Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

«Φύγετε από δω ρε...»

«Φύγετε από δω ρε (…) μας λέει ο κόσμος, όταν τον πλησιάζουμε», είπε, ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα, ένα επαρχιακό μέλος της Κ.Ε., το Σάββατο, πρώτη ημέρα της συνεδρίασης. Η φράση περιείχε και ένα μη πολιτικό χαρακτηρισμό που δεν προσθέτει τίποτε αν αναφερθεί.
Μετά από αυτό, οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που παρακολουθούσαν τις εργασίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αίθουσα, καθώς ο Γιάννης Μπαλάφας «θυμήθηκε» ότι η συνεδρίαση είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους –ελπίζουμε να μην πρωτοτυπήσουν και κάνουν κλειστό και το… συνέδριο.
Δεν ήταν η πρώτη φορά φυσικά που ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει στον Τύπο τις εργασίες της Κ.Ε, πλην της
ώρας της ομιλίας του κ. Τσίπρα. Δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς με νοσταλγία στις συνεδριάσεις της Κ.Ε του «Συνασπισμού», για να θυμηθεί ανοιχτές διαδικασίες, γιατί «ο λαός έπρεπε να ξέρει». Ακόμα και επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν ανοιχτές διαδικασίες. Βέβαια τότε ήταν ακόμη μικρό κόμμα και οι όποιες εσωτερικές αντιθέσεις και κριτικές δεν γίνονταν πρωτοσέλιδα.
Οι εργασίες διανθίστηκαν με κριτική αλλά και γενναίες δόσεις αυτοπεποίθησης, και φυσικά την παράσταση έκλεψε ο Αλέξης Τσίπρας. Όχι όμως για τους λόγους που αναμενόταν (να προδιαγράψει στην ομιλία του τη μελλοντική πορεία της χώρας), αλλά για δύο παραινέσεις, εκ των οποίων η μία παραπολιτικής υφής:
  • Κατόπιν εορτής, και αφού είχε γίνει πανελλήνιο ανέκδοτο το βοσκοτόπι Καλογρίτσα, διαβεβαίωσε: «Αν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ή να δικαιολογήσει τα χρήματά του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο».
  • Παράλληλα σε μια επίδειξη άπνευστου χιούμορ, παραίνεσε τους συνδικαλιστές της αστυνομίας να συλλάβουν… τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, χειροκροτούμενος από τους κεντροεπίτροπους. Σαφώς και δεν το εννοούσε, σαφώς και έχει δίκιο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ότι ήταν μια περιπαικτική φράση. Άλλωστε δεν ελέγχεται επί της ουσίας ο πρωθυπουργός γι΄ αυτό που είπε, αλλά για… την ποιότητα χιούμορ του!
Εν τω μεταξύ κυβερνητικές πηγές διέψευδαν δημοσιεύματα που έφεραν την κυβέρνηση να ενεργεί για αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα από τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Η θέση και το πρόσωπο καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η κυβέρνηση το ξέρει. Αρα είναι ανίσχυρη ως προς αυτό. Επομένως η συγκατοίκηση που παράγει… «σπινθήρες» θα συνεχισθεί.
Γ. Σιδέρη-liberal.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σε λιγο ερχονται και τα γιαουρτακια

Ανώνυμος είπε...

Το τεχτ στα γερμανικα, αν και μπερδεμενο, δεν μεταφράζεται με , είναι σκοπιμα παραφρασμενο!! Ως φαινεται το γραψαν καποιοι αγραμματοι για να εντυπωσιασουν η για να σκορπησουν δηλητηριο φιδιου στη κοινωνια!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣ
ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΜΩΡΕ ΓΙΔΙΑ
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

Η Πελασγία από ψηλά