Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

«Με 124% φωνάζαμε, με 154% γιορτάζουμε»

«Παράδοξα» στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και θεσμών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους βλέπει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέλος της «Δημοκρατικής Ευθύνης» Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος διερωτάται πώς γίνεται το ελληνικό χρέος να μειωθεί στο 154% του ΑΕΠ και να το θεωρούν κυβέρνηση και δανειστές βιώσιμο, ενώ το 2010, τότε που χρεοκόπησε η χώρα, το χρέος ήταν μόνο στο 124%.
Ειδικότερα, σε δήλωσή του με ιδιαίτερο νόημα στο Capital.gr, σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ανέφερε τα εξής:

«Θα ήθελα να επισημάνω μία παραδοξότητα που αφορά στην αναμενόμενη και πιθανή μείωση του χρέους από τους εταίρους κατά 21% περίπου. Πώς γίνεται το ελληνικό χρέος να μειωθεί στο 154% του ΑΕΠ και να το θεωρούν κυβέρνηση και δανειστές βιώσιμο, ενώ το 2010, τότε που χρεοκόπησε η χώρα, το χρέος ήταν μόνο στο 124%;
Η σημερινή κυβέρνηση μαζί με όλο τον συνοδεύοντα λαϊκισμό, κατηγορεί ακόμα και σήμερα τους τότε υπεύθυνους ότι έπρεπε η χώρα να είχε περικόψει σημαντικά το χρέος για να ήταν βιώσιμο. Με 124% φωνάζουμε, με 154% γιορτάζουμε.
Το ίδιο ερώτημα βέβαια αφορά και τους δανειστές, οι οποίοι επισήμως έχουν θέσει όριο βιωσιμότητας στο 120%. Με ιαματικά ψεύδη δεν ανακάμπτει η χώρα, ούτε η Ευρώπη ανακτά την αξιοπιστία της. Άλλα πράγματα πρέπει να γίνουν στη χώρα.
 http://www.lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά