μνημόνιο της Αριστεράς. Πανηγύρια στο Μαξίμου γιατί ο Ολάντ, που κάποτε ο Τσίπρας είχε αποκαλέσει Ολαντρέου υποτιμητικά, είπε πολύ καλά λόγια για τον έλληνα πρωθυπουργό. Χαρές στον ΣΥΡΙΖΑ για τον μεγάλο ηγέτη που σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, έλυσε το γόρδιο δεσμό αποδεχόμενος τη συμφωνία. Και μάλιστα προτείνοντας ο ίδιος σειρά θεμάτων που συνέβαλαν στο να τελειώσει επιτυχώς εκείνη η Σύνοδος Κορυφής.
Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση πανηγυρίζουν για την μεγαλειώδη κωλοτούμπα τους αλλά και για το γεγονός ότι
όλοι τους έλεγαν να μη φτάσουν την υπόθεση στα άκρα αλλά αυτοί το έκαναν. Τι να πούμε κι εμείς. Να συμφωνήσουμε με τον σύντροφο Φρανσουά και να πούμε μπράβο στον Τσίπρα που έφερε τη συμφωνία η οποία μας απέτρεψε από τη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή. Άλλωστε και τότε του λέγαμε να φέρει συμφωνία κι ό,τι να ’ναι. Πρόκειται όμως για μια ιδιαίτερα αποπροσανατολιστική συζήτηση σχετικά με το τι είπε ο Τσίπρας, τι είπε ο Ολάντ και πόσο μεγάλοι ηγέτες είναι και οι δύο.
Κατ’ αρχάς μιλάνε όλοι για τη δραματική Σύνοδο κι όχι για τους έξι μήνες πριν. Αυτή η Σύνοδος των 17 ωρών ήταν απότοκος της βλακείας, της ανοησίας, της εγκληματικής και ανθελληνικής διαπραγμάτευσης των ίδιων που έφεραν τη συμφωνία. Γιατί πρέπει να κάνουμε πως ξεχνάμε ότι αν από τον Φεβρουάριο τα είχαν βρει με τους δανειστές δεν θα υπήρχε τρίτο μνημόνιο; Δεν θα φτάναμε σε στάση πληρωμών και στη βραδιά που ο Τσίπρας και η παρέα του παρέδωσαν τα πάντα για να μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αν ο πρωθυπουργός, με τα λάθη που τον βαρύνουν, δεν έδινε εκείνη τη βραδιά μια λύση, απλά δεν θα γύρναγε στην Αθήνα. Λέγεται ότι κάποιος του είχε πει ότι αν τα έσπαγε με την τρόικα θα γύριζε μεν ήρωας αλλά για 24 ώρες. Οι επιπτώσεις των επόμενων ημερών θα τον οδηγούσαν στη φυλακή ή στην απόδραση με ελικόπτερο. Μην ξεχνάμε λοιπόν ότι το μνημόνιο της αριστεράς και όσα ζούμε σήμερα έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο Βαρουφάκης και οι άλλοι είναι απλά όργανά του.
Το πιο σημαντικό απ’ όλα, όμως, που ούτε κι ο Ολάντ γνωρίζει, είναι ότι δεν χρειαζόταν εκείνη η 17ωρη διαπραγμάτευση. Έγινε για τα μάτια του κόσμου. Για να πει ο Έλληνας που τρώει σανό ότι ο Αλέξης είναι καλό παιδί, τον πολεμούν αλλά αυτός μάχεται σθεναρά. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είχαν αποφασίσει μήνες πριν ότι θα φέρουν συμφωνία πάση θυσία. Όλα τα άλλα είναι απλά επικοινωνιακά κόλπα. Ακόμη και το δημοψήφισμα ήταν… φερετζές. Ήθελαν να επικρατήσει το «ναι» για να έχουν πάτημα να υπογράψουν μνημόνιο. Στην περίπτωση αυτή κανείς δεν θα τους κατηγορούσε για κωλοτούμπα ενώ με την επικράτηση του «όχι» αναγκάστηκαν να κάνουν εκλογές. Ο Τσίπρας είχε αποφασίσει μήνες πριν να συμφωνήσει με τους δανειστές και αυτό το έκανε μετά από συνομιλίες που είχε με ξένους ηγέτες όπου όλοι του είπαν να μην καταστρέψει τη χώρα του. Κυρίως δε πήρε τις αποφάσεις όταν κάποιοι σοβαροί στην κυβέρνηση του… μέτρησαν πόσα χρόνια φυλακή θα πήγαινε.
Ας μην πανηγυρίζουν λοιπόν για τη στάση του Τσίπρα στις 17 ώρες διαπραγμάτευση. Στημένο κόλπο ήταν όλη εκείνη η βραδιά και τίποτε άλλο.
 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά