Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Νέα δημοσκόπηση-«κατραπακιά» για ΣΥΡΙΖΑ! Συντριπτικό ποσοστό δυσαρέσκειας για κυβέρνηση- Ζητά εκλογές το 51%

Μέχρι και η ΑΥΓΗ δείχνει κατάρρευση της κυβέρνησης.

Δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή», το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τη μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση τόσο απέναντι- κυρίως- στην κυβέρνηση, όσο και απέναντι στην πολιτική.

Παράλληλα, καταγράφεται σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, το 36% κρίνουν ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% προκρίνει ως καταλληλότερο το δικομματικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το 85% των πολιτών απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ 9 στους 10 εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης. Απογοητευμένοι δηλώνουν οι
ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο οργή (32%) χαρακτηρίζει κυρίως τους δεύτερους, ενώ ελπίδα (14%) τους πρώτους.
Τα προβλήματα όμως δεν αφορούν μόνο στην κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση. Το 45% των ψηφοφόρων εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ το 80% δηλώνει δυσαρεστημένο και με την λειτουργία της αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ πάντως επικρατεί με σχεδόν 20 μονάδες στο μέτωπο του καταλληλότερου πρωθυπουργού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει το 42% των πολιτών, ενώ μόλις το 23% υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.
Μάλιστα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε ποσοστό 51%, εκτιμά πλέον ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται. Πρόκειται για ανατροπή σκηνικού στο συγκεκριμένο ερώτημα για τις έρευνες της Public Issue, καθότι τους προηγούμενους μήνες η πλειοψηφία εμφανιζόταν αντίθετη σε πρόωρη κάλπη.
Εξάλλου, κουρασμένοι και από το προσφυγικό εμφανίζονται οι Έλληνες. Το 48% πιστεύει ότι «μάλλον αποτελούν απειλή» για την ασφάλεια της χώρας ενώ το συντριπτικό 73% πιστεύει ότι δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.
 http://thecaller.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά