Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Το απόλυτο φιάσκο Τσίπρα – Παππά με τις άδειες, επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις

Ακόμη και οι Ταλιμπάν της Κουμουνδούρου έχουν πλέον συνειδητοποιήσει   πως η διαχείριση του καυτού θέματος των τηλεοπτικών άδειων από τους Τσίπρα και Παππά, διεκδικεί  Όσκαρ Πολιτικής Ανικανότητας. 
Και το λέμε αυτό γιατί, σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση τρώνε αλύπητο πολιτικό «ξύλο» για την επιλογή της απόλυτης, εξευτελιστικής (έως και εθνικά επιζήμιας)  συνθηκολόγησης τους, με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών , «έκαψαν» και το μοναδικό πολιτικό αφήγημα που τους είχε απομείνει:
Αυτό της «Σύγκρουσης με την Διαπλοκή».
Οι Τσίπρας και Παππάς μέσα από την παρωδία αδειοδότησης και το τριήμερο Big Brother της Ντροπής για μια πολιτισμένη χώρα και για μια Δημοκρατία της Δύσης, «κατάφεραν»  να τους στρέψουν  όλους εναντίον τους :

– Τους Καναλάρχες που είναι όλοι δυσαρεστημένοι – ακόμη και αυτοί που βρέθηκαν στην τετράδα.
– Τους χιλιάδες εργαζόμενους στα κανάλια που θα χάσουν την δουλειά τους, γιατί το Σταλινικό σύστημα του Μαξίμου που ζήλεψε την δόξα του Ερντογάν, τους οδηγεί στην πείνα.
Και κυρίως την Κοινωνία, αφού ο μέσος πολίτης αντιλαμβάνεται πως λιγότερα κανάλια σημαίνει λιγότερη Δημοκρατία.
Είναι χαρακτηριστικά τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ, σύμφωνα με τα οποία 2 στους 3 Έλληνες απορρίπτουν τα ολοκληρωτικά μοντέλα ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης.
Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο κυβερνητικό «παραμύθι» που δεν το… τρώνε πλέον ούτε ανήλικοι πεντάχρονοι.
«Ναι αλλά το Κράτος θα εισπράξει 250 εκατομμύρια ευρώ» μηρυκάζουν τα παρασυστήματα του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα ενημέρωσης.
Ποια λεφτά κύριοι και από ποιους;
Αυτοί που κέρδισαν τον διαγωνισμό θα περιμένουν πρώτα την ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ απόφαση των διαιτητικών δικαστηρίων (ΣτΕ κ.λ.π.) για να καταβάλουν την πρώτη από τις τρεις δόσεις.
Το σύνολο του ποσού, για να μην ξεχνιόμαστε, θα αποπληρωθεί σε δύο χρόνια. Ζήσε Μάη μου…

Είναι επίσης ποτέ δυνατόν, Ελλην Ανώτατος δικαστής, που σέβεται τον εαυτό του και το καθήκον του, να δικαιώσει την εξαμβλωματική Συνταγματική Εκτροπή του Τσίπρα και τους Παππά;
Δεύτερον είναι βέβαιο πως και οι 4 που κέρδισαν τον διαγωνισμό διαθέτουν τα λεφτά; Γιατί άλλα ακούγονται την πιάτσα…
Τρίτον και πιο σημαντικό: Μετά τις δηλώσεις Σαββίδη, ο οποίος ανερυθρίαστα αποκάλυψε ότι λειτούργησε ως «λαγός» του Τσίπρα και του Παππά για ανεβάσει το τίμημα, είναι δεδομένο πως θα υπάρξει μπαράζ νέων δικαστικών προσφυγών.
Οι οποίες, όπως εκτιμούν σοβαροί νομικοί κύκλοι, δεν θα αφορούν μόνο τον αποκλεισμό του Σαββίδη από την διαδικασία , αλλά ολόκληρο τον διαγωνισμό, ο οποίος το πιο πιθανό είναι να αμφισβητηθεί νομικά στο σύνολο του.
Ο Τσίπρας και ο Παππάς, την ίδια στιγμή που ισοπεδώνουν την χρεοκοπημένη χώρα με δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, επιθυμούσαν για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και μόνο, να ανέβουν στην Θεσσαλονίκη και της ΔΕΘ με το «κεφάλι» ενός «βοθροκάναλου της Διαπλοκής» ανά χείρας.
Απέτυχαν οικτρά και παταγωδώς.
Είναι βέβαιο πως το κυβερνητικό φιάσκο με τις άδειες, θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις.
Ηλίας  Τζαφέρης-http://www.lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά