Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ξυπόλυτος στ’ αγκάθια!

Με βασάνισε κάπως το πρόβλημα της επιλογής του τίτλου στο σημερινό μου σημείωμα. Έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στο «Ο βασιλιάς είναι γυμνός» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και στο «πού πας ξυπόλυτος στ’ αγκάθια» του ανώνυμου θυμοσόφου.
Προτίμησα το δεύτερο, διότι το πρόσωπο για το οποίο μιλάνε και οι δύο φράσεις, στο σημερινό μου κείμενο, δεν είναι άλλο από τον Αλέξη Τσίπρα, που λόγω συνεχούς απαράδεκτης διαγωγής δεν του ταιριάζει ο τίτλος, έστω και για ξεπερασμένα ύπατα αξιώματα. Επομένως, ο πρωθυπουργός των Συριζανέλ, μια και βρίσκεται στο προτελευταίο στάδιο της πρόβας, για το θεατρικό σόου του μεθαυριανού Σαββάτου, θεωρείται βέβαιο, ότι οδεύει προς το Βελίδειο της Θεσσαλονίκης, ξυπόλυτος στ’ αγκάθια…

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κουβαλήσει ένα πελώριο κουτί της Πανδώρας γεμάτο με υποσχέσεις και μηδενικό πρακτικό αντίκρισμα, παρά μόνον με την ευημερία των αριθμών, τις διασκεδαστικές απειλές για το … ριζοσπαστικό «μαύρο» στα ανεπιθύμητα κανάλια και τις απολύσεις 4.500 εργαζομένων σε αυτά, ή τη διανομή 250.000 € σε «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Εδώ μιλάμε για τα λύτρα του κακοστημένου πλειοδοτικού «διαγωνισμού» με τους επιλεγμένους «λαγούς» και το κλειστό κύκλωμα των πραιτωριανών του Νίκου Παππά, που υποτίθεται ότι… περιφρουρούσαν τη … «νομιμότητα» μιας πλειοδοσίας που καταρρακώνει το Σύνταγμα και κάθε πολιτισμένο ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Και όπως πάντα, το όλο σόου του Βελιδείου Θεσσαλονίκης θα το συμπληρώσει η θλιβερή και καταγέλαστη παράσταση μετά από τις δοκιμές πολλών μηνών, στην αίθουσα των κατόπτρων, ώστε να εμφανιστεί ενώπιον του Βελιδείου ο Αλέξης, ως σωσίας του Ανδρέα Παπανδρέου, με το στερεότυπο «Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου».
Για όσους βαυκαλίζονται με τις χίμαιρες των νεκραναστάσεων, θα ήταν πράγματι ξεκαρδιστικό, την ώρα της Τσιπραϊκής τυμβωρυχίας στο Παπανδρεϊκό παρελθόν, να σηκωνόταν από τον τάφο του ο Ανδρέας και να μαστίγωνε ανηλεώς τόσο τον αδιόρθωτο μίμο του, όσο και τους ηλίθιους image makers, αυτούς τους τυχάρπαστους και ημιμαθείς «ξερόλες», που στην ελληνική γλώσσα έχουν τον τίτλο «κατασκευαστές ηγετικών ειδώλων»…
Π. Μακρής-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά