Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Ακόμα μία πολιτική απάτη Τσίπρα: Μόνο για 1 χρόνο η αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά, ποια έμειναν έξω

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση αλλά και από τους κατοίκους των νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου αναμένεται να προκαλέσει η τροπολογία που κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας στη Βουλή η κυβέρνηση και σύμφωνα με την οποία το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που «σηκώνουν» το βάρος της προσφυγικής κρίσης θα έχει διάρκεια μόλις ενός χρόνου!
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικά και προβλέπει πως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 διατηρείται το καθεστώς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου πλην της Ρόδου και της Καρπάθου.
Δηλαδή θα εξακολουθούν να ισχύουν για το
διάστημα αυτό οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ, όπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα νησιά των Ανατολικών συνόρων της χώρας που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.
Ωστόσο, η τροπολογία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις γιατί στις ανακοινώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός στις 8 Δεκεμβρίου, όταν εξήγγειλε το εφάπαξ επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους είχε αναφέρει πως το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ θα διαρκέσει όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση.
 http://www.lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά