Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Συγνώμη, θα ζητήσει ο Καραμανλής;

Συγγνώμη, τσίπα, αυτοκριτική, καθρέφτης. Υπάρχουν άραγε αυτές οι λέξεις στο λεξιλόγιο ορισμένων κατά περίπτωση δεξιών; Υπάρχει το φιλότιμο σε ένα μεγάλο τμήμα της λεγόμενης καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ να πει: «Ναι κύριοι, κάναμε λάθος που στηρίξαμε τον Τσίπρα ή που δεν στηρίξαμε το κόμμα μας για να διαλύσει αυτό το κόκκινο, φασιστικό κόμμα που μας κυβερνά».
Πραγματικά πολύ στεναχωριόμαστε με τα θλιμμένα πρόσωπα κάποιων βουλευτών και στελεχών που έμειναν… ορφανά. Είχαν στηρίξει την ύπαρξή τους στην πολεμική κατά του Μητσοτάκη και κατά του Σαμαρά. Υπήρχαν και ανάσαιναν για να παίρνουν εντολές από το αφεντικό της Ραφήνας για να εξαπολύουν επιθέσεις και να σπέρνουν ζιζάνια. Τώρα που ο αμίλητος…
επιτέλους μίλησε; Τώρα που έκανε το βήμα που τον καλούσαμε να κάνει, δηλαδή να στηρίξει την παράταξη κατά του μεγάλου «λάθους» της χώρας που ονομάζεται Αλέξης; Τι θα γίνουν όλοι εκείνοι που ήλπιζαν ότι ο Μητσοτάκης θα καταρρεύσει και θα έρθει ο μέγας σωτήρας Καραμανλής που έχει 8 χρόνια να μιλήσει; Κάποιοι έραβαν και κοστουμάκια αναμένοντας το ρόλο τους στην καραμανλική Νέα Δημοκρατία, αδιαφορώντας για τη βούληση των ψηφοφόρων της. Μόλις πριν μερικές εβδομάδες κάποιοι το είχαν σίγουρο ότι θα υπάρξει διάσπαση και ο πρώην πρωθυπουργός θα εγκαταλείψει το καράβι. Κάποιοι μάλιστα μόλις προ ημερών έλεγαν ότι θα δημιουργηθεί και καραμανλικό κόμμα με επικεφαλής τον Μεϊμαράκη. Τι θα κάνουν τώρα όλοι αυτοί αφού ο αρχηγός τους γύρισε στο μαντρί; Βεβαίως ποτέ δεν είσαι σίγουρος με τον Καραμανλή. Μπορεί να συναντιέται με τον Κυριάκο αλλά να ετοιμάζει κάτι άλλο πίσω από την πλάτη του.
Μαζί με τους βουλευτές και τα στελέχη και ορισμένους δημοσιογράφους, εκδότες της συμφοράς και τελειωμένους ιδιοκτήτες sites που μας έχουν πρήξει με το πόσο καλός ήταν ως πρωθυπουργός ο Καραμανλής (που δεν έκανε τίποτε για να μην έχει το πολιτικό κόστος ) και πόσο κακός ο Σαμαράς που πλήρωσε επειδή έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση. Κάποιοι που προσκυνούσαν τους καραμανλικούς, αποθέωναν μέχρι και τον Καμμένο ενώ δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι που αποθέωναν τον Καραμανλή λέγοντας πόσο σημαντικός ηγέτης είναι και καλό θα είναι να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός.
Οι κολωτούμπες της δημοσιογραφίας και της πολιτικής συνασπίστηκαν όλον αυτόν τον καιρό για να κάνουν ζημιά στη ΝΔ. Μαζί τους και ορισμένοι νεόκοποι καραμανλικοί που τώρα τους «άδειασε» μεγαλοπρεπώς και δεν ξέρουν που να κρυφτούν. Κι αν τους ζητήσει να γυρίσουν στη ΝΔ τι θα κάνουν όλοι αυτοί που έβριζαν μέχρι πρότινος τη νέα ηγεσία; Πώς θα συμπεριφερθούν στον «αρραβώνα» Μητσοτακικών με Καραμανλικούς;
Δύσκολη απόφαση έπειτα από όλα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί. Ίσως μια συγγνώμη γι’ αυτά που έγιναν να είναι η αρχή. Αν και πολύ φοβούμαστε ότι ορισμένοι είναι αμετανόητοι και θα ξαναβρούν ευκαιρία να γίνουν… συνιστώσα της ΝΔ.
Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ πρέπει να προσέξουν. Να έχουν τα μάτια τους ανοικτά γιατί κυκλοφορούν και… μπαμπέσηδες. Υπάρχουν και οι ύπουλοι, αυτοί που εγκατέλειψαν και τον Σαμαρά και δεν θα έχουν πρόβλημα να το ξανακάνουν.
Το Antinews ήταν σταθερό από την αρχή. Όλοι μαζί και με τον Κυριάκο αφού έτσι αποφάσισε ο κόσμος. Είναι προτιμότερο να τον διορθώσεις παρά να τον αλλάξεις. Και είναι πολύ πιο πολύτιμο για την πατρίδα και για τη ΝΔ να επικεντρώνεις όλη τη δύναμή σου στον μεγάλο εχθρό παρά να παίζεις ύπουλα παιχνίδια.
Και ο Σαμαράς θα μπορούσε να πάει κόντρα στο Μητσοτακέϊκο, είχε άλλωστε πολλούς λόγους. Επέλεξε να κάνει τον Κυριάκο υπουργό, επέλεξε να τον στηρίξει στις εκλογές, επέλεξε να μην τον σαμποτάρει, αντιθέτως να τον βοηθήσει, σε αντίθεση με άλλους.
Ποτέ δεν είναι αργά για μια συγγνώμη. Έτσι μπορεί να προχωρήσει η ΝΔ.
 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά