Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

«Με 124% φωνάζαμε, με 154% γιορτάζουμε»

«Παράδοξα» στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και θεσμών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους βλέπει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέλος της «Δημοκρατικής Ευθύνης» Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος διερωτάται πώς γίνεται το ελληνικό χρέος να μειωθεί στο 154% του ΑΕΠ και να το θεωρούν κυβέρνηση και δανειστές βιώσιμο, ενώ το 2010, τότε που χρεοκόπησε η χώρα, το χρέος ήταν μόνο στο 124%.
Ειδικότερα, σε δήλωσή του με ιδιαίτερο νόημα στο Capital.gr, σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ανέφερε τα εξής:

«Θα ήθελα να επισημάνω μία παραδοξότητα που αφορά στην αναμενόμενη και πιθανή μείωση του χρέους από τους εταίρους κατά 21% περίπου. Πώς γίνεται το ελληνικό χρέος να μειωθεί στο 154% του ΑΕΠ και να το θεωρούν κυβέρνηση και δανειστές βιώσιμο, ενώ το 2010, τότε που χρεοκόπησε η χώρα, το χρέος ήταν μόνο στο 124%;
Η σημερινή κυβέρνηση μαζί με όλο τον συνοδεύοντα λαϊκισμό, κατηγορεί ακόμα και σήμερα τους τότε υπεύθυνους ότι έπρεπε η χώρα να είχε περικόψει σημαντικά το χρέος για να ήταν βιώσιμο. Με 124% φωνάζουμε, με 154% γιορτάζουμε.
Το ίδιο ερώτημα βέβαια αφορά και τους δανειστές, οι οποίοι επισήμως έχουν θέσει όριο βιωσιμότητας στο 120%. Με ιαματικά ψεύδη δεν ανακάμπτει η χώρα, ούτε η Ευρώπη ανακτά την αξιοπιστία της. Άλλα πράγματα πρέπει να γίνουν στη χώρα.
 http://www.lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά