Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Αν ήταν στο χέρι της κυβέρνησης θα υπήρχαν όχι 4, αλλά μόνο 1 κανάλι

Tην κυβερνητική ΕΡΤ.
Οι μέρες που έρχονται στο τηλεοπτικό τοπίο θα είναι πολύ χειρότερες από αυτές που ζήσαμε. Η κυβέρνηση αντί να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να βάλει κανόνες σε ένα τοπίο που το παλιό πολιτικό σύστημα κρατούσε σε σκόπιμη “εκκρεμότητα” από το 1989, για να βρίσκεται μονίμως σε “νταραβέρι”, επέλεξε να δημιουργήσει το δικό της καθεστώς. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος στα σοβαρά ότι το νέο τοπίο διασφαλίζει την πληρέστερη ενημέρωση και την πολυφωνία κι ότι μπαίνει τέλος στη διαπλοκή; Ολα τα στοιχεία δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.
• Ο τηλεθεατής αντί για 7 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, θα έχει να επιλέξει 4. Θα εξηγήσει κάποιος από τους πανηγυρίζοντες υπουργούς με ποιο τρόπο, το μαύρο σε Alpha, Star, ΜEGA, E, βοηθάει στον πλουραλισμό και την αντικειμενικότητα; Η αριστερά που υποτίθεται πως είναι κατά των μονοπωλίων, δημιουργεί ολιγοπώλιο στην ενημέρωση, “καθαρίζει” τους ανταγωνιστές και καθιστά πανίσχυρους 4 καναλάρχες.
• Πώς αντιμετωπίζεται η διαπλοκή όταν
η μία από τις τέσσερις άδειες δίνεται σε φιλοκυβερνητικό επιχειρηματία που η βασική του δραστηριότητα είναι η ανάληψη δημόσιων έργων και καταγγέλλεται μάλιστα από τον κυβερνητικό εταίρο κ. Καμμένο για διοχέτευση μαύρου χρήματος σε site; Aν αυτό δεν είναι αντικατάσταση της παλιάς διαπλοκής με νέα, τι είναι;
• Πώς μπορεί να γίνεται λόγος για εξυγίανση στο χώρο της ενημέρωσης όταν το βασικό κριτήριο είναι ποιος έχει το πιο παχύ πορτοφόλι και μπορεί να το χρησιμοποιεί για να ελέγχει την ενημέρωση και πιθανόν να ενισχύει δραστηριότητές του σε άλλους τομείς;
• Τι θα γίνει με τους χιλιάδες εργαζόμενους στα κανάλια που θα πέσει μαύρο; Θα ανέβουν και γι' αυτούς στα κάγκελα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Ήδη κάποιοι δεν κρύβουν τη χαρά τους που θα πέσει μαύρο σε κανάλια, όχι επειδή δεν τηρούσαν τους νόμους, αλλά επειδή δεν τους άρεσαν αυτά που έλεγαν οι δημοσιογράφοι τους.
• O κ. Σαββίδης ομολόγησε ότι λειτούργησε ως “λαγός” για να ανέβει το τίμημα. Για ποιο λόγο δέχθηκε να προσφέρει τέτοια υπηρεσία στην κυβέρνηση και να μείνει έγκλειστος επί 3 μέρες; Επειδή πιστεύει στην πολιτική της και θέλει να βοηθήσει στην εξυγίανση της ενημέρωσης;
• Τι θα γίνει με τις θεματικές και τις περιφερειακές άδειες; Πόσες θα δοθούν και με ποιες διαδικασίες;
• Μην γελιόμαστε. Αν είχε τη δυνατότητα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η “ενημέρωση” θα γινόταν μόνο από τα κρατικά και τα κομματικά μέσα. Για τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο αυτά κάνουν αντικειμενική ενημέρωση. Οι άλλοι κάνουν προπαγάνδα.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τίμημα των 246 εκατομμυρίων, το οποίο θα καταβληθεί σε 3 δόσεις για άδειες 10 χρόνων. Δεν υπολογίζει όμως πόσα χρήματα θα μπορούσε να εισπράξει αν η προκήρυξη γινόταν για 10 άδειες όπως πρότεινε το Ποτάμι. Με την πρόταση αυτή και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού από το ΕΣΡ, θα εξασφαλιζόταν η πολυφωνία, θα έμπαιναν περισσότερα χρήματα στα ταμεία (αυτός που δίνει 61 εκατομμύρια και δεν παίρνει άδεια, προφανώς θα έβαζε το χέρι στην τσέπη για να δώσει 25-30 για να πάρει) και θα δημιουργούνταν νέες θέσεις εργασίας. Επίσης ο μεγαλύτερος κύκλος εργασιών που θα δημιουργούνταν θα έφερνε πολύ περισσότερα έσοδα από φόρους και φυσικά πολύ μεγαλύτερα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές. Αλλά η κυβέρνηση δεν είχε σκοπό να επιβάλει κανόνες. Να στήσει το δικό της σύστημα θέλει.
Τώρα θα περιμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις για παραβίαση του Συντάγματος, η νέα διαπλοκή παίρνει θέσεις, ο πλουραλισμός περιορίζεται, χιλιάδες εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Ο κ.Τσίπρας προέβη στην αναμενόμενη κίνηση: να εμφανιστεί ως ο νέος Ρομπέν των δασών που τα παίρνει από τους πλούσιους για να τα δώσει στους φτωχούς. Πόσο προβλέψιμος! Όλα για την εποικοινωνία. Ο βαρετός ρόλος, να εμφανίζεται με φιλολαϊκό προφίλ τη στιγμή που οι πολίτες δεν ξέρουν ποιο φόρο να πρωτοπληρώσουν κι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις, βλέπουν τις μειώσεις στο λογαριασμό τους. Τη στιγμή που 2.000 εργαζόμενοι στην τηλεόραση (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί κλπ) και οι οικόγενειές τους, αγωνιούν για το αύριο κι ετοιμάζονται σε 87 μέρες να περάσουν στην ανεργία. Έχουν διαφορετικό στομάχι από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ; Οι καθαρίστριες στα κανάλια που θα ρίξουν μαύρο, ανήκουν σε άλλη τάξη από εκείνες του υπουργείου Οικονομικών; Το μαύρο που ρίχνει η κυβέρνηση σε κανάλια που τηρούν τους νόμους, κάνει μαύρες και τις ζωές ανθρώπων. Κάνει ακόμη πιο γκρίζο το τοπίο στην ενημέρωση και προοιωνίζεται τις πιο μαύρες ημέρες διαπλοκής. Το 2016 θα καταγραφεί στην Ιστορία ως μαύρο έτος για την ενημέρωση.
Δ. Τσιόδρας-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά