Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα αθλιότητα Γεροβασίλη: Απαγόρευσε ερωτήσεις «ενοχλητικών» δημοσιογράφων

Ακόμη μια πρωτοφανή συμπεριφορά που αποδεικνύει την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ αντίληψη που διαπνέει το εθνικολαϊκίστικο μόρφωμα που κυβερνά τον τόπο είχαμε σήμερα στην συνέντευξη του Τσίπρα στην ΔΕΘ.
Εκεί όπου η… πολύπειρη «αρχισυντάκτρια» της κυβερνήσεως Γεροβασίλη απέκλεισε πλειάδα «ενοχλητικών» δημοσιογράφων από τις ερωτήσεις προς τον Τσίπρα.
Αυτά ούτε στην Βόρειο Κορέα δεν γίνονται…

Γράφει το protothema.gr
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ξεκίνησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι παραχωρεί συνέντευξη ενώ οι προκάτοχοί του τα προηγούμενα πέντε χρόνια «κρυβόντουσαν», όμως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη φρόντισε με τις πράξεις της να δείξει πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου.
Σε μια διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν δυόμιση ώρες και όπου είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήματα ακόμη και τοπικά ή περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δεν έδωσε το δικαίωμα υποβολής ερώτησης στον δημοσιογράφο από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το www.protothema.gr που βρισκόταν στο Βελλίδειο καλύπτοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.
Για εμάς εδώ στο ΘΕΜΑ και στο www.protothema.gr τέτοιες συμπεριφορές δεν αποτελούν είδηση. Είναι πλέον σχεδόν θεσμοποιημένο από εποχής… Ρουσόπουλου να αγνοούν, να σπρώχνουν προς το τέλος της συνέντευξης ή ακόμη και να προσπαθούν να «φιμώσουν» τον δημοσιογράφο από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στερώντας του το δικαίωμα της υποβολής ερωτήματος.
Κατά τα λοιπά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν και σήμερα υπέρμαχοι της πολυφωνίας και της ελευθερίας του Τύπου. Το πώς όμως αντιλαμβάνεται τον πλουραλισμό η κυρία Γεροβασίλη το απέδειξε στην πράξη. Προφανώς και έλαβε το δικαίωμα ερώτησης το «Έθνος» του εργολάβου Γιώργου Μπόμπολα και η κομματική «Αυγή». Όμως για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, την πρώτη εφημερίδα σε κυκλοφορία πανελλαδικά, αλλά και το www.protothema.gr, την ιστοσελίδα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από την οποία ενημερώνονται περίπου ένα εκατ. άνθρωποι κάθε μέρα, χρόνος για να κάνουν ερώτηση στον πρωθυπουργό δεν υπήρχε.
Το ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κόπτεται για τον πλουραλισμό και την ανεξάρτητη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης το απέδειξε και με την προηγούμενη παρέμβασή της με την οποία «έβαλε χέρι» στα κανάλια που δεν διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τους ηγέτες των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ στο Ζάππειο.
Από τη διαδικασία των ερωτήσεων αποκλείστηκε επίσης το Βήμα, ο Ελεύθερος Τύπος, η Δημοκρατία και προφανώς όσοι δημοσιογράφοι εκπροσωπούν Μέσα Ενημέρωσης τα οποία θεωρούνται μη ελεγχόμενα από την κυρία Γεροβασίλη.
Για το ΘΕΜΑ και το www.protothema.gr ήταν η δεύτερη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ επεδείκνυε την ίδια συμπεριφορά, αφού το ίδιο είχε συμβεί και στο πλαίσιο της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2015.
Η κυρία Γεροβασίλη δεν θέλησε να χαλάσει την… παράδοση και φρόντισε και σήμερα να αποκλείσει το ΘΕΜΑ από τη διαδικασία των ερωτήσεων. Από την δική μας πλευρά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη… συνήθεια να κάνουμε ρεπορτάζ και να αποκαλύπτουμε την αλήθεια, όσο κι αν αυτή μπορεί να ενοχλεί τους εκάστοτε κυβερνώντες.
 http://www.lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά