Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Κοπανάτε τους

Ποια Αριστερά και άλλες τέτοιες ανοησίες. Μεγάλα παιδιά είμαστε. Μην ακούω μακακίες. Τρίχες κατσαρές για τσατσάρες αφρικανικές!

Κάθε καθεστώς, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, προσπαθεί να διατηρεί τα προνόμια και την εξουσία του. Γνωστό αυτό από αρχαιοτάτων χρόνων. Α, Βου, Γου!
Θυμηθείτε και διαβάστε τι έγινε επί Ιωσήφ Στάλιν. Τι συνέβη στην πλατεία Τιεναμέν. Πως όρμησαν τα σοβιετικά τεθωρακισμένα στην Πράγα του Ντούμπσεκ. Ποιο ήταν το προσφιλές σπορ του Νικολάε Τσαουσέσκου. Και πως αντιμετώπιζε τους «αιρετικούς» ο Εμβέρ Χότζα. Και πάει λέγοντας!
Αυτή είναι η αριστερή όψη των πραγμάτων. Και η Δεξιά, ιδιαιτέρως η Αμερικανική στην

ίδια τακτική. Ας πούμε οι φοιτητές που εν ψυχρώ εκτελέστηκαν στο Κεντ. Ασε τα καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής. Οπως ο Πινοσέτ. Εκλεκτός συνδαιτημόνας της Μάργκαρετ Θάτσερ. Ασε τους Μουσουλμάνους. Ολων των αποχρώσεων. Ασε τον Ταγίπ Ερντογάν. Που έδρασε ακαριαίως. Αλλους τους ξέκανε επί τόπου και άλλους, κατά χιλιάδες, τους μπαγλάρωσε!

Προσφάτως εν Ελλάδι, μεσούσης της κρίσεως, τα γαλαζοπράσινα συνεταιράκια είχαν «περιποιηθεί» δεόντως γυναίκες, παιδιά και συνταξιούχους. Με δακρυγόνα. Κατ επανάληψη. Το χούι των πράσινων «σοσιαλιστών» και των «φιλελεύθερων» γαλάζιων. Αγαπητοί γαλαζοπράσινοι. Δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα!

Μάλιστα αν δεν με απατά η μνήμη μου, κάποιο μεγαλοστέλεχος της πράσινης στρούγκας είχε ομολογήσει, σε τηλεοπτικό παράθυρο, πως έτσι και τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλργχο, τότε η κυβέρνηση θα κατέβαζε τα τεθωρακισμένα. Το ίδιο προέβλεπε και το Plan B η C των «αριστερών συντρόφων»!

Επομένως. Ας αφήσει ο Αλέξης τα κροκοδείλια δάκρυα. Το «τρελό αγόρι» έχει πλήρως μεταλλαχθεί. Δικαίωμά του. Οπως καθένας εξ ημών και υμών μπορεί να μεταλαχθεί αν σκαρφάλωνε από την κατώτερη προς την ανώτερη οικονομική σφαίρα. Αλλο πράγμα ο (φερ ειπείν) Τάκης, ο φίλος μου, άλλο πράγμα είναι τώρα ως κάτοχος μεγάλης περιουσίας. Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα συναρτάται ευθέως με την τσέπη μας και την κοινωνική θέση μας. Αλλιώτικα «μας» βλέπω από το πεζοδρόμιο. Αλλιώτικα «σας» βλέπω από το ρετιρέ!

Και να είστε βέβαιοι. Τώρα τα δακρυγόνα. Αύριο τα δακρυγόνα παρέα με τα γκλοπ. Μεθαύριο όλα μαζί παρέα με προσαγωγές. Οπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος!

Τα καθεστώτα, κάθε αποχρώσεως και κάθε χρώματος, κοπανάνε τους διαμαρτυρόμενους. Και μάλιστα σε συνθήκες τόσο κρίσιμες και τόσο εύθραυστες, οι κατασταλιτικοί μηχανισμοί θα δουλεύουν σε τριπλή βάρδια από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί!

Μάλιστα όσο πιο αδύναμη αισθάνεται η εξουσία, τόσο πιο επιθετική γίνεται. Βασική νομοτέλεια του συσχετισμού δυνάμεων!

Και κάτι ακόμα. Μοναδική διέξοδος θα ήταν μια ποταμιαία καθιστική διαμαρτυρία. Ενός εκατομμυρίου πολιτών. Καθιστική και ειρηνική. Τότε θα τρίξουν τα θεμέλια όχι μόνο του Τσίπρα, αλλά και του Κυριάκου και της Φώφης. Ολων. Μόνο τότε «φωνή λαού οργή θεού». Μέχρι τότε θα πέφτουν σύννεφο οι καρπαζιές και τα δακρυγόνα. Και οι αφελείς-που είναι η πλειοψηφία-με σπασμένα κεφάλια και πλημμυρισμένοι στα αίματα θα εξακολουθούν να πορεύονται με την εξής απορία: Γιατί Αλέξη; Τι σου έκανα Αλέξη; Εμένα βρήκες να κοπανήσεις Αλέξη; Εμένα που σε ψήφισα;

Εσένα βρε χαιβάνι! Γιατί το συμφέρον το δικό σου ουδεμία σχέση με το συμφέρον του Αλέξη. Ακόμα δεν το κατάλαβες;

Δ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Καλα τους καναν! Ολοι μας υποφερουμε!
    Πως αλλιως φαινεται ο πατριωτισμος του καθενος μας αν οχι με τη συβουλη ολων μας
    στα δυσκολα αυτα χρονια που διερχεται το κρατος μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 9:ο7
    ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΝΑ ΕΝΑΣ ΜΑΚΑΚΑΣ
    ΛΕΜΕ ΝΑ ΕΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά