Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Έκαψε φλάτζα ο Αλέξης !

«Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte [Πατρίδα ή θάνατος], το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959»: Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Αν δεν είχε πίσω του τόσες χιλιάδες ώρες πτήσεις με το λίαρτζετ που κάποτε έλεγε ότι θα πουλούσε αμέσως όταν γινόταν πρωθυπουργός αλλά μετά ανακάλυψε τις χάρες του, θα μπορούσε κανείς να αποδώσει σε ένα είδος τζετλαγκ στο ταξίδι για την Κούβα τα όσα είπε ο Τσιπρας στην Αβάνα μιλώντας για τον Κάστρο.
Αλλά πρώτον είναι πια βετεράνος των πολυτελών πτήσεων και, δεύτερον, το τζετλαγκ το παθαίνεις στην επιστροφή, όχι στην αναχώρηση.
Ουδέποτε άλλοτε στην ελληνική ιστορία πρωθυπουργός της χώρας πρόσβαλλε τόσο πολύ βίαια την Ελλάδα. Γιατί ουδείς
ουδέποτε είχε το θράσος να προβεί σε τέτοια σύγκριση της ελληνικής επανάστασης που μέσα από το αίμα των χιλιάδων ηρώων της γεννήθηκε αυτό το κράτος, με ένα καθεστώς το οποίο, αν μη τι άλλο, είναι λίαν αμφιλεγόμενο τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε, πολύ απλά, να ντρέπεται γι αυτό.
Μέχρι χθες, πρόσβαλε συστηματικά τη νοημοσύνη μας.
[Το έκανε και χθες από την Αβάνα με άλλη αποστροφή του λόγου του: «…Και μπορεί εμείς στην Ευρώπη να μη μπορούμε να φανταστούμε τις δυσκολίες που εσείς περάσατε, έχουμε όμως κι εμείς του δικούς μας δυνάστες. Την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού. Και δίνουμε και εμείς από τη μακρινή Ελλάδα, τον δικό μας αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια». Αυτός ο άνθρωπος, που δεν πιστεύει σε τίποτα, μιλά μετά για ανάπτυξη και επενδύσεις, για Ευρώπη και για ελευθερία… Και περιμένει, ως ο μόνος δυτικός «ηγέτης» που πήγε στην Αβάνα και που είπε αυτά που είπε, να συνομιλεί μετά με Ευρώπη και Αμερική και να του δίνει κανείς σημασία…]
Από χθες όμως, προσβάλλει βάναυσα και την πατρίδα και τους αγώνες της για ελευθερία. Κι αυτό, ξεφεύγει πια πέρα από κάθε τι που ξέραμε μέχρι τώρα.
Δεν επιτρέπεται και δεν δικαιολογείται.
Ούτε με το προφανές ότι ο αδίστακτος αυτός δημαγωγός έχει πλέον κάψει φλάτζα… 
Γ. Μαλούχος-ΤΟ ΒΗΜΑ

7 σχόλια:

  1. του εχει κολησει ηδη το παρατσουκλι ετσι τον αποκαλουν παντου οι ταλαιπωρημενοι Ελληνες...το ζαβό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μονότονες, μονόπλευρες και κατευθυνόμενες αναλύσεις του κ.μαλουχου, δηθεν αντιγερμανιστη
    και σαλταδορου, που κανενας δεν ξερει ποτε και τι σπουδασε κι εμαθε να γραφει!
    Πολλοι με μενα θεωρουν οτι ο. κ. Τσιπρας μπορουσε να αναδειχθει σαν η κορυφη των δηθεν ηγετων που περασαν απο την ελληνικη Βουλη αν δεν υπήρχε τόσο μεγάλη προπαγάνδα από τα ΜΜΕ και απο τους πολλους κοπριτες δημοσιογραφους που επηρεάζουν τον απλο κοσμο.
    Ο κ. Τσιπρας ειναι εξυπνος, νεος , δυναμικος μια σωστη ηγετικη μορφη! Μια ευλογια για τον τοπο μας!
    Στο εξωτερικό ολοι επαινουν τον κ.Τσιπρα και τους προξενεί εκπληξη όταν τους λέω
    α)ότι έχει χάσει το λαικό έρεισμα.. κι οτι τουτο ειναι αποτελεσμα της στασης του εναντι του μεγαλου κεφαλαιου και των τρανων συμφεροντων!
    β)οτι ο πολιτης Ελληνας φοβάται τις πικρές αλήθειες και του αρέσει εκ συστήματος, ο άθλιος, μαζοχιστικός και καταστροφικός ρόλος του αιώνιου θύματος, οτι θελει να ζει
    με τις φαντασιώσεις κι αυταπάτες, πως το χρήμα φυτρώνει με έναν μαγικό τρόπο και συλλέγεται οπως οι ελιες στα λιδενδρα και οτι οι ευρωπαιοι τρωνε σανο , μεσα μεσα χορταρι για να συλλαβουν το τι γινεται εκει στην ακρη των βαλκανιων για να μην μας ταιζουν.
    Πως αλλιως δικαιολογειται αυτη η γενικη μιρλα και πικρια , αυτο το μισος και η πολεμικη κι οτι όλα τα κακά ξεκίνησαν όταν βγήκε ο κ. Τσίπρας? ζούσαμε πιο πριν παραδεισενια? Ειναι ο Κουλης της ΝΔ η εναλλακτική λύση? Θα σωσει ετουτος τον τοπο!!? Ποιο ειναι το στρατηγικο του πλανο? Τιποτα, μονο παρλα και πικροχωλες ατακες!
    Ενα πρεπει πανω απο ολα να καταλαβουμε! Πρεπει να σωθουμε μονοι μας κι αυτο γινεται με τάξη στην κοινωνία μας και εργασια, οχι μονο κρατικοδιαιτα υπαλληλακια, με μια σταθερή οίκονομια και κοινωνία βασισμενες στη τάξη και στον νόμο.(Η μεση
    συνταξη του Λετου , σημερα το διαβασα στην εφημεριδα σημερα ειναι 280 ευρω. Η αδελφη μου που δε δουλεψε ποτε στη ζωη της, ουτε πληρωσε ποτε ενσημα, εχει 450 ε, εχει δε σπτια, οικοπεδα και καλη περιουσια. Η κριση δικη σας!!),

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΗΚΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΝΑΘΑΡΗΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ . ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΡΙΝ...ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΩΒΡΑΚΟ .ΜΟΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΑΝ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΦΙΛΕΤΑ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον Ανώνυμο που Εξυμνεί τον κ. Τσίπρα. θέλω να του πω , πως δεν τόλμησε να μοιράσει τον παραγόμενο Εθνικό πλούτο δίκαια στο Λαό. και όχι μόνο άφησε αλλά και προσέλαβε στο κράτος (Του;). Υπαλλήλους που ούτε οι Δεξιές Κυβερνήσεις δεν τολμούσαν να δώσουν τόσο Υψηλούς Μισθούς και Συντάξεις . σε Βουλευτές , περιφερειάρχες δημάρχους Δικαστικούς και όλη την Κρατική Παρέα του με το επιχείρημα ότι πλήρωναν υψηλές εισφορές , από τους Υψηλούς μισθούς που μόνοι τους με τους Αγώνες ( απεργίες ) τους καθόριζαν σε Βάρος του Ιδιωτικού Τομέα που δούλευε και τους τάιζε. Ενώ στο δημόσιο , πίσω από τα Γραφεία τους , έπλεκαν πουλόβερ ή καθάριζαν Χόρτα . Εγώ με 42 Χρόνια δουλειάς Βιοτέχνη με 10 εργάτες προσωπικό έπαιρνα 580 € μέχρι το 2015 και μου το έκανε 497,60 €. Για ποια Αριστερά μιλάμε και σε ποιο Σοσιαλισμό να πιστέψουμε και να Ελπίσουμε Μωρέ ;
    Γιάννης Ροσσολάτος Πάντα Δημοκράτης και πριν και τώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΟΣΣΟΛΑΤΟ ΠΟΥ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΤΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 9:30 ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΘΡΑΣΙΜΙ ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (ΟΠΩ ΣΤΟ ΒΗΜΑ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ(ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΛΑΘΗ)
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ
    ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ
    Γ.Κ
    ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ανώνυμος 6:20:00 σε μια παράγραφο της ανάλυσης του αναφέρει οτι ο Ελληνες αρέσκονται να ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα οπου ο πλούτος αναπτύσσεται σε ελαιόδενδρα και οι Ευρρωπαιοι τρώνε σανό. Ποιο κόμμα ηταν αυτο που στη προεκλογική περίοδο των εκλογων του 2015 έταξε τα πάντα στους πάντες?
    Ειναι θλιβερό ο λαος να αισθάνεται ανασφαλής και να ελλοχεύει ο κίνδυνος διώξεων για τις πολιτικές αποψεις πολιτών σε μια δημοκρατική χώρα, κσι ιδιαιτερα απο αριστερή κυβερνηση οπως υπογραμμίζει ο Γ.Κ. Θα ήθελα να υπογραμμίσω οτι αν το κράτος θέλει να πιστοποιήσει τη ταυτοτητα του εκάστοτε σχολιαστή η ανωνυμοτητα δεν τον προστατεύει, αλλα θελω να πιστεύω οτι δεν υπαρχουν τέτοιες πρακτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γ.Κ
    ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

    Διαπιστωνω με τα γραφομενα σου οτι φιλαρακι εισαι ενα επικυνδηνο καρφακι , διοτι εν γνωση
    προκαλεις συνειρμους φοβιας στους σχολιαστας οπως γραφει και ο σχολιατης 1 Δεκεμβρίου 2016 - 8:19:00 π.μ. EET.
    Αυτο που κανεις ειναι μια μορφη του «γκεμπελισμου», που χρησιμοποιείται στην προσπάθεια να
    τρομοκρατεις ανοιχτά και δημόσια τους σχολιαστας εδω που εκφραζουν μια αντιθετη γνωμη με τη δικη σου για τη πολιτικη του σημερινου, δημοκρατικα εκλεγμενου, πρωθυπουργου της χωρας μας.
    Σε συμβουλευω να διαβασεις στο διαδυκτιο το βιογραφικο του ανωμαλου και κομπλεξικου Γκαιμπλερ και να απεφευγεις να γραφεις τετοια σχολια διοτι η Ελλαδα μας δεν θα πεσει ποτε σε επιπεδα του τριτου Ραιχ και το μονο που επιτυγχανεις ειναι να αποστραφουν να γραφουν οι σχολιαστες εδω ενα σχολιο, φοβουμενοι το δικο σου καρφωμα σε καποια κεντρα που εισαι μαλλον ο ιδιος μελλος και παραπληροφοριοδοτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά