Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Υπό έλεγχο 1,23 εκατ. ΑΦΜ με εισαγγελική παραγγελία!

«Για την κυβέρνηση της αριστεράς η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί πρώτο στόχο της πολιτικής της, διότι όσοι φοροδιαφεύγουν επιβαρύνουν τους έντιμους φορολογούμενους και στερούν πόρους, ακόμη και από βασικές λειτουργίες του κράτους», είπε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, το οποίο περιλαμβάνει, μια σειρά διατάξεων, που έχουν στόχο την αποκάλυψη και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Η κ. Παπανάτσιου είπε μεταξύ άλλων ότι τα φορολογικά έσοδα ήταν διαχρονικά από 5 έως 10 εκατοστιαίες μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, γεγονός που σχετίζεται με την φοροδιαφυγή κάθε είδους, τα φορολογικά παραθυράκια, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο και την εύνοια σε συγκεκριμένες τάξεις και οικογένειες.
Η κ. Παπανάτσιου τόνισε, πως όσοι
φορολογούμενοι έχουν αποκρύψει εισοδήματα, αν επιλέξουν να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα, πρέπει να ξέρουν ότι είναι δυνατό να εντοπιστούν με τα εργαλεία που έχει το υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στα οποία και η διασταύρωση κινήσεων καταθέσεων και εισοδημάτων. Η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ελέγχονται 1.230.000 ΑΦΜ με εισαγγελική παραγγελία.
Για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών είπε ότι επιχειρείται να δοθούν κίνητρα ώστε να περιορίσουν οι πολίτες τις πληρωμές με μετρητά τα οποία αποτελούν το όχημα για απόκρυψη εσόδων από τις επιχειρήσεις, σημειώνοντας παράλληλα, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, θεσπίζεται το πλαίσιο ώστε να υποχρεωθούν σταδιακά όλες οι επιχειρήσεις της χώρας να δέχονται ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Η κ. Παπανάτσιου υποστήριξε, πως θεσπίζονται οι επαγγελματικοί λογαριασμοί των επιχειρήσεων, μέσω των οποίων θα κάνουν τις συναλλαγές που αφορούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα συναλλαγών.
Η υφυπουργός αναφέρθηκε τέλος και στο πλαίσιο σύνδεσης του αφορολόγητου και των δαπανών με ηλεκτρονικές πληρωμές, ως κίνητρο για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες να τις χρησιμοποιούν και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση φροντίζει ταυτόχρονα και διευκολύνει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και δεσμεύεται για τους ηλικιωμένους, ΑμεΑ και κάποιες άλλες κατηγορίες. Σύμφωνα με την ίδια, με αποφάσεις που θα εκδοθούν το επόμενο διάστημα, θα αφήνονται να επιλέξουν εκείνοι πως θα γίνεται η εξόφληση των συναλλαγών τους.
 http://thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά