Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιες ευπαθείς ομάδες; Τα έσοδα από τις άδειες θα πάνε σε… εκπλήρωση δημοσιονομικών στόχων!

Μια ακόμη ανώμαλη προσγείωση.

Μπορεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να εξήγγειλε πως τα έσοδα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα πάνε στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ωστόσο δε φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όπως φανερώνει παλιότερη δήλωση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Και αυτό διότι είναι μνημονιακή υποχρέωση η συγκέντρωση εσόδων από την πώληση των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών.
Ειδικότερα, στις 11 Φεβρουαρίου ο κ. Σχοινάς ρωτήθηκε για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών καναλιών, με τον ίδιο να απαντά ότι
«το μνημόνιο δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση να εκκινήσει έναν διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των τηλεοπτικών αδειών», τονίζοντας ότι «τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων».
«Ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει με σεβασμό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και καθώς δεν έχει γίνει ακόμα καμία πρόταση σχετικά με τον διαγωνισμό, δεν έχει γίνει και καμία συζήτηση με τους θεσμούς», έλεγε τότε, εκτός των άλλων σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
 http://thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά